Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 1051 dni temu Posty: 1339 Skąd: Z Przedszkolandii
Profil: Imię: Karolina
Wysłany: 2010-09-23, 11:56
Mnie się jakoś nie widzi pomysł z tą farbą na meblach albo gdziekolwiek.
Lepiej kupić na rynku tablicę na stelażu, taką rozkładaną. Raz, że koszt mniejszy, niż takich mebli a dwa kredowy pył. Weźcie pod uwagę, że taka szafa czy farba na ścianie nie mają na dole listy ochronnej. Cały pył z tartej kredy bedzie opadał na podłogę, poroznosi się na dywan, zabawki i w ogóle razem z dziecięcymi stópkami powędruję po całym domu.
Poza tym przeraża mnie fakt mycia takiej szafy. Strasznie to się będzie mazać a gdy przeniesie się na inne meble to już w ogóle tragedia.
Takie jest moje zdanie
Jak będę miała kiedyś urwisa to nie zdecyduje sie na takie rozwiązanie
u nas raczej będzie na sportowo młody sie coraz bardziej interesuje tym tematem, chociaż nie jakąś konkretną dziedziną, raz chce grać w golfa, raz w hokeja, raz w piłkę, raz w kosza, więc zrobimy coś sportowego, ale uniwersalnego
Nie każde dziecko, ma tak sprecyzowane zainteresowania. szybko one przemijają...ja jednak obawiam się własnie tych ciągłych zmian. dlatego meble nie mogą być moim zdaniem związane ściśle z jakąś tematyką.
ale to właśnie nie są sprecyzowane zainteresowania dyscypliny zmienia średnio co 2 tygodnie, dlatego będzie to sport ogólnie, bardzo ogólnie i na pewno wszystko w taki sposób zrobimy, zeby w razie czego zmienić to na pokój naukowca załóżmy
Do świeżo upieczonych mam... dla tych które dopiero stoją przed wyborem mebli, dodatków dla dziecka na co zwracacie uwagę?
a te mamy które już mają to za sobą, może jakieś sugestie? podpowiedzi mile widziane.
pierwsze co zauważyłam to sporo jest w pokoju kolorowych szczegółów. dziecko bardzo reaguje na kolory.. to jest pierwsza stymulacja jego wzroku właśnie pokój.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum