Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 752 dni temu Posty: 10
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-05, 09:47 Po porodzie dres czy majtki modelujące?
Witam Podobno po porodzie skóra na brzuchu sie regeneruje i skurcza. Słyszałam że jesli założymy majtki modelujące i zaczniemy sie "obciskać" w brzuszku troche mniejszymi spodniami to nasz brzuszek bedzie bardziej płaski niż gdybyśmy miały nosić wygodne porozciągane dresy. Czy to prawda? Ktoś to stosował? Bo tak ostatnio moja mam mówiła do mojej starszej siostry przypominając o tym sposobie (szczęściara spodziewa się już drugiej kruszynki). Wiecie jakie są te "domowe sposoby" ale zastanowiłam sie czy to moze nie jest prawda? siostra po porodzie miała bardziej płaski brzuch niż przed samą ciążą
_________________ Życie jest zdradliwe... Ten kto uważa, że coś może być pewnie- jest głupcem.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3069 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-05, 10:08
Cóż mojej mamy koleżanka też bąkneła, że majtki modelujące po ciąży mi się przydadzą. Zakupiłam takie na początku ciąży nie wiedząc jeszcze, że fasolka w brzuszku i chciałam jej je odsprzedać. Ale ile w tym prawdy to ja nie wiem
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-05, 10:32
aga5890, ja miałam takie majtki . Jak dla mnie były bardzo fajne . Brzuszek w nich był bardziej płaski i mogłam ubrać jakieś względne spodnie Bo po porodzie to tylko w dres się mieściłam bo brzucho było spuchnięte . Nosiłam je do 3 miesiąca bo potem wszystko wróciło do dawanych rozmiarów .
slyszałam opinie, ze taka bielizna moze sprawić, ze mięśnie brzucha sie rozleniwią
tez o tym czytalam na innych forach.
sama mialam nabyc pas modelujacy brzuch, ale stwierdzialm, ze zobacze czy bedzie mi potrzebny. i dobrze, ze nie kupowalam, bo nie przydalby sie. brzuch szybko wrocil do normy, wiec radze z takimi rzeczami poczekac i zobaczyc. jesli bedzie potrzeba to zawsze mozna kupic.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 913 dni temu Posty: 428 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-10, 16:59
Tak czy inaczej przez pierwsze sześc tygodni, czyli w trakcie połogu nie wolno się ściskać takimi majtkami czy pasami. Dopiero po tym czasie. A wtedy to już widać, czy brzusio sam się ładnie kurczy czy też potrzebne mu wspomaganie pasem czy majtkami i można je kupić albo sobie odpuścić. Ja też planuję taki zakup, ale skoro i tak dopiero po połogu, to się wstrzymam i zobaczę czy będzie to potrzebne.
Zamiast takich pasów to można wykorzystać też zwykły bandaż. Wiadomo, że trzeba odczekać odpowiednią ilość czasu, ale później nawet profilaktycznie można pochodzić w takich pasach. Bielizna też nie zaszkodzi, trochę mniej uciska, ale też fajnie modelują sylwetkę. Nie mogę wkleić foto na razie, ciekawa jestem czy o takich mówicie. No nic następnym razem zaprezentuję.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 855 dni temu Posty: 430 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-02, 21:21
mi mama kupiła taki pas wyszczuplający i do tego jest dla kobiet po cc żeby się blizna ładnie goiła i nie mieć przepukliny, choć przyznam, że w te upały to ciężko jeszcze się w takie coś wciskać
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum