zastanawiam się właśnie nad zmianą czegoś w pokoju synka, z okazji pójścia do przedszkola... na pewno musimy dokupić szafę, bo już ciuszki nie mieszczą się w komodzie, a co jeszcze to nie wiem
Wysłany: 2010-09-11, 13:36
Ja mam ten spam problem, no w sumie to nie problem bo dla mnie urządzanie pokoju dla dziecka to czysta przyjemność Odmalowałam pokój synkowi i teraz szukam mebelków, które będą bezpieczne i funkcjonalne.
a chcesz jakieś konkretne kolory? meble dziecięce czy dorosłe?
mi się marzy tablica... ostatnio w parku bardzo podobało mu się malowanie kredą, chciałabym, żeby w domu też miał taką możliwość, niekoniecznie na ścianach czy podłodze
o wow, niezłe... myślałam o tablicy na ścianie, a to jest nawet ciekawszy pomysł, przynajmniej mi nie będzie po ścianie mazał, bo i tak już się zdarzało
widziałaś ja na żywo?
ten pomysł upatrzyłam kiedyś w jakiejś gazecie, tyle ze dotyczył małego stolika takiegoo z ikei. WYstarczy kupiś odpowiednią farbę i pomalować jakiś mebel i tablica gotowa.
Też słyszałam o sposobie z farbą. ale nie wiem, czy taki sposób jest trwały i zdrowy. jednak zapach nie będzie przyjemny. Nie widziałam tej szafy na żywo, ale przeglądałam meble Vox i spodobało mi się bardzo.
ja się najbardziej obawiam, ze mi ta farba nie będzie nie trzymała na plastiku, bo w meblach mam takie plastikowe okienka i jedynie to mogłabym przerobić na tablice
jednak nikt nie szafy nie przygotował na tablice, a coraz bardziej mi się to podoba
Informacje: Dołączyła 1088 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-19, 10:03
jarzebina napisał/a:
a coraz bardziej mi się to podoba
A mi nie... wolałabym chyba jednak postawić na tradycyjna tablicę z uwagi na fakt, by moje dziecię nie zaczęło także malować po innych meblach, bo nie zawsze da się wytłumaczyć maluchowi dlaczego tu wolno a tu nie, przecież i to szafa, i to szafa
podobne obawy miałam odnośnie tablicy na ścianie, tzn. fragmentu ściany pomalowanego farbą tablicową, dlatego nigdy się na to nie zdecydowałam. Natomiast malowania po innych meblach się nie obawiam, bo generalnie prawie wcale nie mam mebli... wielka szafa zabudowana w przedpokoju, u młodego meble, po którym mógłby rysować, a reszta to biurka, stoliki, kanapa itd... więc myślę, że do szafy by się ograniczył, bo nie miałby innej możliwości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum