Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 841 dni temu Posty: 2547 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-07, 19:23
Kamyczek napisał/a:
I patrzy na mnie potem nie z obrzydzeniem jak obawiałam się na początku ale z ogromnym podziwem i szacunkiem.
Święta prawda
Jak juz po porodzie A. poszedl do domu odpoczać, to napisal mi smsa : Jesteś bardzo dzielna, dziękuję Ci za ten skarb, który mi dałaś. BArdzo Was kocham" BEZCENNE
był cały czas i pomógł mi bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 813 dni temu Posty: 1042 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-07, 19:36
Ja również myślałam, że Dominik bedzie patrzył na mnie z lekkim obrzydzeniem, ale patrzył z ogromnym podziwem i duma go rozpierała, że ma takiego cudnego syna i żonę.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 777 dni temu Posty: 1708 Skąd: Śrem
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-07, 19:53
U nas przy pierwszym porodzie T. był obecny i nie wyobrażam sobie, że mogłoby go nie być ze mną. Widział jak trzeba się namęczyć ile bólu wytrzymać aby mieć w ramionach taką kruszynkę. A widok drżących rąk przecinających pępowinę bezcenny
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 550 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2010-12-07, 20:02
A ja niechcę żeby M. był zemną może jestem dziwna ale boję się niepotrzebnego stresu a widzę że M bardzo się stresuje i to może zle wpłynać na cały poród .Dlatego będzię czekał pod drzwiami:)
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 550 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2010-12-08, 11:04
Wiem ,wiem:) bardzo go kocham ale niemogę patrzeć jak on się stresuje. Kamyczek dziękuje że tak myślisz:) Kornelia? moja córcia będzię miała tak na imię jak oczywiście będzię dziewczynka:)
dał mi poczucie bezpieczeństwa - czułam się spokojna że jest obok a po porodzie zajmował się małą ( ja miałam krwotok i ledwo zipałam ) w 100% dając mi ją jedynie do karmienia
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-28, 16:43
Mój chce być a ja nie chcę
powiedziałam, że go zawołam na samo przecięcie pępowiny
tylko że on bardzo by chciał być a ja się wstydzę
i trochę czuję się winna, że mu zabraniam.
Czy potrzebny jest papierek ze szkoły rodzenia gdybym w ostatniej chwili zmieniła zdanie?
Bo chyba raczej nie pójde
Beata nie ma się czego wstydzić facet i tak stoi przy głowie a nie gapiąc się w krocze a w razie gdybyś była naprawdę zażenowana to możesz poprosić aby wyszedł
ja nie wyobrażam sobie sama znaleźć się w szpitalu na łaskę i nie łaskę lekarzy i położnych - nigdy nie wiadomo na kogo się trafi...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2168
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-29, 11:49
Beata, będzie trzymał cie za rękę, wspierał, a jeśli będzie ci się dłużyło, po prostu będzie obok
tylko przez wstyd nie chcesz zeby był czy ogólnie uważasz ze dasz sobie rade?
ja teraz tez nie chciałam miec meza przy sobie, zeby sie skupic i szybko urodzić
on jest z tych ludzi panikujących i denerwujących się gdy widzi ból ukochanej osoby, zaraz by chciał ustawiać położne i lekarzy a ja musiałabym jego uspokajac, a nie on mnie
ja teraz tez nie chciałam miec meza przy sobie, zeby sie skupic i szybko urodzić
i nie wiem czy nie ma w tym troche prawdy. Ja poczatkowo przy partych juz, bylam bardziej zajeta nim i tym jak wyglada, niz soba. A powinno byc chyba odwrotnie i powinnam sie skupic na skurczach. A tu ja chce przec, boli jak nie wiem, krzyczec sie chce a co chwile spogladalam katem oka, jak on biedny na zmiane blednie i sie czerwony robi jak go polozna wyprowadzila z sali, zdecydowanie lepiej sie zorganizowalam. Obecnosc faceta czasami to tylko spowalnia. Ja jestem za tym aby isc razem na ten porod, a facet zawsze wyjsc moze, niz sie od razu nastawiac, ze musi byc ze mna, albo ja go w ogole nie chce tam widziec.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum