Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 436 dni temu Posty: 2194
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-04-07, 23:54
u mnie podwójnie nie do odratowania to i dziecko i ja w razie jakiś komplikacji... aczkolwiek czasami się zastanawiałam jakby to było urodzić w domu, ale bym się nie zdecydowała, niby bardziej komfortowo, ale z nerwów, czy wszystko pójdzie dobrze, to pewnie bym zwariowała...
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1283 dni temu Posty: 1799 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-04-08, 10:13
Nigdy nie zdecydowalabym sie na porod w domu. W szpitalu dostepna jest wszelka aparatura, sa lekarze i polozne, ktore moga sie konsultowac w razie jakis watpliwosci, szybka molziwosc przeprowadzenia cc w raze potrzeby. nie wyobrazam sobie, gdyby nagle zaczely sie jakies komplikacje a ja w domu i co wtedy?? nawet boje sie myslec.
A co do atmosfery, to akurat u nas na porodowce bylo calkiem milo, przygaszone swiatlo przez wiekszosc czasu, intymnie, przyjemnie, mozna wlaczyc swoja muzyke.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 435 dni temu Posty: 544
Profil:
Wysłany: 2011-04-08, 10:23
Kita napisał/a:
A co do atmosfery, to akurat u nas na porodowce bylo calkiem milo, przygaszone swiatlo przez wiekszosc czasu, intymnie, przyjemnie, mozna wlaczyc swoja muzyke.
Tylko pozazdrościć, że trafiłaś w takie miejsce...
_________________ "...I'm lucky I'm in love with my best friend..."
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 876 dni temu Posty: 1936 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-08, 19:37
oj ja bym się na pewno nie zdecydowała, szczególnie po ostatnim pobycie w szpitalu. jako że salę miałam w pobliżu porodówki byłam świadkiem kilku sytuacji. Podam przykład pierwszy z brzegu- ciąża książkowa, żadnych komplikacji, kobieta zrobiła makijaż przed porodem, poszła z uśmiechem na twarzy i po kilku godzinach okazało się że główka nie przejdzie bo się zablokowała. I co wtedy w domu zrobić? A w szpitalu zrobili cc i wszystko skończyło się dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum