Wysłany: 2008-05-13, 10:03 Pomysły na pokój dziecięcy
Przysępuje do urządzania pokoju dla mojego maleństwa. Kupiłam już łożeczko, kilkanaście link został usunięty a teraz zastanawiam się jak to wszytsko poukładać. Macie jakieś fajne pomysły na urządzenie pokoju dla dziecka. Chciałabym aby był orginalny i poszukuje natchnienia
Ostatnio zmieniony przez Aneta 2008-07-04, 21:27, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1394 dni temu Posty: 2648 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2008-06-16, 12:32
Jeśli chodzi o kolory ścian to powinnaś pamiętać, że dzieciątko widzi tylko jaskrawe kolory. Owszem pastelowe błękity czy róże wyglądają słodko, ale dla malucha są mało efektywne, warto więc pomalować kolor maluszka w żywych barwach. Np. jedna ściana soczyście zielona druga pomarańczowa. Albo połączenie żieleni z indygo, bądż jakieś oranże.
Można też poszukać na allegro bądź innych stronach szablony na ściane dzięki którym można samemy namalować fikuśne wzorki na ścianach bądź postacie z kreskówek, a nawet są już gotowe szablony do naklejenia:
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1394 dni temu Posty: 2648 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2008-06-16, 14:09
Jeden znalazłam gdzie podobał mi się najbardziej właśnie w takich kontrastowych kolorkach, ale nie wklejałam linku, żeby nie było że to reklama, bo to właśnie stronka z różnymi akcesoriami dla dzieci
Takie piętrowe łóżka to świetne rozwiązanie. Przy jedynaku na dole robi się miejsce na biurko, w przypadku 2 wpycha się drugie łóżko. Aneta sprężajcie się z mężem, zeby różnica wieku pomiędzy rodzeństwem pozwoliła na takie wspólne łóżko:P
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-19, 14:14
No my cały czas działamy ale jakoś nie wychodzi . Ale mi się bardziej podoba zdjęcie nr. 1 bo ma 2 łóżka . I starszy dzieciaczek może spać na górze a młodszy na dole
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1226 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-04, 12:06
no to ostatnie zielone takie slodkie jest... ale my niestety takiego nie bedziemy miec ani pokoiku zadnego... bedziemy razem z dzieciaczkiem w 1 pokoju kimac bo nie mamy lepszych warunkow jak na razie. a zreszta jak to by bylo ja bym tego nie przezyla jakbym miala zostawic tak male dziecko same w lozku i to w innym pokoju! spac w nocy bym nie mogla.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-04, 12:34
U nas Dominik dalej śpi z nami w pokoju. Najpierw w łóżeczku a teraz na tapczaniku. Jakoś nie możemy się go pozbyć z pokoju Ale powoli trzeba będzie go przenieść do innego pokoju. Bo jak dzidzia się urodzi to będzie spała z nami
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1226 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-04, 12:49
no jakos trzeba siebie i dziecko odzwyczaic czasem to moze byc trudne, wiadomo hihi no i trzeba zrobic miejsce dla kolejnego dzieciaczka, a po jakims czasie i jego wywalic z lozka i z pokoju
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum