REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Otwarty przez: malami
2012-01-27, 09:07
Tytuł: Pogaduszki mamusiek....i nie tylko
Autor Wiadomość
koralina 
Dogonić marzenia...

Informacje:
Dołączyła 947 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Wysłany: 2010-09-07, 13:44   

Dzień dobry :)

Jeden dzień mnie nie było a Wy już tyle nadrukowałyście :shock:
Mam taki sajgon w szkole, ze nie ogarniam :(
Tylko w łeb sobie strzelić. Książek nam nie przywieźli - jedna wielka improwizacja.

Ale moje przybrane dzieci są fantastyczne, całuśne i przytulaśne :)

Odezwe się jak poukładam wszysciuchno sobie :)

Buziaki dla Wszystkich

Kwiecień 2011, Listopad 2011
Dwa aniołki w niebie piszą list do siebie...

Charlie.C 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 709 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-09-07, 14:15   

Witam się i ja.
Obiadek ugotowany. Gabryś śpi.
A ja pokłóciłam się wczoraj z Dominikiem. :-(
Jedzie na prawie 2 tygodniową delegację do Niemiec. Najgorsze, że już jutro. Wczoraj mi powiedział, no i się pokłóciliśmy. Obiecał mi, jak byłam w ciąży, że nie będzie brał zleceń w których wyjazd jest na powyżej 3 dni, przynajmniej na początku, jak potrzebuję jego pomocy. :-(
On co prawda zaczął mi tłumaczyć, że będzie z tego sporo kasy, może nawet 3 tysiące na rękę, a my potrzebujemy kasy i w ogóle...
No i cały dzień łażę podenerwowana. :-/
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g

kjujiczek 
Zboczuszek:)

Informacje:
Dołączyła 641 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
napalona

Wysłany: 2010-09-07, 15:38   

koralina, jesteś nauczycielką? A czego uczysz?

Charlie.C, rozumiem Cię doskonale, mój luby wraca tylko na weekendy i szczerze mówiąc mam tego wszystkiego dosyć. A Ty jeszcze zostajesz sama z dzieciątkiem... ale wiem, że dasz sobie radę i bez swojego mężczyzny, dwa tygodnie jakoś miną, a kasa Wam się przyda, będzie dobrze ;*

Kamyczek, ja myślę, że każda matka cierpi, gdy musi zostawić swoje malutkie dziecko i iść do pracy, ale co zrobić? W naszym państwie nie da rady inaczej, macierzyńskie jest króciutkie, a płacić za wszystko trzeba... nie miej wyrzutów sumienia ;* można pozazdrościć mamom, które mają "wolny zawód" i mogą sporą cześć pracy przynosić do domu.

malami 

Informacje:
Dołączyła 737 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-09-07, 16:21   

kamyczku głowa do góry, takie niestety życie <bezradny> ja jeszcze nie urodziłam, a już myślę jak to bedzie, co to będzie
jesteś cudowna mamą i to, że pójdziesz do pracy wcale tego nie zmieni :)

Charlie.C, kolejny przykład, że nie jest lekko <pocieszacz> Dominik jest odpowiedzialny za rodzie, żeby było wam jak najlepiej, dwa tygodnie szybko mina, nie martw sie, a ktos dla Ciebie do pomocy na pewno się znajdzie <pocieszacz>

kupiłam dziś 2 prześcieradła na zmiane do łóżeczka i okrycie kąpielowe 100x100, bo mam jedno mniejsze, powinno wystarczyć narazie
resztę zamówię na allegro, bo ceny gigantycznie się różnią od naszych sklepowych :)

ładne słonko wyszło :)

nikus
[Usunięty]

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-09-07, 16:42   

Charlie.C, przykro mi, ze poklociliscie sie <przytul>
Znam, a raczej znalam ten bol, bo moj maz zanim sie pobralismy pracowal w Niemczech i widzielismy sie tylko co 3tyg na tydzien. Bylo masakrycznie!
Bedzie ciezko wam w dwojke,ale jestem w 100% pewna, ze dacie rade :!:

koralina, fajnie sie slucha nauczycielki z zamilowania ;-)

malami, ajjjj zakupki- kocham <serduszka> :mrgreen:

Witam sie <sun>

U nas dzis pogoda ladniutka,ale chlodno. Rano wstalam i pognalam do lekarza-dermatologa z moja twarza. Oczywiscie nie dalo rady na juz panstwowo czyli jak zawsze skonczylo sie prywatnie, tj 110zl nie moje :roll:

Tak przesiedzialam chwile i jak wrocilam, to sie tylko minelam w drzwiach z mezem, bo on do pracy wychodzil. Ale zrobil mi niespodzianke, bo ugotowal obiad <loove> <zawstydzony>

Po poludniu ogarnelam dom i pojechalam na pogaduchy do mamy. Wlasnie wrocilam, chwile net i trzeba kolacje robic.

Pozniej bede czekac na meza i tak kolejny dzionek minal.

Ale jutro jedziemy w koncu wybierac wycieczne na urlop <tancze> Ciekawe co cala 4ka wymyslimy ;>

Milego dzionka <gugugu>

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 1289 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-09-07, 16:48   

Kamyczku przepraszam jesli Cie uraziłam, nie chciałam żeby to tak zabrzmiało :*

nikus napisał/a:
U nas dzis pogoda ladniutka,ale chlodno.
u nas tak samo, nawet nie chciało mi sie dziś wyjsc na spacer, katar z Uli na mnie przeszedł :-/

nikus, czekamy na fotos :)

Charlie.C 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 709 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-09-07, 17:30   

Sytuacja u nas załagodzona. ;-)
On przeprosił i tak dalej, a ja pokornie się zgodziłam z jego argumentami i Dominik właśnie się pakuje. Jutro ma samolot około 6. :-|
Więc przygotujcie się na zmasowany atak charlie i jej synka. :mrgreen:
Najbardziej mnie przeraża to, że jak on wróci to Gabryś będzie zupełnie innym dzieckiem. :roll: Wiecej czasu będzie poświecał na rozglądanie się i z wyglądu się też troszkę zmieni.
Ale jakoś wytrwamy, musimy. :-D
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g

koralina 
Dogonić marzenia...

Informacje:
Dołączyła 947 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-07, 18:17   

kjujiczek napisał/a:
koralina, jesteś nauczycielką? A czego uczysz?

Mogę śmiało powiedzięc, że wszystkiego uczę:) Klasy 1-3 i przedszkolaki od 3 do 6 roku życia :)
nikus napisał/a:
koralina, fajnie sie slucha nauczycielki z zamilowania

Ja naprawde lubie te dzieciaczki moje :)
Choć momentami przykro i płakać się chcialo jak byłam w klasach integracyjnych - widzi się jak dzieci cierpią z powodu różnych schorzeń i wie sie, że nic nie można z tym zrobić. Przygnębiające.
Za to uśmiech wynagradza wszystko :)
Charlie.C napisał/a:
Ale jakoś wytrwamy, musimy.
Oczywiście, że tak :)

Przepraszam za literówki ale pisze z komputera męża :( Bleeeh
Głupia klawiaturaa

Buziolee

Kwiecień 2011, Listopad 2011
Dwa aniołki w niebie piszą list do siebie...

kjujiczek 
Zboczuszek:)

Informacje:
Dołączyła 641 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
napalona

Wysłany: 2010-09-07, 19:17   

koralina, ja żałuję, że nie poszłam na pedagogikę. Skończyłam filologię angielską, ale tłumaczeniową i muszę teraz oddzielnie zrobić przygotowanie pedagogiczne na studiach podyplomowych. Przeraża mnie perspektywa uczenia w gimnazjum, zdecydowanie wolę na korkach dzieciaczki od 7 do 12 lat :-) super, że lubisz swoją pracę, mam nadzieje, że i ja polubię, jeśli mnie kiedykolwiek do jakiejkolwiek szkoły przyjmą.

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1179 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-09-07, 19:50   

Kamyczku, doskonale Cie rozumiem, mimo, ze jeszcze mama nie jestem, zawsze chcialam zostac z dzieckiem co najmniej do roku, ale teraz juz wiem, ze to niemozliwe, moze uda sie wziac ze 3 miesiace wychowawczego, ale to max. Wiele rodzin znajduje sie w takiej sytuacji, ze mama musi pojsc do pracy zaraz po macierzynskim. Zdaje sobie sprawe ze serce peka jak trzeba zostawic takie malenstwo w domu, ale takie zycie niestety.

malami napisał/a:
kupiłam dziś 2 prześcieradła na zmiane do łóżeczka i okrycie kąpielowe 100x100, bo mam jedno mniejsze, powinno wystarczyć narazie
ja dzisiaj kupilam juz krem na mroz :-P , a dla siebie cos do pielegnacji krocza ;-) .

Charlie.C, dasz rade, musisz, a te 3 tygodnie szybko mina, zobaczysz <pocieszacz>

Ja po spotkaniu z kolezanka, ale sie nagadalysmy, a jaki ma maly brzuszek, w pierwszej ciazy miala wiekszy :-) . Byla ze swoim synkiem prawie trzyletnim, slodziak z niego, a wszedzie go pelno, trzeba przy nim miec oczy dookola glowy, ma blond wloski krecone, wyglada jak aniolek, ale z zachowania maly diabelek z niego ;-) .
Nasze terminy porodu roznia sie o 18 dni, wiec moze spotkamy sie na porodowce :-) .

Go$ 

Informacje:
Dołączyła 750 dni temu

Profil:
Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-09-07, 20:23   

Kita napisał/a:
Ja po spotkaniu z kolezanka, ale sie nagadalysmy

to super, że się spotkanie po przerwie udało :)

koralina napisał/a:
Przepraszam za literówki ale pisze z komputera męża :( Bleeeh

ja mam to samo ;-) , strasznie nie lubię pisać na naszym stacjonarnym kompie :-/

Charlie.C napisał/a:
Więc przygotujcie się na zmasowany atak charlie i jej synka. :mrgreen:

pewnie, was tu nigdy dość...zapraszamy o każdej porze dnia i nocy :) i dobrze, że się dogadaliście a czas jakoś zleci (czym są 2 tyg do 9 m-cy :-P )

asia21_87 napisał/a:
katar z Uli na mnie przeszedł :-/

zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla was :)

koralina napisał/a:
Ale moje przybrane dzieci są fantastyczne, całuśne i przytulaśne :)

aż się ciepło na serduszku robi, nie pamiętam kiedy ostatnio jakaś nauczycielka tak ciepło o swoich dzieciaczkach mówiła :)

malutka-iwona napisał/a:
Dzisiaj znowu śniły mi się małe dzieci.

to NA PEWNO dobry znak :mrgreen:

malutka-iwona napisał/a:
Za to jak fajnie będzie posiedzieć przy kominku w zimowe wieczorki

to jest marzenie (prawie) mojego życia...kominek na zimowe wieczory <dreams> teraz się miliardem świeczek zadowalam ;-)

calineczka napisał/a:
Dziś moge powiedziec , że nawet pospałam

no to gratulacje...wiem że sen to podstawa :) poza tym strasznie dzielna jesteś i zobaczysz że z dnia na dzień coraz lepiej będzie....my wszystkie tu miałyśmy trudne początki

asia21_87 napisał/a:
a tu dzidzia sie pojawiła,

czy ja Ci gratulowałam?? ojj...więc GRATULACJE!!

Kamyczek napisał/a:
Mam potworne wyrzuty sumienia, ale macierzyńskie się kończy

każda z nas ma...większe lub mniejsze...ale dobrze, że chociaż masz mamę bo już o to z kim jest Majka będziesz spokojniejsza!! będzie dobrze <pocieszacz>

nooo, to w miarę was ogarnęłam :-P
u nas dobrze, Damianek co prawda wczoraj miał kiepski dzień (całe do południa płakał a potem popołudnie i noc przespał- ale może właśnie tego potrzebował), ale dzisiaj juz super humorek :) byliśmy w odwiedzinach u mojego taty (dziadek w Małym zakochany :) )i sobie faceci pogadali :mrgreen: a jutro na działeczkę idę winogronko zerwać :) pycha :mrgreen:
do tego biorę tabletki Qlaira i pierwszy miesiąc był straszny (ciągłe krwawienie i humory gorsze niż w ciąży) ale teraz w połowie drugiego jest dobrze ....tylko ciąąągle mam ochotę na R. i <sex> :oops: ale nie narzekamy na razie :P
ja uciekam miłej nocy wam kochane <buzki>

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-07, 21:22   

Fajnie Was poczytać :)
łapię się na tym, że coraz częściej zaglądam na forum, może to dobry znak.

pierwsze nocki osobno nie należą do tych z wielkim sukcesem. Krzysio chętnie idzie spać do swojego pokoju i nowego łóżka, spokojnie zasypia, ale dość często się wybudza. trochę mu przeszkadza katar, który się przypałętał, a trochę pewnie nowe miejsce. do pewnego momentu wystarczy, że mu podam dydka, potem już muszę dłużej z nim pobyć, więc się kładę obok, a potem i tak lądujemy u mnie w łóżku <bezradny> no, ale chyba na taką naukę trzeba czasu.

Paula 

Informacje:
Dołączyła 743 dni temu

Profil:
Imię: Paulina
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-09-08, 07:28   

czesc dziewczyny :-) :-)

ja juz siedze w pracy, zjadłam sniadanko i zabieram sie za pracę, a strasznie mi sie nie chce :-/ ale jestem jednej myśli, ze pracuje tylko do końca września i ide na L4 :-)

wczoraj M. siedział i wymyślał imiona dla naszej córeczki, na kartce zapisał sobie dwa - Amelka i Emilia :-) :-) ja sie przychylam ku Amelce, ale zobaczymy jak to bedzie :-) :-)

pozdrawiam, miłego dnia :-)

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1161 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-09-08, 08:11   

asia21_87 napisał/a:
Kamyczku przepraszam jesli Cie uraziłam, nie chciałam żeby to tak zabrzmiało :*

Nie Asiu nie uraziłaś mnie tylko tak mi się smutno zrobiło.

Dzięki za wsparcie dziewczyny, najgorsze że nie wiem czy wrócę na to samo miejsce. :-?
Wszystko zaczynać od początku koszmar. <bezradny>

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1179 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-09-08, 09:29   

Madzia81 napisał/a:
ale chyba na taką naukę trzeba czasu.
dokladnie, na wszystko potrzeba czasu.

Paula napisał/a:
ja sie przychylam ku Amelce
tez bym wybrala Amelke ;-)

Kamyczek napisał/a:
Wszystko zaczynać od początku koszmar.
jakby nie bylo, na pewno dasz rade

Dzisiaj przychodzi do mnie polozna, na 13, pogadamy, popatrzy co tam mamy i czego nam brakuje, jestem ciekawa jak takie spotkanie wyglada. Musze troszke mieszkanie ogarnac, zeby wstydu nie bylo ;-) .

Milego dnia <buzki>

Odpowiedz do tematu