Myślę, że warto powymieniać się doświadczeniami zakupowymi. Nie zawsze wiadomo co warto a czego nie warto kupować.
Przy katarze polecam:
katarek - urządzenie do ściągania kataru, podłączane do odkurzacza. Podpina się go do rury i elegancko ściąga wszystko to co przeszkadza w swobodnym oddychaniu. Nie podrażnia śluzowki, nie wymaga wysiłku ze strony rodzica/opiekuna. łatwo się czyści.
z jakiego powodu? Dziala identycznie jak Frida, ale dokładniej ściaga (frida moim zdaniem jest fatalna, nie sciągnie za nic w świecie większego kataru). Przy katarku siła ssania, wbrew wyobrażeniom nie jest duża. Przykładałam sobie do policzka i lekko zasysa.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 841 dni temu Posty: 2547 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-16, 22:23
moja mała póki co a na szczeście bez kataru, czasmi jakiś tak gilek sie przysuszony objawi i gruszką go wyciągnać.... o rany!!!
to co lepsze katarek czy frida?? bom musze zakupic na czarna godzinę, ale jak będziecie tak debtować to nie wiem co
Mam i fridę i katarek. No i jedno i drugie sprawdza się, ale w różnych sytuacjach moim zdaniem Do zwykłej wydzieliny czy lekkiego katarku wystarczy frida, przy większym wyciągam odkurzacz Po prostu nie mam takiej sily ssania żeby ten głęboko zalegający- czyli najgorszy- wyciągnąć. Oba urządzenia polecam A czkolwiek teraz od razu kupiłabym katarek, nie inwestowała dodatkowo we fridę Wcześniej śmiałam sie z katarku, ze jak tak można odkurzaczem- ano można
Ostatnio zmieniony przez Marzycielka24 2011-02-16, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1419 dni temu Posty: 1780
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-02-16, 22:50
My mamy fride i poki co spisywala sie super,ale ostatnio malemu katarek tak gleboko zalegal,ze za nic go frida nie moglismy porzadnie odciagnac wiec chyba zainwestuje w katarek.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-17, 03:44
:) napisał/a:
Przykładałam sobie do policzka i lekko zasysa.
Ja wkładałam do nosa lekko zasysa ;]
Stosowaliśmy jak Marzycielka24, do ulania nosem głupio odkurzacz targać
Polecam jednorazowe podkłady do przewijania - wszędzie, gdzie może się coś wylać - poza przewijaniem super do wietrzenia pupy, ale też i na krzesło biurkowe przy odpieluchowywaniu... czy nauce picia z kubka
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1498 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-17, 12:33
Ja teraz kupiłam fride przy tym choróbsku, sprawdza się super.
I choć są z wami, do was nie należą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum