REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Otwarty przez: malami
2012-01-27, 09:07
Tytuł: Pogaduszki mamusiek....i nie tylko
Autor Wiadomość
calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-08-02, 09:41   

Ja sie psychicznie nastawiam na szpital i wszystko c o z nim związane.........
ciekawe co mój lekarz powie w piatek

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1179 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-08-02, 10:16   

calineczko, wszystko bedzie dobrze, trzeba myslec poztywnie ;-) .

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-08-02, 12:22   

jesteśmy :) nie wiem na jak długo, ale 3 dni na pewno. weekend fajny, taki jaki miał być :) Krzyś poszalał na całego :) mamusia odpoczęła, mężuś się zrelaksował przed rozpoczęciem pracy. a dzisiaj od rana sama z Małym. M. zaraz przyjedzie i opowie co tam dzisiaj się dowiedział.

tutaj widzę urlopowo, mało kto jest.
calineczka - o co chodzi z tym szpitalem?

muszę do kuchni iść obiad szykować, ale mi się chce....

mam nadzieję, że jeszcze dotrę dzisiaj.

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-08-03, 11:13   

Madzia81 napisał/a:
calineczka - o co chodzi z tym szpitalem?
chodzi o szpital gdzie będę rodzic bo mój lekarz nie przyjmuje w żadnym z poznańskich gdzie byłoby najbliżej tylko w grodzisku wlkp i jest troche dalej........ to raz a po drugie to psychicznie sie nastawiam na kolejne cięcie (tym razem z przodu ) kolejne znieczulenie itp i wiem , że gorsze rzeczy przechodziłam i wiem tez , że czeka mnie spotkanie z synkiem to i tak pewna niepewnośc jest.
gorsze jest chyba teraz to czekanie ...... ale muru głową nie przebiję jak to sie mówi trzeba przejśc wszystkie etapy :lol:

na szczęście temperatura spadła bo na głowe bym dostała

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-08-03, 12:34   

calineczka, to już wszystko jasne. będzie dobrze :)
ja to do cesarki podeszłam nie jak do operacji, tylko jako do przyjścia dziecka na świat, ale to może dlatego, że była tak nagła i nie miałam czasu o niej myśleć ani się do niej przygotować.

dzień dobry :)

przyszło łóżko dla Krzynia. jest fajne, bajeranckie.....ale duże. pokoik bez niego był taki fajny, mogliśmy tam z Małym bawić się na całego, a teraz taka kicha długa się zrobiła...narazie nie jestem zbyt zadowolona...ale może jak uprzątniemy wszystkie graty i dopełnię drobiazgi (firanka, lampka, ozdoby na ścianach itp) to mi się zacznie bardziej podobać.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-08-03, 13:14   

a ile trwa taka cesarka? z pol godz. 40 min?

Madzia81 napisał/a:
pokoik bez niego był taki fajny,
tak jak nasz malutki, bez duzego lozka, na ktorym mialam spac ;-)
i tak przespalam tam kilka nocy...bo dluzej w tym pokoju nie wytrzymalam a lozko dalej sie tam gniezdzi ale teraz sie przyda, bo rodzinka zawita :)

A ja mam juz chlopa w domu, ufff :) wybyl do DE po ten samochod, i w koncu i tak mowi, ze to nie jego wymarzone ale ja jestem b. zadowolona :)

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-08-03, 13:31   

madzia napisał/a:
a ile trwa taka cesarka? z pol godz. 40 min?
samo wyjęcie dziecka kilka minut chyba ale potem jeszcze oczyszczenie i zaszycie więc mysle , że te 40-50minut na pewno

juz mnie bank molestuje telefonami :-P bo spłacilam kredyt dopiero i jestem wiarygodnym klientem i proponuja mi karte kredytową( czego ja osobiście jestem wrogiem) :-P

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1490 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-08-03, 13:35   

madzia,
moja 1 cesarka trwała 30 minut . Rozcięcie i wyciągnięcie Dominika trwało ok 5 minut a może nawet krócej a zszycie ok 30 minut. A druga cesarka z całym przygotowaniem ok godziny .

Dzień dobry . U nas dalej duszno wytrzymać się nie da . A ja 2 dni psa szukałam bo mi zwiał . Ale w niedziele rano przylazł . Powiedziałam że utłukę jak przyjdzie :-P ale byłam za bardzo szczęśliwa że wrócił i tylko go wyściskałam :mrgreen:

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-08-03, 16:48   

dzin doberek :-D

cos pogaduszki zwolnily ostatnio widze,wszystkie z pogody korzystaja co ;>
u nas dzis niby cieplo,a zimno <bezradny> jak nie wieje to duchota,a jak zawieje to gesia od razu :-?

moje dziecie wlasnie rozsypalo paczke rodzynek i teraz je zbiera po jednej :lol: kochany moj :-D

Kita fajnie sie robi te zakupy dla malenstwa,prawda?

calineczko pozytywnie sie nastawiaj do wszystkiego i napewno wszystko bedzie dobrze :-)

Madzia81 to jak juz dopiescisz pokoik to sie pochwal :-D

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1179 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-08-03, 18:36   

angik1683 napisał/a:
Kita fajnie sie robi te zakupy dla malenstwa,prawda?
no pewnie, nie mozna sie powstrzymac, a weekend wybieram sie na nastepne zakupy ;-) .

Witam

Dzisiaj od rana padalo, teraz od jakis 3 godzin juz nie. Praktycznie caly dzien przeleniuchowalam czytajac ksiazke. Jakos nie mialam ochoty na nic <bezradny> . Moze jutro bedzie lepiej ;-) .

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 1289 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-08-04, 07:42   

witam

widzę ze pogoda dzis fajna, spacer też się uda ;-)

o Ania ;* była, napisałbyś wiecej co u Ciebie słychać, może jakieś fotki z urodzinek Dawida

a moja mała ma przekute uszka, wczoraj byliśmy, chrzestna jej za sponsorowała :-D

miłego dnia

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-08-04, 08:05   

Dzień dobry
Wczorajszy wieczór był w stylu mam dośc ale mam nadzieję , że dzisiaj juz lepiej będzie bo inaczej kogoś pogryzę(chyba hormony znowu działają)

na razie kawka potem Ineska przyjedzie bo obecnie nie chodzi do przedszkola (od wrzesnia zmienia na inne i do starego chodzila do końca lipca)

Asiu Uleńka na pewno wygląda słodko w tych kolczykach ;-)

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1490 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-08-04, 09:03   

calineczka, <pocieszacz> dzisiaj na pewno będzie lepszy dzień . Pobawisz się trochę z Ineską i będzie dobrze :-D

asia21_87, wstawiaj nam fotki Ulci z kolczykami :-D

U nas popadało i chłodniej się zrobiło . A malutki jest już na jednej drzemce dziennie . Przynajmniej śpi do 7 rano a nie do 5 :-P Kładę go o 13stej i śpi do 16stej . A na noc idzie spać o 21szej i w końcu mogę dłużej pospać .

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1161 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-08-04, 09:46   

Dzień dobry!
Udało mi się znaleźć chwilkę...
Sytuacja rodzinna w zawieszeniu, ale gorzej niż w niedzielę już być nie może więc emocje opadają i uspokajamy się. S. stara się poprawić sytuacje ja zresztą też tylko teściowa ma wszystko w tyłku i robi swoje. <bezradny>
Wyjaśnię Wam chodź trochę teściowa jak zwykle się wtrąca ale ostatnio zamieszała między nami i powstał narastający konflikt.
Mój teść nie żyjący już był cudownym człowiekiem przynajmniej dla mnie, ale był alkoholikiem... no i u mojego męża zauważyłam podobne objawy i trzeba mu było wylać wiadro z zimną wodą na głowę. Obiecał, że nie napije się ani odrobiny alkoholu przez najbliższe 2 tygodnie (tylko tyle bo potem idziemy na wesele :roll: ) później ustalimy dalsze reguły na razie zrezygnował z kawalerskiego, w niedziele mamy się spotkać ze znajomymi zobaczymy jak to będzie. :-/
Ciężko mi jakoś na sercu, ale kocham tego idiotę najbardziej na świecie.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1313 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-08-04, 10:48   

tak was podczytuje ale jaoś chęci na pisanie brak :evil: dziś nie najlepszy nastrój- w przychodni mnie zdenerwowali - 2 tydzień próbóję się do ginka dosać i co... nie ma numerków wciąż słyszę więc w dziś nie wytrzymałam i powiedziałm że powariwali i co według niej mam zrobić skoro 2 tygodnie próbóję się dostać, a jestem w ciąży ona mi gada że rano były dwa wolne miejsca - no i co z tego po poierwsze dziś mój ginekolog nie przyjmuje, po drugie dodzwoń się rano do rejestracji :evil: no to w końcu stwierdziła że mam dzwonic do położnej :evil: . No i co i wyszło na moje dobrze że się pod tym względem wycwaniłam i mam drugiego lekarza...
Poza tym obciełam na krótko włosy, maluch dokazuje że hej i jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu dowiemy się kto to :mrgreen: , Natek rośnie i ma obsesje na punkcie nowego samochodu wiciąż chce w nim siedzieć :roll: .
Kamyczku trzymaj się i weź się za męża puki czas no i niech on sam się weźmie- najważniejsze żeby zrozumiał że jest problem i chciał się zmienić...
Reszcie nie odpisuje bo tyle tego że się pomylę jeszcze ale mocno was ściskam :mrgreen:

Odpowiedz do tematu