REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Poród przez Cesarskie Cięcie
Autor Wiadomość
alexa87 

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-07-26, 20:00   

Na zywca ?? :shock: To chyba niemozliwe.

:) 
mamunia Szymunia

Informacje:
Dołączyła 732 dni temu

Profil:
Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-07-26, 21:01   

oczywiście ze to brednie, przecież jak dziecko traci puls i o jego zyciu decyduja minuty to jakoś lekarze porafią znieczulać.

Lepiej żeby mnie nienawidzili taką, jaka jestem, niż kochali kogoś
kim nigdy nie będę

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 931 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-07-26, 21:17   

potrafią ;-) i to bardzo szybko - mnie od razu uśpili .

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 976 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-07-26, 22:04   

ja miałam znieczulenie zaaplikowane natychmiastowo jak wwieźli mnie na blok i zaczęło działaś kilkanaście sekund po zastrzyku.

Marta - co miałaś na myśli pisząc, że Cię nie znieczulili?

supermarta7 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Im. dziecka: Martynka Michał
Nastrój:
agresywna

Wysłany: 2009-08-10, 20:17   

znieczulili!!!No chyba ze oszalałyscie ze na zywca!!!

znieczulili,ale jeszcze całkiem znieczulenie nie zaczelo dzialac a mi juz brzuch skalpelem przejechali i ja to czulam ,wiec lekarz wstrzyknał jeszcze raz w kregosłup

BUŹKA 

Informacje:
Dołączyła 353 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-12, 11:17   

Hej !!!

Ja też miałam cesarskie cięcie i powiem szczerze, że dobrze się czułam.Że bolało to normalka,ale szybko stanęłam na nogi i po 2 dobach wyszłam ze szpitala.Bardzo się bałam cc ale jak to mówią strach ma wielkie oczy. Pozdrawiam wszystkie mamusie i także te przyszłe,które się spodziewają dzidziusia.

muśka 

Informacje:
Dołączyła 383 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-12, 11:19   

wg mnie to jest nie możliwe, bo jak ci po brzuchu skalpelem przejechali a później jeszcze raz kazali ci sie zgiąc i do kręgosłupa znieczulenie przea wkłucie podawali ?
hmm. ale moge sie mylić :roll:

magdaaa

Informacje:
Dołączył 567 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-12, 19:40   

BUŹKA napisał/a:
szybko stanęłam na nogi i po 2 dobach wyszłam ze szpitala
sama chciałas czy tak wypisują ???

supermarta7 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Im. dziecka: Martynka Michał
Nastrój:
agresywna

Wysłany: 2009-08-16, 23:08   

juz sie nie zginalam,na boku lezalam......jej naprawde az tak w to trudno uwierzyc??
:roll:

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 210 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-01-06, 22:02   

Trudno uwierzyć, ale się zdarza. jak się poczyta więcej o znieczuleniu i zabiegu, to wychodzą takie "kwiatki". Tylko o tym już lepiej nie pisać w kolorowych pisemkach, bo po co ludzi straszyć... :/
Współczuję, mnie tylko przy podawaniu poszedł koszmarny "prąd" do palca, jak się nerw ucisnął, potem czułam tylko naciąganie.

Też miałam cesarkę, choć nastawiałam się na normalny poród. Byłam po terminie, miałam podłączoną kroplówkę, nic się nie działo. Na wizycie padło "no, to puśćcie szybciej, jak sie skonczy pani pojdzie do domu i wróci jak coś się zacznie dziać." No i po minucie kroplówki sie zaczęło - u mnie lekkie skurcze, u Zośki po każdym spadek tętna. Cesarkę miałam jak tylko anestezjolog wróciła na blok (poszła bidula po kanapkę po poprzednim cięciu...). Zebrałam się szybko, ale miałam dużą pomoc ze strony koleżanki, która miała cesarke dzień wcześniej. "No dziewczyny, zbieramy się!" I sie zbierałyśmy :) \
Ale drugi raz chcę próbować normalnie, o ile blizna jest ok.

Co do wskazań okulistycznych - wskazaniem nie jest sama wada, a stan siatkówki, przy czym często da się siatkówkę podreperować przed porodem i można rodzic normalnie.

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 976 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-01-07, 08:57   

Ja wiem na pewno , , że czeka mnie cesarka od dawna z dwóch powodow
Po pierwsze ze względu na kręgoslup ortopeda powiedzial , że innej opcji nie ma nawet wystawia zaswiadczenie pod koniec ciązy aby sie w szpitalu nie doczepili ale poza tym ginekolog tez mi powiedzial , ze racji wzrostu mam mamą miednice i też wskazana jest cesarka

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 210 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-01-07, 09:25   

To musisz sobie wkalkukować, że minimum 8 h po porodzie będziesz musiała leżeć płasko, więc dobrze mieć przy sobie kogoś z rodziny - żeby dziecko podał, zabrał, przełożył... - no chyba, że w Twoim szpitalu na początku dzieckiem zajmą się położne i dostaniesz je na dłużej dopiero po wstaniu.
Większość szpitali wypuszcza w 3 dobie, jeśli wszystko jest ok - więc chyba tyle z dużych różnic :)

Plus z tego, że już wiesz - zdążysz spokojnie przygotować i siebie, i męża :)

piccolina 

Informacje:
Dołączyła 249 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-01-07, 10:11   

Calineczka z racji wzrostu??? To ile masz wzrostu, bo ja 156cm i absolutnie nikt mi nie mówił, że z tego powodu nie mogę rodzić naturalnie <bezradny>

Moniek 

Informacje:
Dołączyła 204 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Wysłany: 2010-01-07, 14:37   

Witam,
mi także grozi cesarka z racji niskiego wzrostu. Ginekolog powiedział, że kobiety, które mają mniej niż 155cm wzrostu, posiadają mniejszą miednicę, stąd wskazania do cesarki. Jednak nie jest to podobno wyrokiem, ponieważ wszystko wyjaśni się na porodówce. Wtedy dokładnie mnie pomierzą i zdecydują.
Na początku nie chciałam rodzić naturalnie, bałam się. Od okulisty mogłam mieć zaświadczenie. Na badaniu lekarka powiedziała mi, że nie widzi przeciwwskazań, mimo wady wzroku, i co ma mi napisać :) Jednak po głębszej lekturze, plusów i minusów wynikających z porodu naturalnego czy cesarki, chciałabym rodzić naturalnie i już się nastawiłam. Wtedy to ginekolog powiedział mi o tym, że może mi się to nie udać. Dodam, ze oprócz niskiego wzrostu, jestem drobniutka (rozmiar xxs, xs). Teraz nie wiem co mnie czeka, jak się nastawić, jak się przygotować..

Chciałam się spytać Was, czy któraś też była w podobnej sytuacji i jak się to skończyło, porodem naturalnym, czy cesarką?

monikak 
juleczka

Informacje:
Dołączyła 344 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-01-07, 16:23   

ja tez mialam cesarke poniewaz mam problemy z biodrem i lekarz ginekolog ktory mnie prowadzil kazal mi zalatwic zaswiadczenie od ortopedy ze wskazaniem na ciecie cesarskie gdy juz mialam to zaswiadczenie na porodowce okazalam i lekarz ktory mial mi odbireac porod powiedzial ze on sam zdecyduje co bedzie czy naturalnie czy cesarka ja sie wystraszylam bo mogli by mi uszkodzic cos jak bym rodzila naturalnie i zaczelam sie z nim sprzeczac ze nie bede rodzila sama tak tez doradzala mi polozna zebym sie w zadnym wypadku nie godzila no ale wkoncu wygralam i cieli mnie takze mialm troszke zamiesznia :-D

Odpowiedz do tematu