REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Pogaduszki mamusiek....i nie tylko
Autor Wiadomość
Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-12, 16:53   

Dzięki kochane jesteście jak zwykle, ale muszę wziąć poprawkę, że ona robi się coraz starsza i do tego jak przyjechała to mi się jej żal zrobiło, bo się okazało że jej ukochana córunia ma poważne problemy ze zdrowiem, konkretnie z sercem (nie zarośnięty otwór owalny, dla tych co wiedzą co to jest też jestem zdziwiona że dopiero teraz to wyszło, dla tych co nie wiedzą powinno zarosnąć do pierwszego roku życia) No i złość mi przeszła i próbowałam ją pocieszyć, bo przecież zrobią zabieg i będzie dobrze, lepiej teraz niż na starość. <bezradny> Muszę ją przetrzymać, poza tym (wiem jestem okropna) będzie szwagierce potrzebna i będzie musiała jej pomóc z dziećmi w jej domu. No i znowu jej nie będzie. :roll:

malami, Zdróweczka życzę, kuruj się szybciutko i delikatnie.
Madzia81 Takie spacerki dobrze robią, a jeszcze lepiej pogaduszki z koleżankami.
YoshikoAle zostawiłaś komuś nr telefonu żebyś nas mogła uradować dobrą nowiną?

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 873 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-03-12, 17:46   

madzia napisał/a:
Malutka jest cudowna

Fot-ke! Fot-ke! Foot-keee! :)
Jeszcze raz gratulacje :)

Kamyczek napisał/a:
Ja mam gdzieś na serowe ale muszę poszukać, a troszkę to zajmie w tym remontowym bałaganie.

Spoko, nie spieszy się :)

Kamyczek napisał/a:
wymyśle sposób żeby jej dopiec. :evil:

Przywiąż sznurek do anteny i poruszaj nim, jak teściowa będzie oglądać Plebanię?

tigraa84 napisał/a:
A nie macie jakiejś możliwości odciąc się od niej tak, żeby "byc na swoim"?

Ty weź jej nie podpowiadaj, bo ukatrupi teściową i będziesz za podżegaczkę! :mrgreen:

tigraa84 napisał/a:
z jednej strony wklejony we mnie połówek, z drugiej rozpychająca się Wika a ja między nimi muszę bronic się przed kopniakami i kuksańcami od córy i zrzucac z pleców

Zośka się zawsze wpycha w środek, ja leżę po zewnętrznej... jak zwisam już w połowie poza łóżkiem to sie poddaję.
M. oczywiście śpi jak zabity. Ostatnio u moich rodziców Zosia wlazła do pokoju i zaczęła grać na bębenku marakasem*- a on zarzucił kołdrę na głowę i spał dalej...

*moja mama i jej cudowny pomysł kupienia dziecku zestawu instrumentów... pozwoliłam, ale pod warunkiem, że zostaje u nich :>
Cytat:

po 22 to najlepsza pora na wyprawę do molochu

My chodzimy w soboty ok. 7 - zanim się tłum zwali, a już po tym, jak wyłożą świeże warzywa, bo o 6.30 jeszcze nie zawsze były.

Yoshiko napisał/a:
uff.. to już mi zostanie teraz do kupienia tylko laktator i butelki.. i będę w pełni gotowa na Maluszka :D

No, to teraz już tylko czekać... albo wypełnić wstęp w albumie :D

malutka-iwona napisał/a:
Aż się nie chce wierzyć, że minęły już prawie dwa tygodnie mojego urlopu.

Zawsze mija za szybko...

Cytat:
Wrzuciłam wam przepis na moje pierożki.

Wielkie dzięki - i zarazem jeszcze jedna prośba - możesz zrobić edytkę i dopisać przepis na ciasto? Pierogów jeszcze sama nie robiłam, a mama i babcia robią wszystko "na oko" - jak się ostatnio miałam od mamy uczyć, to się skończyło draką :oops:

Kamyczek napisał/a:
jej ukochana córunia ma poważne problemy ze zdrowiem, konkretnie z sercem (nie zarośnięty otwór owalny, dla tych co wiedzą co to jest też jestem zdziwiona że dopiero teraz to wyszło, dla tych co nie wiedzą powinno zarosnąć do pierwszego roku życia) No i złość mi przeszła i próbowałam ją pocieszyć, bo przecież zrobią zabieg i będzie dobrze, lepiej teraz niż na starość. <bezradny>

Wbrew pozorom u sporej ilości osób nie zarasta, a jedynie przylega ściśle i ujawnia sie przy dużych wysiłkach (np. przy porodzie). Będzie dobrze, da się naprawić :)

Cytat:
Muszę ją przetrzymać, poza tym (wiem jestem okropna) będzie szwagierce potrzebna i będzie musiała jej pomóc z dziećmi w jej domu. No i znowu jej nie będzie.

Wytrzymaj teraz, potem odpoczniesz :) Trzymaj się!

Yoshiko 

Informacje:
Dołączyła 814 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja, Maksym
Wysłany: 2010-03-12, 23:39   

Kamyczek napisał/a:
Yoshiko Ale zostawiłaś komuś nr telefonu żebyś nas mogła uradować dobrą nowiną?

Tak, numer dostały Aneta i Motylek także będą na pewno zdawać relacje jeśli będziecie zainteresowane.

Mąż przywiózł piękne łóżeczko tylko facet w sklepie strzelił gafę i zapomniał spakować stelaża do baldachimu.. w związku z tym trzeba tam podjechać jeszcze raz i go odebrać.. przez co mam trochę popsuty humor bo myślałam, że już sobie wszystko poprasuję i ślicznie ubiorę łóżeczko.. a teraz muszę czekać brrr.. no ale nie mogę narzekać bo facet nam opuścił na materacu a falbankę maskującą w ogóle nam dorzucił za darmo więc jest super :)

Właśnie zjedliśmy z Mężem kolacyjkę i tak siadłam sobie Was poczytać.. Klepiecie te posty tak szybko, że aż się boję tego nadrabiania po powrocie ze szpitala :D :D
Madzia szybciutko Nam tu podsyłaj zdjęcie córci bo się doczekać nie możemy :)

malutka-iwona 
Przeszczęśliwa:)

Informacje:
Dołączyła 1261 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-13, 08:30   

<bry>
Dopijam kawkę i lecimy do kliniki.
Dzisiaj tylko usg i ocena jajeczkowania, ale i tak już się stresuję <strachl>
Ci wszyscy lekarze chyba tak na mnie działają.

U mnie piękne słoneczko.
I uwaga: za tydzień będzie koniec zimy! Tej kalendarzowej i astronomicznej :mrgreen:

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1419 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-03-13, 09:38   

dobry !

madziu fajnie,ze juz mozecie sie soba cieszyc w domku,odpoczywjacie duzo i cieszcie sie kazda chwila bo te dni uciekaja jak szalone,mowie na swoim przykladzie bo jak pomysle ze moje dziecie kochane ma juz 8 miesiecy to az mi zal ze tak szybko to leci i mam wrazenie,ze nie zdazylam sie nim nacieszyc kiedy jeszcze byl taki maluski :-D
ps.oczywiscie jak tylko znajdziesz chwile to pochwal sie nam swoja ksiezniczka :-D

malutka-iwona, po tylu przejsciach z lekarzami to sie nie dziwie,ze ich widok cie stresuje,ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo,jak juz sie pojawi wasza upragniona kruszyna to zapomnisz o wszystkim :-)

Yoshiko, mozesz juz wszystko przygotowac,poprasowac i zlozyc w szafie,a jak dotrze baldachim to raz dwa wszystko rozlozysz,usiadziesz i bedziesz patrzec na lozeczko i sie cieszyc tym widokiem :-D

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 873 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-03-13, 09:51   

malutka-iwona - trzymam kciuki :)

Jaga 

Informacje:
Dołączyła 820 dni temu

Profil:
Imię: Aga
Nastrój:
napalona

Wysłany: 2010-03-13, 10:07   

DZIEŃ DOBRY!! <zawstydzony>

malutka-iwona ja też trzymam kciuki

Yoshiko śliczne łóżeczko wybrałaś dla swojego maleństwa.... a to że nie ma stelaża do baldachimu to tylko szczegół... także <prasol> , rozkładaj w nim wszystko i ciesz się widokiem / a potem dorzucisz baldachim

W poniedziałek czeka mnie kolejna przeprowadzka... jak ją przetrwać? <bezradny>
dzisiaj zaczynam wielkie pakowanie. KOSZMAR nie nawidzę tego

Yoshiko 

Informacje:
Dołączyła 814 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-13, 10:58   

Cytat:
Yoshiko śliczne łóżeczko wybrałaś dla swojego maleństwa.... a to że nie ma stelaża do baldachimu to tylko szczegół... także <prasol> , rozkładaj w nim wszystko i ciesz się widokiem / a potem dorzucisz baldachim

No właśnie tak zrobiłam bo już nie mogłam wytrzymać :D tylko musiałam wszystko przykryć folią i kocem bo mój Kocur sobie upatrzył w łóżeczku nowe miejsce na drzemki więc urok trochę prysł :)

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-13, 11:03   

Yoshiko, Będzie czas żeby go tego oduczyć. Ale co to wróżby wujka nie działają? ;-)
malutka-iwona, My też trzymamy kciuki.
Tri, Fajny suwaczek.
Jaga, Może nie będzie tak źle.

My kończymy dziś remont pokoju <hura> to znaczy chyba, za chwilę tata z mężem będą kładli panele, a potem to już tylko meble ustawić. <tuptup>

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Yoshiko 

Informacje:
Dołączyła 814 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-13, 11:08   

no właśnie Kamyczku na razie cisza.. a miałam wielką nadzieję, że mi wykracze :D no ale sobota się dopiero zaczęła więc może, może..

noo to fajnie, chyba nic tak nie cieszy jak śliczny pokoik z nowiutkimi meblami :D

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-13, 11:14   

No nie wszystkie będą nowe, ale w większości. :-)
Yoshiko, Trzymam kciuki żebyś nie musiała tyle czekać co Madzia.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-13, 12:12   

dzień dobry :)

Kamyczek napisał/a:
potem to już tylko meble ustawić. <tuptup>

to już sama przyjemność :)
pochwal się fotkami w odpowiednim temacie.

angik1683 napisał/a:
mam wrazenie,ze nie zdazylam sie nim nacieszyc kiedy jeszcze byl taki maluski :-D

też mam podobne odczucia i jak pomyślę o takim maluszku przy cycu, wtulonym, to chyba zaczyna mi się włączać instynkt na drugie bobo ;-) a dopiero co motylkowi mówiłam, że mi się nie chce drugiego dzidzia.

Iwonka - trzymam kciuki.

Jaga, to gdzie Wy się tak przeprowadzacie, że to już kolejna?

dziecię właśnie zjadło drugie śniadanko i będziemy się bawić. ze spaceru nic nie wyjdzie, bo wieje, pada śnieg i do kitu ogólnie jest. ale wypijemy z mamą kawcię, pogadamy, a potem imieninowy obiad u teściów.

Jaga 

Informacje:
Dołączyła 820 dni temu

Profil:
Imię: Aga
Nastrój:
napalona

Wysłany: 2010-03-13, 12:43   

bo nas tak ciągle gdzieś nosi :mrgreen:
nigdzie nie zagrzewamy dłużej miejsca.... z różnych powodów :praca, mieszkanie, rodzina i takie tam

Ale teraz mamy ładne mieszkanko i zamirzamy w nim poczekać na dzidziola.

U nas pogoda też nieciekawa na szczęście nie pada, ale jest szaro i brzydko
<buuu>
może to i dobrze bo pynajmniej nie jest mi żal, że muszę siedzieć w domu i pakować i wyrzucać, i pakować i wyrzucać, i pakować i wyrzucać....
O matko ile tego wszystkiego potrafi się nazbierać... a mój J. ciągle na mnie krzyczy, że chcę mu wszystko powyrzucać - a to wszystko jest mu bardzo potrzebne - tylko, że co chwilę słyszę " o popatrz co znalazłem"! :roll:

Yoshiko 

Informacje:
Dołączyła 814 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-13, 14:15   

Jaga napisał/a:
a mój J. ciągle na mnie krzyczy, że chcę mu wszystko powyrzucać - a to wszystko jest mu bardzo potrzebne - tylko, że co chwilę słyszę " o popatrz co znalazłem"! :roll:

Oni wszyscy tak mają, bo przecież "może się kiedyś przyda!". Jak ja widzę jak mój Mąż chomikuje te wszystkie kable, kabelki, wtyczki, śrubki i inne gadżety to aż mi się słabo robi - ale wynieść do piwnicy czy wyrzucić nie można bo "przyda się"... :)

A ja mam niezły ubaw, jesteśmy u moich rodziców razem z naszym Kocurem i mój tata się od rana gania z kotem po całym domu :D wyglądają obaj przekomicznie :D Kot skacze tacie po głowie a tata go gania po domu, normalnie cyrk :D ale najlepsze są komentarze mamy:
- jesteś stary a głupi, głupszy od tego kota
:mrgreen: :mrgreen:

malutka-iwona 
Przeszczęśliwa:)

Informacje:
Dołączyła 1261 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-13, 15:04   

Jestem wściekła, załamana, nieszczęśliwa...

Tak się nastawiłam na tą inseminacje a tu dupa! Nie ma szans. Pani doktor powiedziała, że szkoda naszego czasu i pieniędzy. Normalnie aż się popłakałam w gabinecie <beksalala>
W poniedziałek jedziemy jeszcze do Gamety z wszystkimi wynikami. Zobaczymy co powie inny lekarz. Jak diagnoza się potwierdzi, to zostaje nam już tylko in-vitro.
Już nie mam siły.

Odpowiedz do tematu