ja jako świeżynka po cesarce powiem....jeśli masz szanse to bierz cesarkę, nam to uratowało życie-mnie i maleństwu
Beata ale w Twoim przypadku CC nie miało nic wspólnego z chorym sercem, tylko z brakiem rozwarcia.
Natomiast snowy przy takiej ilości dolegliwości jakie miałaś nawet nie będąc w ciąży, która jest obciążeniem dla organizmu i serca, nie sądzę, zeby jakikolwiek lekarz zaryzykował poród naturalny.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-22, 10:08
Beata - są różne wskazania i przeciwwskazania do cesarki. Polecanie jej jako super-sposobu na poród to głupota.
O sposobie porodu powinien decydować lekarz znający dokładnie stan ciężarnej. Powinien przy tym tak jasno nakreślić matce sytuację, żeby nie miała wątpliwości co do wybranego rozwiązania - z czym u nas są problemy
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 436 dni temu Posty: 2194
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-03-23, 02:04
na szczęście tutaj jest inaczej, gin jak jej powiedziałam, że mam zespół Barlowa to zaraz skierowała do kardio
a w Polsce nawet kardiolodzy mówili, że zespół Barlowa to nic takiego i że nie ma się żadnych objawów co jest kłamstwem polskiej kasy chorych, bo wielu z nas stykających się z tym problemem ma dolegliwości jak napisałam w którymś z postów
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-23, 15:31
To nie lekceważenie, tylko zespół Barlowa najczęściej nie daje odczuwalnych objawów, sporo osób nawet nie wie, że go ma.
No chyba, że masz na mysli swój przypadek i tobie, z wszystkimi tymi objawami, ktoś powiedział, że to nic takiego?
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 436 dni temu Posty: 2194
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-03-23, 17:52
tak, lekarz powiedział mi, że mogę normalnie funkcjonować co nie jest prawdą, bo po dłuższym wysiłku fizycznym po prostu mdleję, powiedział mi, że nie mam się ze sobą cackać i że ludzie z tym żyją normalnie i że na to się nie umiera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum