Wysłany: 2008-09-18, 08:38 Poród naturalny a komfort współżycia
No właśnie, jak to jest z seksem po porodzie. Kiedy sie na niego zdecydowałyście i czy zauważyłyście jakąś różnicę w odczuciach. Z tego co wyczytałam to bardzo różnie to bywa. Jedne kobiety dopiero po porodzie zaczynają odczuwac prawdziwą rozkosz inne nie potrafią sie przełamać. A jak Wy to przeżyłyście?
P.s Mam nadzieję, że i ja za jakiś czas będę mogła powiedzieć Wam o swoich doświadczeniach;)
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik
Data ur.: 08.05.2006r
Wysłany: 2008-09-18, 09:35
Ja miałam cesarkę tak więc odczekałam 6 tygodni bo tyle krwawiłam. A jak jest po porodzie naturalnym to nie wiem . Pewnie jest troszkę gorzej bo krocze boli jak było rozcięte - tak mi się przynajmniej wydaję. Co do samego seksu to nic się nie zmieniło.
okolo 6 tyg po porodzie spróbowalismy,na poczatku troszke bolało,potem było ok:))jakichs wiekszych zmian niewidze ,jak to było przed ciaza czy teraz:)))
my też 6 tyg - bo tyle powinno się czekać. Nacięcie nie bolała, ale miałam problem z suchością. Teraz biorę pigułki które też trochę wysuszają, więc to jest dalej mój problem (dobrze że są żele). Mąż mówi że nic się nie zmieniło. A mi jest coraz lepiej, aczkolwiek super było też przed porodem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum