Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-01-07, 22:19
calineczka - ja to chyba bym się cieszyła z takiej sytuacji jaką masz. wiesz od razu, że czeka Cię cesarka, do wszystkiego można się przygotować, doczytać. a poza tym jako, że ja b. dobrze zniosłam cięcie i moje samopoczucie po też było b. dobre, to wolałbym przy drugiej ciąży też mieć cesarkę, tylko, że w moim przypadku nie ma takiego wskazania.
aaa. u nas w szpitalu po cięciu standardowo wypuszczają na 5 dzień. a dziecko miałam przy sobie od samego początku, tylko przez te pierwsze godziny karmiły i przewijały położne. ale nie wiem co by było, gdyby Krzysio w nocy mi płakał. na sali byłam sama, o 2. mnie przywieźli z pooperacyjnej, męża wygonili....całe szczęście, że synuś spał grzeczniutko jak aniołek
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-07, 22:25
Madzia - zależy kiedy zajdziesz. Dobrze kojarzę, że planujesz w tym roku próbować?
Do 2 lat po cc zwykle się skłaniają ku cc, niedługo pow. 2 lat często pozwalają wspólnie podjąć decyzję, później decyduje grubość blizny.
Rodziłam w szpitalu o dużej ilości chętnych mam, więc jak tylko dzieci i my byłyśmy ok, to wypuszczali - zwłaszcza jak ktoś był z Krakowa. Było nas 3 pierwszej nocy, dzieci zabrali jak mogłyśmy wstać, oddali rano
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Ostatnio zmieniony przez Tri 2010-01-07, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-06-16, 21:25
nic nie wiadomo. wszystko zależy od tego jak ciąża będzie się rozwijała itd. nie mówił mi o tym, że wskazana u mnie byłaby cesarka ze względu na poprzednią cesarkę i szybko drugą ciążę.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-17, 14:48
No ja też chociaż nas wymęczyli wolałabym kolejny SN. Zresztą "groziła" nam cesarka i to chyba mnie jeszcze bardziej mobilizowało do naturalnego, bałabym się ryzyka jakie niesie później kolejna ciąża. Zresztą nie ważne jak ważne żeby było bezpiecznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum