REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: poród a..biegunka?
Autor Wiadomość
onna
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-06, 23:32   poród a..biegunka?

Witam!! dziewczyny mam pytanie...ja to jest z tą biegunką przed porodem, miałyście? a jezeli tak to ile dni/ godzin przed porodem? od paru dni mam takie jak by "oczyszczanie sie organizmu" , zawsze miałam problemy z zaparciami a przez ostatnie dni czuje sie jak po czyms na przeczyszczenie. Termin porodu mam na 13 maja , oprocz nieregularnych skurczy i tego wlasnie "oczyszczania" nie mam innych objawów. Czy moge juz na dniach spodziewac sie porodu czy to tylko fałszywy alarm..? z góry dziekuje za odpowiedzi :) pozdrawiam !

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 874 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-05-07, 06:36   

Biegunka może być też wywołana stresem (nawet podświadomym), więc niestety nie jest żadnym pewnym symptomem.
Ale to już niedługo ;)

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1595 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-05-07, 09:07   

Ja biegunkę dostałam tak o 4 rano . Ale skurcze były już regularne co 10 minut . A o 9 rano już malutki był ze mną :-D

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1266 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-05-07, 09:44   

onna Ja też mam biegunkę od kilku dni, a skurcze są tylko sporadyczne, bardziej brzuch mi się stawia. Jesteśmy na tym samym etapie ciąży, więc zostało nam maks dwa tygodnie to już nie długo. Doczekamy się. ;-)

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-05-07, 10:06   

onna napisał/a:
Czy moge juz na dniach spodziewac sie porodu czy to tylko fałszywy alarm..?
mnie czyscilo chyba nawet ze 3 tygodnie przed terminem. przed samym porodem nie. tak wiec nie musi to byc wyznacznik szybkiego porodu. Ale przygotowanie sie organizmu do tej waznej chwili, jak najbardziej. u innych sa wymioty..

:) 

Informacje:
Dołączyła 1396 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-05-09, 11:54   

ja nie miałam. nastawiłam się, na oczyszcanie sie organizmu przed porodem, a tu nic. Mało tego. na 3 h przed regularnymi skurczami mialam zwykłą kupe :D

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 514 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-28, 17:37   

u mnie na ok 3 dni wcześniej zaczęło się oczyszczanie - jeszcze w szpitalu miałam wizyte w toalecie ;)

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 685 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2010-12-28, 18:47   

Ardhara napisał/a:
u mnie na ok 3 dni wcześniej zaczęło się oczyszczanie - jeszcze w szpitalu miałam wizyte w toalecie ;)

Tzn. przez trzy dni przed porodem biegałaś do ubikacji? Bo mnie zaczęło się dzisiaj, po wielu tygodniach walki z zaparciami, potem zwykłe skurcze i tyle. Najpierw myślałam, że się pewnie zacznie a teraz nie wiem... Będzie ciąg dalszy? <bezradny>

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 514 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-28, 19:04   

ogólnie to zakończylam bieganie do wc na moze 2 h przed 2 fazą porodu :)

a tak to z 2 razy dziennie odwiedzalam toalete

Liska 

Informacje:
Dołączyła 436 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-04-06, 14:50   

Kurka, dziewczyny, sorry za może zbyt bezpośrednie pytanie, ale jak wygląda takie rodzenie z biegunką..no kurcze przecież przy parciu to musi być jakaś masakra jak tam się daje temu lekarzowi tą sraczką ( :oops: ) po twarzy... :-| aż sie zaczęłam bać tak już na przyszłość ;-)

Beata 

Informacje:
Dołączyła 694 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-04-06, 18:57   

mi zrobili lewatywę przed położeniem na sali porodowej i to podobno zapobiega takim wypadkom.

a biegunka to chyba tak przed skurczami chyba sie zaczyna...no i każdy ma inaczej

ale polecam tą lewatywę...myślałam że to najgorsze co moze być ale jednak sa gorsze rzeczy

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 514 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-04-06, 20:11   

Liska napisał/a:
Kurka, dziewczyny, sorry za może zbyt bezpośrednie pytanie, ale jak wygląda takie rodzenie z biegunką..no kurcze przecież przy parciu to musi być jakaś masakra jak tam się daje temu lekarzowi tą sraczką ( :oops: ) po twarzy... :-| aż sie zaczęłam bać tak już na przyszłość ;-)

rodzić to nie wiem bo ja rodziłam na "czysto" - biegunka była zanim zaczęło się prawdziwe rodzenie ( parte ) no i ogólnie nie było to nic na zasadzie "szybko bo nie dobiegnę do wc ;) )

malami 

Informacje:
Dołączyła 842 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2011-04-09, 17:32   

ja biegunki nie miałam, lewatywy tez nie, czego żałuje, bo przry dobrych skurczach siedziałam na kibelku i stękałam
małz nade mną, połozna się darła, żebym wracała na łóżko, bo to nie stolec, tylko takie uczucie, ale ja chyba wiedziałam, co mi sie chce :!: załatwiłam potrzebę, wlazłam pod prysznic, umyłam się i wróciłam na łózko
przy nastepnej ciąży sama zrobię sobie lewatywe jeszcze w domu, coby mi połozna nie wmawiała co mi się chce, a czego nie

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1284 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-04-11, 11:15   

I ja ani biegunki ani lewatywy nie mialam, zapomnialam na izbie, ze mam poprosic o lewatywe, ale pozniej jak weszlam na sale porodowa, to chyba ze strachu od razu poszlam do toalety, a pozniej pod prysznic. Czyli podobnie jak u malami ;-)

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 605 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-04-11, 14:24   

Najpierw w domu natura sama sprowokowała oczyszczanie się organizmu. W szpitalu zrobiono lewatywę. Niestety nie wiedząc czemu nie podziałało od razu. Tylko po 2 godzinach. Z porodówki latałam do kibelka z trzy razy. Wcale nie zdziwiłabym się gdyby okazało się, że później zanieczyściłam się.

Odpowiedz do tematu