Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1051 dni temu Posty: 1339 Skąd: Z Przedszkolandii
Profil: Imię: Karolina
Wysłany: 2012-02-03, 20:33
A powiedzcie mi jak mierzę temperaturę zawsze o 6 to jak pojadę do Anglii to mam mierzyć o 5? Bo u nich godzina wcześniej? Tylko pojawia się problem no bo bede sie tam kładła spać około 23 czy będzie oki? Nie będzie zaburzone nic?
Profil:
Wysłany: 2012-02-03, 20:43
koralina, Tak, powinnaś mierzyć o 5, bo dla Twojego ogranizmu to będzie 6 A na długo tam jedziesz? Bo jesli na długo to jest jakaś metoda przestawiania się na inną godzinę, musiałabym sobie przypomnieć...
Temp. powinno się mierzyć po min. 4 godz snu, wtedy nie powinna być zaburzona...
_________________ "...I'm lucky I'm in love with my best friend..."
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1051 dni temu Posty: 1339 Skąd: Z Przedszkolandii
Profil: Imię: Karolina
Wysłany: 2012-02-03, 20:46
Jade na 10 dni ale wiem już na pewno, że 1 i 11 dzień będzie zaburzona od podróży długiej. JEst jeszcze taka, że jak się mierzy wczesniej albo pozniej to sie dodaje lub odejmuje 0.1
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-10, 18:00
Dziewczny teraz ja mam pytanko Wyczytalam ze zaburzeniem moze byc wstawanie w nocy i w zwiazku z tym nie wiem czy mierzenie tempki ma sens bo codziennie wstaje w nocy kilka razy
Wg Roetzera powinnaś spać przynajmniej 3 godziny bez przerwy przed pomiarem. Jeśli to sie nie uda, to możesz zacząć od interpretacji śluzu i szyjki, bez mierzenia temperatury.
Mam pytanie - mam zamiar stosować metodę termiczna, ale dopóki nie będę mieć regularnych cykli to nie ma sensu prawda? Okres miałam dopiero 2 razy i pojawia się gdy sam chce Więc czekać?
Sabina, ma sens już teraz, tym bardziej nawet, że cykle jeszcze rozhulane Tylko na pewno nie samą termiczną, no chyba że liczysz na "wpadkę" Polecam termiczną + obserwację śluzu, bo ten zestaw mam przetestowany. Póki jeszcze cykl trochę wariuje, dodałabym do tego też badanie szyjki.
Laurel, o wielkie dzięki, myślałam, że to nie ma sensu
Musze się dokształcić, poczytać, bo jak na razie niewiele wiem o tych metodach, ale jakby co to mi pomożecie, prawda?
Laurel napisał/a:
chyba że liczysz na "wpadkę"
nawet bym chciała, ale musimy zaczekać - jak juz pisałam babcia ogłosi strajk jesli postaramy się juz teraz o dzidziusia
Bardzo chciałabym urodzić jesienią przyszłego roku, na dłuższe odkładanie sie nie zgodzę Wiec od listopada ruszymy, a co bedzie i kiedy będzie to już czas pokaże
Laurel napisał/a:
Pomożemy
Wielkie dzieki Laurel, Wy celujecie w malą Zuzię? Ja bym teraz chciała chłopaka
Celujemy Tylko nie wiem czy w Zuzię czy Lenkę Negocjacje trwają
Synka łatwiej trafić a jak jeszcze się poobserwujesz przez ten czas, to bez problemu będziesz wiedziała kiedy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum