Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 1007 dni temu Posty: 241 Skąd: elblag
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 11:48
witam ja właśnie zrobiłam sobie herbatkę i oglądam swój serial wlanie jest przerwa na reklamę jak ja nie lobie tych reklamCalineczka, u mnie za to za oknem świeci słoneczko mogę ci troszkę podrzucić
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 11:51
hehe dziewczyny a ja bym chciała aby M. troche pobył w domu całe dnie bez niego, no ile tak mozna...
co do wesel mamy 2 w tym roku no ale mam nadzieję że to drugie sobie odpuścimy bo to od Krakowem, kawał drogi... no i ostatnio panne młodą poznałam
madzia ja obstawiam weekendowe dziecko
moje dziecie własnie poszło spać a ja hmm ssma nie wiem za co się zabrać sprzatanie, gotowanie, pranie?!?!
za to jutro mamy super plany: idę z Nuśkiem do "Wodnego hobby" można zobaczyć na necie co to , jak małemu sie spodoba to co tydzień bedziemy chodzić (mam nadzieję że napali sie tak jak ja )
z dobrych wieści to szef podpisał moje papiery o powrót do pracy więc najbliższe 12 m o prace jestem spokojna
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1265 dni temu Posty: 2079
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 12:06
tigraa84 Remont trwa regipsy mają być położone do wtorku. Później sądzę, że do końca tygodnia zejdzie z podłogą. Chociaż wcześniej mamy tapetować i malować sufit, no i jeszcze panele. Tak jeszcze ze dwa tygodnie. Zamówiliśmy meble mają być za tydzień. Przed narodzinami małej mam nadzieję zdążymy. Liczę na to, że przed świętami nawet, ale stare domy kryją w sobie tyle niespodzianek. motylek, Gratuluję!
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 12:09
Hej dziewczyny! Ale mi się zaległości zrobiły w czytaniu. To dlatego, że cały dzień wczoraj byłam poza domem. Najpierw w Bełchatowie w szpitalu (zapisałam się do szkoły rodzenia), później w Łodzi, bo szanowny małżonek miał coś do załatwienia. I mu się oberwało! Dostał opierdziel, wcale się nie hamowałam. Zostawił mnie w galerii (w Manufakturze) i miał być max. za 2 godziny. A wrócił po 4 godzinach!!! Ja po 4 godzinach łażenia bez celu (bez celu, bo niestety wygrane w totka mnie omijają, poza tym nie będę sobie teraz ciuchów kupować bo niby jakie? ciążowe na 2 miesiące, normalne? a w jakim rozmiarze?) i przed ciążą byłam zmęczona, a co dopiero w 7 miesiącu!!! Powiedziałam mu że jest ignorantem i egoistą bez wyobraźni. Dawno na niego nie krzyczałam i widzę, że raz na jakiś czas trzeba - chodzi potem jak w zegarku
motylek napisał/a:
a ja hmm ssma nie wiem za co się zabrać sprzatanie, gotowanie, pranie?!?!
To znak, że masz za dużo do roboty - odpuść sobie wszystko. Alb zrób tylko pranie - najmniej wyczerpuje
Ech, humor mi jakoś nie dopisuje ostatnio. Już było dobrze, a tu znów się kopią rożne plany i powstają nowe problemy... no nic... c'est la vie...
Madzia, nie bądź taka, ciotki czekają na dzidziusia, porozmawiaj z nim jeszcze raz na poważnie! Niech się już nie bawi w chowanego
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 841 dni temu Posty: 32 Skąd: szczecin
Profil: Imię: Marta
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 13:12
motylku gratluje powrotu do pracy moja mała tez śpi właśnie.A co do wodnego hobby to my odpadamy bo i tak byśmy były w róznych grupach jak patrzyłam ze wzgledu na wiek.A ja też nie wiem za co się zabrać poki co pije kawę i nie moge sie doczekac piatku az zaczne wreszcie dzialac z prawkiem:)a jak jazd nie moge sie doczekac uhuu a samego prawka uuuuuhuuuu a auta? uhuuhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Dziewczny cieszmy się odwilżą ! i nadchodzaca wiosna ja sie tak ciesze ze normalnie energi mam az za duzo hihi
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 13:20
Właśnie sprawdziłam mój status (jest taka strona na której można sprawdzić czy jest już prawko) i w końcu jestem w toku postępowania administracyjnego jeszcze z tydzień i będzie gotowe.
Poza tym dostałam już jedno odszkodowanie i nie będę musiała pożyczać kasy od teściowej
Która działa mi na nerwy ze swoimi dobrymi radami dzisiaj. Chyba uważa mnie za idiotkę.
I znowu krytykuje mi męża, ma tylko szczęście, że nie przy mnie.
motylek, A co z nianią?
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 13:25
Facet w domu - hmmm... Na początku nie było źle, bo co się dało ponaprawiał, pawlacz nowy się przydał, półka w łazience i w szafie dodatkowa też... Ale teraz wszystko porobione i zaczyna se głupoty w stylu "nowe półki w pokoju" wymyślać! Jak wszystko pójdzie po naszej myśli i się dorobimy domu (o, muszę sprawdzić wczorajsze wyniki z lotto...) to to mieszkanie pójdzie na wynajem i musi jakoś wyglądać a nie jak biblioteka mieć wszędzie półki na książki! Na urlopie więcej odpoczywa, czyta, siedzi przy kompie, wystarczy go tylko nakierować na tory pt. porządki w piwnicy czy obieranie ziemniaków
U nas się wesela nie szykują... Póki co byłam w życiu na jednym - swoim tylko
kamyczek - powodzenia z remontem, ale nadzoruj go raczej z ogródka jak mi się przypominają te chmury pyłu i opary klejów i farb... Sio wiosny szukać!
Albo knuć teściowej nieciekawe zajęcie jakieś
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2895 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 14:34
Witam
Ale się dziewczyny rozpisały
Ja już poczułam wiosnę i nawet umyłam 2 okna Mąż stwierdził że chyba mam za mało roboty albo i się nudzi . Ale ja już przynajmniej widzę coś przez te okna i od razu zrobiło się jaśniej w pokojach
Madzia uciekaj już na tą porodówkę bo tak nas trzymasz w niepewności . Codziennie zaglądam z nadzieją że już będą jakieś wiadomości o porodzie . A zamiast wiadomości to Ty tu jeszcze siedzisz
Tri, pewnie jeszcze nie na jednym weselu się wybawisz Ja tam za bardzo nie lubię chodzić na takie imprezy . Dlatego się cieszę jak jest ich jak najmniej
Motylek gratuluję podpisanej umowy
A ja od kilku dni nie wyspana . Uczymy Danielka spać w łóżeczku i wcale nam to nie wychodzi . O 3 w nocy i tak wraca do nas do łóżka . Ale w sobotę zamienię łóżeczko na łóżeczko z kołyską może wtedy będzie lepiej . Są dzieci i dzieci z Dominikiem nie miałam problemu z przeniesieniem do łóżeczka a potem do własnego pokoju . A z malutkim jest już gorzej .
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 15:03
Tri, Staram się trzymać z daleka od kurzu, ale nie mogę za daleko bo mi się teściowa rządzi. Właśnie przed chwilą musiałam ją naprostować. Aneta, Powodzenia z tymi przenosinami. Kupujecie nowe łóżeczko? Dobrze zrozumiałam?
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 15:26
Aneta, No właśnie też tak myślę, ale fajnie że macie od kogo pożyczyć. Tak czy siak powodzenia, chociaż wychodzenie z łóżeczka gdzie mamusia ukochana pod ręką była to nie za przyjemna chwila.
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 15:33
My już po dzisiejszej wizycie. Fasolka ma 8,61mm i od ostatniej wizyty z tamtego wtorku urosła o połowę Serduszko bije i wszystko jest ok Uspokoiłam się nieco i nie zrobię kotleta z mojego psa Niepotrzebnie go mordercą nazwałam
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2895 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 16:56
Kamyczek, mi się wydaje że problem nie leży w tym gdzie mały śpi tylko w cycu . On w nocy jak się przyssie to potrafi tak spać do rana . I Wcale nie musi z niego jeść mleczka tylko go trzyma . A jak daje mu smoka to od razu płacze i wypluwa . Z niego to taki cycuś mamusi
LeeLoo, super że na wizycie wszystko ok Niech takie dobre wiadomości będą już do końca ciąży
malami, witaj i czytaj , czytaj
A u mnie w dzień było takie piękne słoneczko a teraz pada śnieg
Tigra, no z moim to tak, ze jak siedzi w domu, w jakis dzien, to sie ubiera bo mu zimno! Chodzi i trzesie portkami A jak wroci z pracy, i temp. na prawde jakos podskoczy, to ja sie tyle naslucham, ze siedze w takim cieple i zaraz leci i zmniejsza. ale ogolenie to zmarzluch:))
motylek, wlasnie wlasnie, jak tam nianka?
Wodne hobby fajnie sie zapowiada, ja to chyba nigdy na basen nie wyrusze z dzieckiem ot tak z wlasnej woli, nie lubie takich miejsc, za to P. uwielbia i zawsze jak rzuca propozycje, to ja sie krzywie albo jak juz pojade to siedze "na widowni" ewentualnie jak jest to polaczone z sauna, jacuzzi? bablami wodnymi to ide, i tam spedzam caly ten czas.
Kamyczek, nie mysl ile to roboty, pomysl jak pozniej bedzie ladnie ja jak patrze na odnowiony pokoik, to widze ze warto bylo meczyc sie ze zrywaniem starej tapety.
Aneta napisał/a:
Ja już poczułam wiosnę i nawet umyłam 2 okna
oo, to moze byc ciekawe zajecie dla mnie
ech, wyganiaja mnie. zobaczycie, ze do polowy marca pobede w dwupaku:/
brzuch twardnieje, nieprzyjemnie boli tam w srodku jak dzidzia sie wierci, az jekne czasami, ale nic sie nie dzieje. zadnych skurczy, czopu, nic. tak to niejedna przechodzila.
Po dzisiejszym sprzataniu chodze jak pingwin, hahah jeszcze rosolek niech sie dogotuje, i zaraz bede wcinac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum