REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Pogaduszki mamusiek....i nie tylko
Autor Wiadomość
angik1683 

Informacje:
Dołączyła 756 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Dawidek
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-03-10, 20:18   

Kamyczek napisał/a:
mogę Ci wpakować teściową do samolotu?
ciezarnym sie nie odmawia wiec sie zgadzam,ale jak mi wyskocza z dodkowa oplata za przewoz niznosnej tesciowej to ponosisz koszty :lol:

Kamyczek napisał/a:
Znaczy przed ciążą?
no raczej,ze tak :-P chudzina i drobina z niej raczej taka byla :-)

Meza nadal nie ma,a ja wypilam piwo i jestem pijana <zakrecona2>

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 602 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
glodna

Wysłany: 2010-03-10, 20:25   

angik1683, Jestem gotowa ponieś wszelkie koszty. :mrgreen:
Miłej randki z mężem życzę, tylko nie pij więcej bo film Ci się urwie. :-P :-D

Yoshiko 

Informacje:
Dołączyła 152 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja
Wysłany: 2010-03-10, 20:32   

Właśnie wróciliśmy z mężem od moich rodziców.. już drugi dzień tam siedzimy bo jak już wcześniej gdzieś nadmieniłam wpadł do nich brat ojca niezapowiedzianie, a że oni za nim nie przepadają to przyjeżdżają po nas i zabierają nas do siebie żeby nie musieć z nim siedzieć sam na sam całymi dniami :D Spryciule z nich.. :)

Wczoraj miałam taki świetny nastrój i dzisiaj prysł tak szybko jak się pojawił.. Znowu mnie dopada jakaś deprecha i wróciły wszystkie możliwe bóle. No i znowu mnie dzisiaj postraszyło - miałam jakiś skurcz porządny z krzyża i jak zwykle się rozeszło po kościach.. Dobije mnie to czekanie - a przecież już tak niewiele czasu zostało - a mnie wydaje się, że to jeszcze cała wieczność...

Wszystkie się poobżerały i ja też, jak mi mama obiad zaserwowała to nie dość, że zjadłam caluśki swój to jeszcze podjadałam od męża :D potem oczywiście krótka drzemka i od tamtej chwili jak wstałam mam jakiś kryzys, zero humoru.. Prawdę mówiąc nawet klepać mi się nie chce po klawiaturze..

Aha! Ostatnio wpadłam na pomysł żeby napisać list do Dzidziusia, opisać mu jak to było jak był u mamy w brzuchu.. i dać mu go jak podrośnie. Drugi planuję napisać po porodzie i też zdać relację z tego jak to było jak mama Go pierwszy raz zobaczyła. Myślicie, że to dobry pomysł? :) Planuję założyć ładny album żeby udokumentować wszystko co będzie się działo w życiu maluszka i myślałam, że takie listy wklejone do środka gdzieś w kopercie mogłyby być fajną pamiątką na przyszłe lata - jak już pociecha będzie dorastać - może zainteresuje ją jak to było :)

Popijam właśnie gorzką herbatę bo coś znowu jakieś mdłości mnie nachodzą.. i przyglądam się jak mąż kombinuje wnosząc i wynosząc antenę z domu - dzisiaj mu leci mecz a on biedaczek nie ma w pakiecie Polsatu hehe :D

Nicol.. bardzo ładne imię :) już się nie mogę doczekać zdjęcia małej Nikoli :D

Kamyczek napisał/a:

Idę zjeść jajko. Zosia mi smaka narobiła. :-D

Smacznego jajeczka :D

angik1683 napisał/a:
Meza nadal nie ma,a ja wypilam piwo i jestem pijana <zakrecona2>

Hehehe ostrożnie tam z tym piwkiem bo jeszcze do randki nie dotrwasz :D

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 754 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2010-03-10, 20:34   

szczura nie ma już <hura> <hura> <hura> M. sie go pozbył całe popołudnie walczył i się udało. rety jak mi ulżyło <tancze>

angik miłego randkowania :) hehe pij pij będziesz łatwiejsza, może jakiś numerek przez neta <zawstydzony>

madzi mała ładnie waży ach i miałam rację wraz z malutka wiosna idzie , dziś tak ładnie było <klapsklaps>

asiu na angielski chodzę znaczy się w sensie że uczę

kamyczek ach co za święto bedziesz miała jak babyjagi nie będzie <bana>

Yoshiko 

Informacje:
Dołączyła 152 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-10, 20:45   

motylek napisał/a:
pij pij będziesz łatwiejsza, może jakiś numerek przez neta

a znacie fajną odpowiedź na to hasełko? :D często spotkałam się z tym jak faceci na piwie mówią do towarzyszek żeby piły to będą łatwiejsze - a one na to:
"ja zawsze byłam łatwa tylko Ty jesteś do dupy" :D :D :D

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 976 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-03-10, 21:04   

motylek napisał/a:
szczura nie ma już <hura> <hura> <hura>

całe szczęście :) ja to sobie nawet nie próbuję wyobrazić takiego lokatora na dziko :evil:

angik1683, to Ty widzę podobnie jak ja, jedna lampka wina i już jestem zrobiona ;-)

ja też Asiu na angielski latam, douczam grupe nauczycieli dwa razy w tygodniu.

Yoshiko, pomysł z listem fajny :) ja podrukuję moje wpisy na forum za czasów ciąży i potem z pierwszego roku życia Krzysia (oczywiście te najfajniejsze) i też będziemy mieć taką pamiątkę.

Tri - oszzz Ty, żeby dziecku jaja żałować ;-)
kapitalna Twoja Zosia jest :)

co do imienia córci madzi, ta Nicol to jeszcze nic do końca pewnego ;-)
madzia pełna energii, choć prawie nic nie spała. i czuje się b. dobrze :) jutro najprawdopodobniej wyjdą, więc już będziecie miały info bezpośrednio od madzi :)

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Ulcia
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-03-10, 21:22   

Madzia81 napisał/a:
jutro najprawdopodobniej wyjdą, więc już będziecie miały info bezpośrednio od madzi :)
o ile bedzie miała chwile żeby zajrzeć do nas :lol:

aga 

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-10, 21:37   

Madziu
Dużo zdrowia i uśmiechów, pisków, wrzasków i zabawy moc, sporo radości z tupotu malutkich nóżek, łez szczęścia z pierwszego uśmiechu, ząbka, słowa i kroku, porozrzucanych wszędzie klocków, przytulenia okrągłej główki i uścisków małych rączek.

Yoshiko 

Informacje:
Dołączyła 152 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-10, 21:49   

Madzia81 napisał/a:
a podrukuję moje wpisy na forum za czasów ciąży i potem z pierwszego roku życia Krzysia (oczywiście te najfajniejsze) i też będziemy mieć taką pamiątkę.

oj ja to jakbym Maleństwu pokazała co mama klepała na forum jak była w ciąży to Mała by się załamała, że tak mamie było źle w ciąży i jeszcze by sobie pomyślała coś głupiego bo przecież ja ciągle narzekam na coś..

asia21_87 napisał/a:
o ile bedzie miała chwile żeby zajrzeć do nas :lol:

a ja myślę, że nie będzie mogła się oprzeć i wejdzie chociaż na chwilkę pochwalić się, że ma już swoją pociechę :D

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 210 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-03-10, 22:02   

Ogłaszam wszem i wobec, ze dziecko jajo ma kolację dostało, i to nie jedno.
I samo pukało, i samo próbowało obierać i jeść - jak nie łyżeczką... to wypijając ze skorupki ;)

Yoshiko napisał/a:
Planuję założyć ładny album żeby udokumentować wszystko co będzie się działo w życiu maluszka

Pomysł super, mam nadzieję, że wytrwasz w jego realizacji ;D
U nas skończyło się na wklejeniu zdjęcia na stronę tytułową, przypięciu do następnej strony szpitalnej metki i... półce :/ Po porodzie nie miałam do tego głowy, później ciągle sobie obiecywałam, że uzupełnię i tak zeszło... Jak zwykle, słomiany zapał :/

Kamyczek
- chyba taniej i prościej wyjdzie Ci zakupić szczura w sklepie zoologicznym - zdrowiutki, zadbany, w sam raz na teściową, a syfu do domu nie przywlecze ;)

tigraa84 

Informacje:
Dołączyła 424 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-03-11, 00:57   

Dobry wieczór :-D

Yoshiko, pomysł świetny :mrgreen: Na pewno będzie dla Malucha świetną pamiątka w przyszłości :-D Obyś tylko, jak napisała Tri, wytrwała w jego realizacji ;-)
Madzia81 napisał/a:
nawet nie próbuję wyobrazić takiego lokatora na dziko :evil:
Ja już bym miała spakowana walizkę i była w drodze do dziadków ;-) Brrrrrr... nie dałabym rady przebywac z takim nieudomowionym gryzoniem pod jednym dachem chocby przez dwie minuty :lol: Albo on, albo ja :evil: motylku najważniejsze, że się tego paskudztwa pozbyliście ;-)

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 210 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-03-11, 06:55   

... i dzień dobry :)

Przypomniała mi się walka z polną myszką z czasów mojego dzieciństwa :>
Tata dzielnie powykładał pułapki... a w niedzielę wieczorem wrócił do pracy (pracuje na budowach, zwykle bywał w domu w weekendy tylko, a i to nie wszystkie). Na szczęście sąsiad był miły i przyszedł pułapkę z zawartością sprzątnąć ;)

monikak 
juleczka

Informacje:
Dołączyła 344 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-03-11, 08:23   

witam z rana jakoś nie mogę spać wstałam o 5 zrobić R kanapki do pracy i już nie mogłam później zasnąć teraz sobie siedzę pije herbatkę cichutko bo jeszcze Julcia sobie smacznie śpi :-D
Tri, a co ty o myszach gadasz z samego rana :-D :-D

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 931 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-11, 08:48   

Witajcie :-D
Aga pisz nam tu szybko co u Ciebie i Nelusi . I wstawiaj nowe fotki małej księżniczki :-D

A ja napiszę tak - myszy się nie boje , nie wiem jak ze szczurem bo nigdy nie widziałam . Ale jak widzę pająka to mam zawał na miejscu :-P :lol:

A teraz dziewczyny idę zapisać moje dziecko do przedszkola . Może coś z tego wyjdzie i Dominik od września pójdzie do 4 latków :-D

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 602 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
glodna

Wysłany: 2010-03-11, 09:39   

Aneta, Trzymam kciuki żeby wyszło.
Tri,
Tri napisał/a:
chyba taniej i prościej wyjdzie Ci zakupić szczura w sklepie zoologicznym - zdrowiutki, zadbany, w sam raz na teściową, a syfu do domu nie przywlecze ;)
Ale taki to jest wredny i obrzydliwy, a te sklepowe tylko czasami. ;-)

Tri napisał/a:
Ogłaszam wszem i wobec, ze dziecko jajo ma kolację dostało

Nie miałaś innego wyjścia, dobrze że ciotki chronią prawa Zosi i domagały się jaja razem z nią. :-P

Mi się śniła córeczka Madzi :shock: To znaczy trzymałam maluszka w ramionach, ale wiedziałam że to nie moje tylko Madzi. Chyba już bardzo chcę urodzić. :roll:

P.S.
Wiedźmy nie ma!!! <hura> <hura> <hura>
Moja mama wpadnie na kawę spokojnie poklachamy. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu