Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1226 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 10:07
a moj Maciek juz chodzi! w sobote skonczy 10 miesiecy.
w niedziele to bylo. wyszlam na chwile z pokoju w ktorym zostawilam Macka siedzacego na dywanie. poraczkowal za mna i na chwile odwrocilam glowe a on momentalnie podpierajac sie o szafke wstal i przebiegl przez polowe przedpokoju wprost w moje ramiona ktore nadstawilam rzucajac sie doslownie w Macka strone, bojac ze zaraz sie przewroci na buzie i bedzie ała. a on pewno dalej by poszedl, bo bardzo stabilnie sie trzymal. teraz go cwiczymy: chodzi od mamy do taty i spowrotem.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 10:39
mloda_mama, brawo dla Maćka Szybki chłopak z niego . My dopiero wstajemy i nie ma mowy o zrobieniu kroczka . Jak wstanie to tak stoi albo skacze w miejscu na nóżkach . No chyba że w chodziku to zaiwania po całym domu .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 12:31
mloda_mama, Brawo silny chłopak i zdolny penie po mamusi. Aneta, Danielek też już robi duże postępy, zobaczysz już nie długo będziesz wspominać jak to było fajnie jak trzeba było biegać tylko za Dominikiem.
Profil:
Wysłany: 2010-03-10, 12:43
Młoda ogromne gratulacje! ale z Maciusia siłacz.
Młody od kilku dni stojąc puszcza się i zaczął sie sam do mnie tulić - umieram z miłosci w takich chwilach.
Aneta skakanie jest the best, ze też mózgu nie wytrzepią
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 13:08
Ala tylko że ja patrzę kiedy on rąbnie ząbkami o łóżeczko . Bo jak go wsadzam to od razu zaczyna skakać Umiemy jeszcze zrobić pa pa i Indianina Wkłada rączkę do buzi i krzyczy a a a a a
Wysłany: 2010-03-10, 13:29
Anetka ja nie mam tego problemu bo nie ma jeszcze zębów
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 15:04
mloda_mama, brawo dla Maciusia
Aneta napisał/a:
Umiemy jeszcze zrobić pa pa i Indianina
Dawidek tez indianina robi alke poki co mi,albo sam na haslo zrob indianina wola aa a a i czeka az mu sie raczke przylozy do buzi.Poza tym jest papa,brawo i kosi kosi,potrafi tez zrobic tany tany czyli macha glowa w przod i w tyl i buja sie calym cialkiem.Poza tym raczkuje,wstaje przy meblach no i w lozeczku porusza sie przy szczebelkach w prawo - w lewo jakos nie probuje
Potrafi tez na prosbe wlaczac muzyczke w co niektorych zabawkach,probuje sam puszczac baczka aczkolwiek poki co umie go rozbujac i nie wie ze trzeba go puscisc,podobnie jest z samochodzikami - rozpedza i rozpedza ale trzyma na nim raczke i nie pusci Cudak z niego coraz lepszy
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-03-10, 21:27
angik1683, fajnie tak się czyta o tym Twoim Dawidku, rzeczywiście agencik z niego
Daniel Anetki to spokojnie ma jeszcze czas na chodzenie, nie ma co tak gonić
Krzyś wszystko obserwuje i stąd bardzo dużo wie: szykujemy razem kąpiel, sprzątamy wieczorem zabawki, butelkę swoją odnosi do kuchni, potrafi śmieć wrzucić do śmietnika, ścieli ze mną łóżko, zdejmuje z siebie niektóre części garderoby, chowa swoje ubranka do poszczególnych szuflad i wiele innych takich niby zwykłych, ale niezwykłych czynności
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1226 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-14, 00:28
Aneta napisał/a:
No chyba że w chodziku to zaiwania po całym domu .
nasz Maciek tez w chodziku biega wszedzie
Aneta napisał/a:
Ala tylko że ja patrzę kiedy on rąbnie ząbkami o łóżeczko . Bo jak go wsadzam to od razu zaczyna skakać
ja tez sie balam jak zaczal wstawac i chodzic w kolo lozeczka. na poczatku wlasnie czesto sie przewracal. potem puszczal sie i probowal sam stac lub robic kilka kroczkow sam i wtedy tez zazwyczaj bach o krawedz lozeczka. teraz juz jest wycwiczony
a Maciek dzisiaj wzial telefon od taty i wyslal pustego smsa do mamy i zadzwonil do jakiegos kolesia. wlaczyl i wylaczyl za pommoca chodzika komputer;P usilowal tanczyc przy muzyce z telewizora- machal najpierw jedna raczka potem obiema na dol i do gory bujajac sie lekko potem ruszal raczkami poziomo ^^ - ciekawe skad on wie ze przy muzyce sie tanczy? ja w domu nie tanczylam przy nic to samo moja rodzina? Macius przyklada telefon do ucha, zreszta on wszystko do uszu przyklada ostatnio;P grzebyczek do glowki sobie przyklada a i ostatnio dalam mu lyzeczke i kapke od butelki to przez dluzszy czas usilowal wsadzic wlasciwa strona lyzeczki do kapki a nastepnie do buzi udalo mu sie tak kilka razy ^^ chyba cwiczyl na sucho;P uwielbia biz brawo; pokazywal tez jaki jest duzy, machal papa ale teraz nieco rzadziej mu sie chce. mowi mama tata, papa i inne co mu sie zdarza, a i wg mnie duzo wiecej - on gaworzy a ja juz interpretuje to na normalne slowa;p i to na temat, hehe. ja dzisiaj wydawalo mi sie ze powiedzial do taty "przepraszam,przepraszam!". ale seryjnie mowi "mama(albo tata) to papa" jak ktores z nas wyjdzie gdzies;P hehe szczerze bylam pod wrazeniem jak ostatnio to uslyszalam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum