REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Pogaduszki mamusiek....i nie tylko
Autor Wiadomość
Liska 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-06, 21:00   

Luka napisał/a:
Dopada i mnie deprecha chyba Wszystko zaczynam widzieć w czarnych barwach. Mam nadzieję, że to szybko minie.

Mam dokładnie to samo, zwalam winę na PMS ;-) dodatkowo pracy tak mnie dziś wkurzyli, że stwierdziłam, że jutro nie idę i koniec! Ja tu zasmarkana, zakichana i kaszląca do pracy chodzę, bo kupa roboty czeka, terminów chcę dotrzymać, a każdy ma jeszcze pretensje :-/ także jak dzis zadzwonił kolega, że nie przyjdzie dziś, bo ma katar stwierdziłam, że nie ma co wychodzić przed szereg, jak inni mogą sobie w domu posiedzieć z katarkiem to i ja mogę :!: także jutro sobie choruję w domku! Ot! :-)

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 496 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2012-02-06, 21:12   

Liska to jutro widzę Cię na gg :) W końcu pogadamy.

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....

Liska 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-06, 21:15   

Luka, Jasne :-D pod warunkiem, że mój szalony Internet nie odmówi posłuszeństwa :-/ dzisiaj właśnie sie dowiedziałam, że normalny internet doprowadzą do nas dopiero po Wielkanocy :-/

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Gabrysia
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-02-07, 09:38   

<hello>

No jestem pierwsza :-P wyprzedziłam was :lol:

Au nas mróz odpuścił <jupi> już ta nie mrozi tak jak wcześniej wczoraj nawet na spacerku z Grzesiem i Marysią byliśmy na tą choć godzinkę można wyjść co tak będziemy w kółko siedzieć w domu :-) Dziś to od rana u mnie śnieg prószy 8-) Marysia jak zwykle sobie leżakuje w kojcu :-D Grześ sobie <teletu> ogląda ;-) Mój połówek jak zwykle w pracy ;-) A ja sobie siedzę tu z wami :-> Z rana tam w piecyku sobie napaliła a teraz już nie palę bo ciepło dość jest dopiero pod wieczór się napali :mrgreen: Nom już pomału kompletujemy rzeczy do szpitala dla mojego połówka już w kwietniu będzie miał daną operację wszczepienia implantu ślimakowego tak się martwię <strachl> czy wszystko będzie dobrze .. czy dana operacja przebiegnie pomyślnie ja się wczoraj pytam mojego D czy się boi a on mówi że czego ma się bać 8-) Nom już 18 lutego moja trzecia siostra ma urodzinki będzie mieć już 21 lat ale ten czas mija 8-)

No nic lecę kuchenkę gazową umyć :-P

Życzę wam moje kochane <kwiaciurki> <kwiaciurki> <kwiaciurki> <kwiaciurki> <kwiaciurki> <kwiaciurki> Miłego dnia <buzki> <buzki> <buzki> <buzki> <buzki> <byebye>

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 496 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2012-02-07, 09:58   

Iwonaryki u nas też już trochę mróz odpuszcza ale tylko o kilka kresek. Nie ma słońca za to. :/

W domu trochę cieplej. 18-19 stopni. Już od rana hydraulicy znowu robią. Ponoć na strychu jakaś rurka zamarzła (jak kominiarz komin czyścił wczoraj) i praca pomp nie jest taka jak powinna. Nie wiem o co chodzi. Nie wnikam. Byle w domu w końcu było cieplutko.

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 636 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Gabrysia
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-02-07, 10:00   

Luka napisał/a:
Iwonaryki u nas też już trochę mróz odpuszcza ale tylko o kilka kresek. Nie ma słońca za to.

U nas tak samo słoneczka nie ma 8-) Ale dobrze że nie mrozi co najważniejsze :mrgreen:

Luka napisał/a:
Byle w domu w końcu było cieplutko.

No właśnie niech tam robią co potrzeba :-o byle by w domciu mieć ciepło ;-)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-02-07, 10:13   

Postow a postow, nie nadgonie juz ;-)
Luka, a co sie tak denerwujesz czy stresujesz? Czy tylko tak pytasz na zapas? ;-)
Ja to cala ciaze bylam spokojna, bez nerwow, jakos lagodnie obeszlam, jedynie w dwoch czy trzech ostatnich tygodniach mialam kupe stresujacych sytuacji. Wtedy to sie odbilo na malej wysokim tetnem, zerknelabym do karty, bo pamietam, ze bylo wysokie i polozna na jednej z wizyt az dwa razy sluchala akcji serduszka, no i moim wysokim cisnieniem i pulsem. No niestety jak stres daje o sobie znac to i dziecko sie denerwuje.
I nam tez jak bylam w ciazy przestala dzialac pompa i mialam zimno w domu. Teraz pewnie masz cieplej juz. kocyk i ciepla herbata albo kawa, goracy kubek na rozgrzewke i trzeba przetrwac :)

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 496 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2012-02-07, 10:26   

madzia tak pytam.. zdenerwowana byłam bardzo tylko raz. Wtedy przed świętami. Ale ciśnienie miałam w normie. No i wtedy nie czułam jeszcze ruchów. Ciekawa jestem czy dzieci wtedy intensywniej się ruszają czy może wcale.
Teraz ta pompa mnie wkurza ale nie aż tak, żeby się tym mocno stresować. Jakoś staram się na luzie do wszystkiego podchodzić.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-02-07, 10:44   

Luka napisał/a:
Ciekawa jestem czy dzieci wtedy intensywniej się ruszają czy może wcale.
nie pamietam juz :oops: chyba zalezy od dziecka. Ja sie jeszcze dodatkowo denerwowalam tym, ze mala odczuwala moj stres i miala wysokie tetno. Zwykle mala miala 150-160 a wtedy 180 :-/
dziec w czasie aktywnoscie tez bedzie mial wyzszy wynik.

koralina 
Dogonić marzenia...

Informacje:
Dołączyła 1051 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Wysłany: 2012-02-07, 11:04   

Brryyy ;)

Karollciu oo tak tak, dziś się wyspałam :) ale to chyba nie ma wpływu na tempke bo i to mam szałowy wykres. Denerwuje się tym <bezradny>

Kurcze prezydent Komorowski z małżonką w mieście i ulice pozamykali :roll: Trzeba na około zaginać <bezradny>

Dziś na obiad placki ziemniaczane - M sobie zażyczył.

Aaa w planach na dziś tylko do zrobienia mega post w temacie o zabawach ale pewnie do wieczora mi zejdzie :) O i może jakieś pranko wstawię

Luka u nas też nie ma słoneczka :( A szkoda bo zawsze to przyjemniej trochę

Kurczaczki muszę rozebrać laptoka bo mi się guziki coś zacinają.

Mm jaki składny ten mój posta haha :lol: Do wieczorka babeczki :*

Update: Śnieg sypie :shock:

Kwiecień 2011, Listopad 2011
Dwa aniołki w niebie piszą list do siebie...

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 496 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2012-02-07, 11:34   

w domu mam już cieplutko. UFF ale 350zł poszło na naprawy :/

biorę się za sprzątanie bo znowu wszystko w węglu :evil: chodzili z piwnicy na strych w buciorach..

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 717 dni temu

Profil:
Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2012-02-07, 12:06   

hej

junior przespał noc bez butli, a o 7rano usiadł w łózeczku i mniam da, mniam da to mówie już mama daje mniam a on da.....rozmowa polsko -ruska hihi no ale zeby nie było dialog logiczny <hura>

łazienka błysk, reszta też niczego sobie, zmywara pracuje, pralka też, pościel zmieniona u nas i u juniora też tylko jemu wyprasuje <zawstydzony>

zaraz zrobie pomidorówke a na placki ziemniaczane do koraliny jade bo mam sporo rodziny w częstochowie bo dziadek z tamtych stron <hura> koralina ale ja z gęstą śmietana jem :shock:
luka ja w ciąży najbardziej sie denerwowałam pod koniec jak leżałam na nadcisnienie w szpitalu i mały na każdym ktg spał prawie wiec często mi je robili..mialam stres ze coś nie tak :-? bardziej chyba na posiłki kwaśne reaguje dziecko niż na stres tak mi sie wydaje jesli chodzi o jego aktywność..zjedz mandarynke to zobaczysz <hura>

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-02-07, 12:10   

Aniusia napisał/a:
zaraz zrobie pomidorówke a\
my juz mamy wlasnie ide zaraz zjem z małą,
a placki ziemniaczane mialam wczoraj

kurcze mam ochote na jakies fajne danie, cos z piersia kurczaka :roll: przed @ zawsze nabieram ochote na rozne jedzenko :lol:

u nas -13 teraz nibymniej ale jest wiatr i czuc ze wiecje tych stopni na minusie,
mi tez sie marzy wyjscie na spacer :->

no nic uciekam pa

koralina 
Dogonić marzenia...

Informacje:
Dołączyła 1051 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Wysłany: 2012-02-07, 12:10   

Kochana Aniusiu zapraszam serdecznie ale ja już w Częstochowie 4 lata nie mieszkam :) Zapraszam do Płocka. Ja też ze śmietaną lubię i kopereczkieem mniam mniam :-D

Kwiecień 2011, Listopad 2011
Dwa aniołki w niebie piszą list do siebie...

Liska 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-07, 12:21   

Ja dziś stwierdziłam, że najchętniej pracowałabym tak co drugi dzień ;-) niby nie poszłam do pracy z powodu choroby, ale kuchnie jakoś przy okazji robienia sniadania ogarnęłam, a że przy śniadaniu nakruszyłam to i odkurzaczem chatę przeleciałam ;-) i pomysł na obiad już mam, a to dopiero 12 godzina ;-) normalnie dopiero sobie zdałam sprawę ile życia mi ta praca zabiera codzień;-)

Odpowiedz do tematu