Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 750 dni temu Posty: 433 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-24, 13:05
ja miałam cesarkę i czuję się już świetnie...blizna już delikatnie pobolewa jak się np podnoszę itd ale często zapominam że ją mam...też bym chyba drugie wolała też cięcię ale pożyjemy zobaczymy
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-04, 18:41
Po pierwsze nie polecam cesarki - boli jak cholera . Ja jestem po dwóch - jedna pod narkozą a druga ze znieczuleniem . Jak już wiedziałam że druga też będzie cesarka to chciałam rodzić w prywatnej klinice cena 1800 zł . Tylko że mi odmówili ze względu na dziecko . Rodziłam w moim szpitalu i jestem bardzo zadowolona . Bo mają bardzo dobry oddział dla noworodków i dobrych neonatologów .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 671 dni temu Posty: 228 Skąd: pomorskie
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dominik i Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-09, 08:52
Jejku ja bym w zyciu nie chciala cesarki,gdy meczylam sie z synkiem prosilam o cesarke a lekarz do mnie ze nie chce cesarki bo jest o wiele gorsza...
i mial pewnie racje
urodzialm wkonu sama zszyl mnie i bylo ok,
a tak jak widzialam kobiety po cesarce to im wspolczulam...i dziekowalam bogu ze ja nie maialam. Duzo jest powiklan po cesarce...jakies dziury,ropniaki no uda...wiec radzialabym i sie zastanowic czy cesarka jest lepsza...;)
Po to nas tak pan bog stworzyl zeby rodzic naturalnie.
Nie ktore kobiety boja sie rodzic i chca esarke a nawet nie wiedza ze moze byc tak ze 2 godzinki i maja urodzona bez operaji.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 589 dni temu Posty: 1304
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-09, 10:29
pewnie boli, czytałam że ejst sto razy gorsza, ale jakoś wole mieć pocięte powłoki brzuszne niż krocze, to mnie najbardziej przeraża że tam wszystko pęka
a jak dodadzą do cesarki znieczulenie zewnątrzoponowe to chyba tak nie boli?
po operacji rozumiem że strasznie boli i wtedy człowiek myśli że naturalny poród lepszy.
Mam jeszcze sporo czasu na oswojenie się z myślą że cesarka nie ejst najlepszym wyjściem
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-07-12, 20:39
jak cesarka może boleć? jesteś znieczulona, obojętnie czy narkozą, czy zewnątrzoponowo i nic nie czujesz. potem może być różnie. jedne dziewczyny przechodzą stan po cesarce lepiej inne gorzej. ja należę do tych, które bardzo dobrze ją zniosły. troszeczkę ciągnęła mnie rana, a na 3 dzień po biegałam już po szpitalu i skakałam przy Małym tak jak gdybym nie miała żadnej operacji
co do cesarek na życzenie - pewnie w prywatnych klinikach można. w szpitalach - nie wydaje mi się. a mieć wskazanie do cięcia nie jest tak prosto.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-13, 13:46
Sama cesarka nie boli (choc czasem przy znieczuleniu podpajęczynówkowym zostaje część czucia głębokiego - dziwne uczucie, jak czujesz, że ci się brzuch przesuwa, a nie czujesz, żeby go coś dotykało).
Po zabiegu - róznie bywa. Każdy ma inny próg bólu, kazdy się inaczej goi...
No i powikłania - mogą się zdarzyć.
Beata - przede wszystkim pomyśl o dziecku - jemu cesarka na żądanie może zaszkodzić. I nie mówię tu o ekstremach w stylu skaleczenia dziecka, ale o dość częstych zaburzeniach oddychania związanych z brakiem procesu przechodzenia przez kanał rodny czy obniżeniu napięcia mięśniowego (nieco wolniejszy rozwój).
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 2119
Profil: Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-13, 21:57
Za to ja mam dziwne uczucia kiedy pomyślę o czekającej mnie cc
zwłaszcza , ze to już niedługo
ale strach przed tym , że miałabym rodzić sn i mogłoby mi się coś stać jest gorszy niz strach przed kolejnym cięciem
zdaję sobie sprawę , że to operacja i ja jakoś tak do tego podchodzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum