REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Pogaduszki mamusiek....i nie tylko
Autor Wiadomość
monikak 
juleczka

Informacje:
Dołączyła 1007 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-02-24, 11:48   

witam ja właśnie zrobiłam sobie herbatkę i oglądam swój serial wlanie jest przerwa na reklamę jak ja nie lobie tych reklamCalineczka, u mnie za to za oknem świeci słoneczko mogę ci troszkę podrzucić :-D

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-02-24, 11:51   

hehe dziewczyny a ja bym chciała aby M. troche pobył w domu :mrgreen: całe dnie bez niego, no ile tak mozna... <bezradny>

co do wesel mamy 2 w tym roku no ale mam nadzieję że to drugie sobie odpuścimy bo to od Krakowem, kawał drogi... :-/ no i ostatnio panne młodą poznałam :shock: <ciah>

madzia
ja obstawiam weekendowe dziecko :mrgreen:

moje dziecie własnie poszło spać a ja hmm ssma nie wiem za co się zabrać <bezradny> sprzatanie, gotowanie, pranie?!?!

za to jutro mamy super plany: idę z Nuśkiem do "Wodnego hobby" można zobaczyć na necie co to :-P , jak małemu sie spodoba to co tydzień bedziemy chodzić (mam nadzieję że napali sie tak jak ja <hura> )
z dobrych wieści to szef podpisał moje papiery o powrót do pracy więc najbliższe 12 m o prace jestem spokojna <jupi>

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-24, 12:06   

tigraa84 Remont trwa regipsy mają być położone do wtorku. Później sądzę, że do końca tygodnia zejdzie z podłogą. Chociaż wcześniej mamy tapetować i malować sufit, no i jeszcze panele. Tak jeszcze ze dwa tygodnie. Zamówiliśmy meble mają być za tydzień. Przed narodzinami małej mam nadzieję zdążymy. Liczę na to, że przed świętami nawet, ale stare domy kryją w sobie tyle niespodzianek. :roll:
motylek, Gratuluję! :mrgreen:

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

piccolina 

Informacje:
Dołączyła 912 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-02-24, 12:09   

Hej dziewczyny! Ale mi się zaległości zrobiły w czytaniu. To dlatego, że cały dzień wczoraj byłam poza domem. Najpierw w Bełchatowie w szpitalu (zapisałam się do szkoły rodzenia), później w Łodzi, bo szanowny małżonek miał coś do załatwienia. I mu się oberwało! Dostał opierdziel, wcale się nie hamowałam. Zostawił mnie w galerii (w Manufakturze) i miał być max. za 2 godziny. A wrócił po 4 godzinach!!! Ja po 4 godzinach łażenia bez celu (bez celu, bo niestety wygrane w totka mnie omijają, poza tym nie będę sobie teraz ciuchów kupować bo niby jakie? ciążowe na 2 miesiące, normalne? a w jakim rozmiarze?) i przed ciążą byłam zmęczona, a co dopiero w 7 miesiącu!!! Powiedziałam mu że jest ignorantem i egoistą bez wyobraźni. Dawno na niego nie krzyczałam i widzę, że raz na jakiś czas trzeba - chodzi potem jak w zegarku ;)

motylek napisał/a:
a ja hmm ssma nie wiem za co się zabrać <bezradny> sprzatanie, gotowanie, pranie?!?!

To znak, że masz za dużo do roboty - odpuść sobie wszystko. Alb zrób tylko pranie - najmniej wyczerpuje ;)

Ech, humor mi jakoś nie dopisuje ostatnio. Już było dobrze, a tu znów się kopią rożne plany i powstają nowe problemy... no nic... c'est la vie...

Madzia, nie bądź taka, ciotki czekają na dzidziusia, porozmawiaj z nim jeszcze raz na poważnie! ;-) Niech się już nie bawi w chowanego :-D

prosiaczek 

Informacje:
Dołączyła 841 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-02-24, 13:12   

motylku gratluje powrotu do pracy moja mała tez śpi właśnie.A co do wodnego hobby to my odpadamy bo i tak byśmy były w róznych grupach jak patrzyłam ze wzgledu na wiek.A ja też nie wiem za co się zabrać poki co pije kawę i nie moge sie doczekac piatku az zaczne wreszcie dzialac z prawkiem:)a jak jazd nie moge sie doczekac uhuu a samego prawka uuuuuhuuuu a auta? uhuuhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuu <hura>

Dziewczny cieszmy się odwilżą ! i nadchodzaca wiosna ja sie tak ciesze ze normalnie energi mam az za duzo hihi

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-24, 13:20   

Właśnie sprawdziłam mój status (jest taka strona na której można sprawdzić czy jest już prawko) i w końcu jestem w toku postępowania administracyjnego jeszcze z tydzień i będzie gotowe. <jupi>
Poza tym dostałam już jedno odszkodowanie i nie będę musiała pożyczać kasy od teściowej :mrgreen:
Która działa mi na nerwy ze swoimi dobrymi radami dzisiaj. Chyba uważa mnie za idiotkę. <sedzia>
I znowu krytykuje mi męża, ma tylko szczęście, że nie przy mnie.
motylek, A co z nianią?

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 873 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-02-24, 13:25   

Facet w domu - hmmm... Na początku nie było źle, bo co się dało ponaprawiał, pawlacz nowy się przydał, półka w łazience i w szafie dodatkowa też... Ale teraz wszystko porobione i zaczyna se głupoty w stylu "nowe półki w pokoju" wymyślać! Jak wszystko pójdzie po naszej myśli i się dorobimy domu (o, muszę sprawdzić wczorajsze wyniki z lotto...) to to mieszkanie pójdzie na wynajem i musi jakoś wyglądać a nie jak biblioteka mieć wszędzie półki na książki! Na urlopie więcej odpoczywa, czyta, siedzi przy kompie, wystarczy go tylko nakierować na tory pt. porządki w piwnicy czy obieranie ziemniaków ;)

U nas się wesela nie szykują... Póki co byłam w życiu na jednym - swoim tylko :(

kamyczek - powodzenia z remontem, ale nadzoruj go raczej z ogródka ;) jak mi się przypominają te chmury pyłu i opary klejów i farb... Sio wiosny szukać! ;)
Albo knuć teściowej nieciekawe zajęcie jakieś :>

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1594 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-24, 14:34   

Witam :-D
Ale się dziewczyny rozpisały :-D

Ja już poczułam wiosnę i nawet umyłam 2 okna :-P :mrgreen: Mąż stwierdził że chyba mam za mało roboty albo i się nudzi . Ale ja już przynajmniej widzę coś przez te okna i od razu zrobiło się jaśniej w pokojach :lol:

Madzia uciekaj już na tą porodówkę bo tak nas trzymasz w niepewności . Codziennie zaglądam z nadzieją że już będą jakieś wiadomości o porodzie . A zamiast wiadomości to Ty tu jeszcze siedzisz :mrgreen:

Tri, pewnie jeszcze nie na jednym weselu się wybawisz :-D Ja tam za bardzo nie lubię chodzić na takie imprezy . Dlatego się cieszę jak jest ich jak najmniej :-P

Motylek gratuluję podpisanej umowy :-D

A ja od kilku dni nie wyspana . Uczymy Danielka spać w łóżeczku i wcale nam to nie wychodzi . O 3 w nocy i tak wraca do nas do łóżka . Ale w sobotę zamienię łóżeczko na łóżeczko z kołyską może wtedy będzie lepiej . Są dzieci i dzieci z Dominikiem nie miałam problemu z przeniesieniem do łóżeczka a potem do własnego pokoju . A z malutkim jest już gorzej .

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-24, 15:03   

Tri, Staram się trzymać z daleka od kurzu, ale nie mogę za daleko bo mi się teściowa rządzi. Właśnie przed chwilą musiałam ją naprostować. <diabelek>
Aneta, Powodzenia z tymi przenosinami. Kupujecie nowe łóżeczko? Dobrze zrozumiałam?

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1594 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-24, 15:17   

Kamyczek, nie kupujemy , pożyczam od koleżanki . Nie opłaca mi się teraz kupować a ich mały już śpi w dużym łóżku .

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-24, 15:26   

Aneta, No właśnie też tak myślę, ale fajnie że macie od kogo pożyczyć. Tak czy siak powodzenia, chociaż wychodzenie z łóżeczka gdzie mamusia ukochana pod ręką była to nie za przyjemna chwila. ;-)

LeeLoo 
Nie taka straszna...

Informacje:
Dołączyła 1498 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-24, 15:33   

My już po dzisiejszej wizycie. Fasolka ma 8,61mm i od ostatniej wizyty z tamtego wtorku urosła o połowę :!: Serduszko bije i wszystko jest ok <serduszka> Uspokoiłam się nieco i nie zrobię kotleta z mojego psa :mrgreen: Niepotrzebnie go mordercą nazwałam <zawstydzony>

Wasze dzieci nie są waszymi dziećmi.
Są synami i córkami powołanymi do życia przez Życie.
Przychodzą przez was, ale nie z was.
I choć są z wami, do was nie należą.

malami 

Informacje:
Dołączyła 841 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-02-24, 16:40   

ale duuuzo do czytania, fajosko :)

przywitam sie
<hello>

madzia a Ty jeszcze tu? no wiesz, co ;-) ;-)

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1594 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-24, 16:56   

Kamyczek, mi się wydaje że problem nie leży w tym gdzie mały śpi tylko w cycu . On w nocy jak się przyssie to potrafi tak spać do rana . I Wcale nie musi z niego jeść mleczka tylko go trzyma . A jak daje mu smoka to od razu płacze i wypluwa . Z niego to taki cycuś mamusi ;-)

LeeLoo, super że na wizycie wszystko ok :-D Niech takie dobre wiadomości będą już do końca ciąży :-D

malami, witaj i czytaj , czytaj :mrgreen:

A u mnie w dzień było takie piękne słoneczko a teraz pada śnieg :evil:

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-02-24, 17:20   

Tigra, no z moim to tak, ze jak siedzi w domu, w jakis dzien, to sie ubiera bo mu zimno! Chodzi i trzesie portkami ;-) A jak wroci z pracy, i temp. na prawde jakos podskoczy, to ja sie tyle naslucham, ze siedze w takim cieple <olaboga> i zaraz leci i zmniejsza. ale ogolenie to zmarzluch:))

motylek, wlasnie wlasnie, jak tam nianka?
Avatarek bys uaktualnila :P :mrgreen:
Wodne hobby fajnie sie zapowiada, ja to chyba nigdy na basen nie wyrusze z dzieckiem ot tak z wlasnej woli, nie lubie takich miejsc, za to P. uwielbia i zawsze jak rzuca propozycje, to ja sie krzywie albo jak juz pojade to siedze "na widowni" ;-) ewentualnie jak jest to polaczone z sauna, jacuzzi? bablami wodnymi to ide, i tam spedzam caly ten czas.

Kamyczek, nie mysl ile to roboty, pomysl jak pozniej bedzie ladnie :) ja jak patrze na odnowiony pokoik, to widze ze warto bylo meczyc sie ze zrywaniem starej tapety.

Aneta napisał/a:
Ja już poczułam wiosnę i nawet umyłam 2 okna
oo, to moze byc ciekawe zajecie dla mnie :D

ech, wyganiaja mnie. zobaczycie, ze do polowy marca pobede w dwupaku:/
brzuch twardnieje, nieprzyjemnie boli tam w srodku jak dzidzia sie wierci, az jekne czasami, ale nic sie nie dzieje. zadnych skurczy, czopu, nic. tak to niejedna przechodzila.

Po dzisiejszym sprzataniu chodze jak pingwin, hahah ;-) jeszcze rosolek niech sie dogotuje, i zaraz bede wcinac.

Odpowiedz do tematu