Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1489 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 17:57
Tri, jest i płatne 100 % bo mój mąż tak ma . U nas się ordynator pyta przy wypisie ze szpitala czy potrzebne zwolnienie . Co do dorosłych osób w domu to też u mnie nie pytają .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 2639 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 18:15
Wg. kodeksu pracy tylko zwolnienie ciążowe i parę wyjątków jest płatne 100%. Opieka nad członkiem rodziny jest płatna 80% przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia liczonego jako średnia z ostatnich 12 miesięcy. Być może dlatego wydaje Ci się, że jest płatne 100%.
(strona zus z dokładnie opisanym zwolnieniem na członka rodziny oraz wysokością zasiłku chorobowego za ten okres Zasiłek - opieka )
Mój S. to ma swoje odpały. Chyba żeby mnie zdenerwować mówi, że to nie jego dziecko, ale chodzi ze mną do lekarza, na badania i nawet chce fotkę żeby sobie na lodówce przyczepić. Za chłopem to się nie nadąży
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 18:16
W oficjalnych przepisach - dla "szaraczków" jest 80% - skąd Twój miał 100%?
Co do dorosłych osób to nie pytają, wypełnia się na dodatkowym druku już w pracy, jak się zanosi.
Ech, chłopy... ale nie kochać takiego nie sposób
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 18:24
trochę piszemy nie na temat . Czy dziewczyny mogą przenieść te kilka postów do pogaduch ? Z góry dzięki .
Mój mąż ma wszystko płatne 100%. Czy brał opiekę nad Dominikiem czy na de mną . Mąż pracuje w budżetówce i jest mu wszystko jedno czy jest na urlopie , opieką nad kimś czy zwolnieniu lekarskim .
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-24, 22:46
LeeLoo, mojego męża nie obowiązuje kodeks pracy tylko ustawa i rozporządzenia w których jest napisane, że ma 100% piccolina, widocznie nie wszyscy mundurowi mają tak samo
motylek a Ty z czego się cieszysz Już będziemy grzeczne
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-26, 15:39
Pierwsze słyszę o tańszych lekach dla honorowych S. oddaje i jedyne co ma to może jeździć na ulgowym w MPK Trzeba by się dowiedzieć...
Cóż tu już się kłócić nie będę, bo wiem, że mogę nie mieć racji jeśli chodzi o budżetówkę i mundurówkę itp. Tylko mnie troszkę rozzłościło, jak najpierw było napisane, że zasiłek z tytułu opieki nad członkiem rodziny jest płatny 100%, a dopiero później, że mąż w budżetówce pracuje
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-26, 16:55
Zasłużony (czyli taki z czerwoną legitką, facet co oddał min. 6 l, kobieta min 5 l) Honorowy Dawca Krwi jest uprawniony do zniżki na część leków, czasem wychodzą one nawet za darmo.
Tylko na recepcie musi być i kod, i nr legitki, i z legitką trzeba do apteki iść.
No i kazdy oddający może mieć dzień wolny płatny 100%.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 18:11
Powiedzcie mi taką rzecz. Ojciec nie chce uznać dziecka, gdyż nie wierzy, że ono jest jego. Wyraża zgodę na badania lecz nim przyjdą wyniki dziecko będzie miało w akcie ojca nieznanego. W związku z tą sytuacją matka się zawzięła i chce założyć sprawę o ojcostwo, alimenty i całkowite odebranie ojcu praw rodzicielskich w związku z tym iż nie interesował się dzieckiem w trakcie ciąży. Gdyby ojciec po badaniach się otrząsnął i podczas takiej sprawy chciał odwrócić kota ogonem i odebrać matce dziecko, to jakie ma na to szanse?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum