REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Powiedz jak to jest...?
Autor Wiadomość
matrans

Informacje:
Dołączył 1432 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-13, 11:12   

witam opowiem wam o porodzie to nie jest straszne i nie ma takiego bólu co bys nie wytrzymała ogólnie gdy bóle pojawia sie przyznan ze boli brzuch itd.ciagle biega sie do ubikacij itd.obiawy tez przebiegaja róznie ale nie ma co sie zrazac .wcale poród nie boli nie prawde pisza kobiety ich poswiadomosc działa z nastawieniem ze to musi bolec ja to przezyłam i wole 10 dzieci urodzic niz ból po porodzie to dopiero dzieje sie .to mozna nazwac bólem i to strasznym szwy rwia okrutnie nie daj boze przy tym hemoroidy tak juz tragedia nie mogłam stac o własnych nogach podnosili mnie wszyscy ,nie mogłam chodzic cos strasznego tak trwało 2 tygodnie ale wiem ze kazda przechodzi to inaczej jednak ja twierdze ze poród nic strasznego trwa to chwile ja urodziłam szybko moze dlateg ze do samej ciazy pracowałam fizycznie i to ciezko z pewnoscia mi pomogło nie bójcie sie niczego to samo przyjdzie nawet bedziesz wiedziała kiedy to nastapi bo organizm podpowie

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-09-13, 16:56   

:) ja juz jestem naprawde spokojna co do samej opieki , mam wspanialy szpital , w ktorym niestety musialam lezec niedawno :-( A dzisiaj mialam szkole rodzenia caly dzien i bylo wspaniale :-)

matrans Ja uwazam ze trzeba po prostu podejsc do tego z taka mala rezerwa, tez nie nastawiac sie ze nic nie bedzie bolalo ( zeby sie nie rozczarowac , bo rozne kobiety maja rozne stopnie bolu ) , ale takze nie skupiac sie na tym , nie myslec tylko o bolu , a raczej o tym po co to wszystko i o tym co nas za to czeka :-D jaka slodka nagroda , ktora to wsz\ystko wynagrodzi.

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1330 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-10-04, 11:01   

Poznanianka24 napisał/a:
sam poród nic a nic nie bolał ....choć przed porodem miałam masaż szyjki i myślałam że lekarza zagryzę :evil: największy ból jak dla mnie to własnie ten masaż i ból po nacięciu krocza wtedy wyłam z bólu :-?

Magdaru napisał/a:
a ja nawet nie czułam kiedy położna nacinała :-D tak samo szycie, też nie bolało :mrgreen:

jezu jakie naciecie krocza? :shock: to to samo sie nie 'rozrywa' przy porodzie? i zawsze zakladaja potem szwy? boli to bardzo? dlugo sie goi? :?:

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1594 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-10-04, 13:55   

To zależy od szpitala ale przeważnie przy pierwszej ciąży nacinają kroczę. Nie powiem Ci czy to boli i jak długo się goi bo ja tego nie miałam .

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-04, 13:56   

u nas wogole nie nacinaja . chyba ze trzeba uzyc kleszczy czy proznociagu , przy dobrze przebiegajacym nigdy nie nacinaja.

:) 

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-10-06, 08:38   

Pytałam kuzynki czy nacinanie boli, i powiedziałą ze nie, bo na nacięcie wybierają moment skurczu. On jest dużo bardziej bolesny. Natomiast szycie to już podobno jest baardzo nieprzyjemne.

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1330 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-10-06, 09:10   

kurcze, no trudno bede musiala to jakos przezyc ;-)

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-10-06, 13:17   

Słyszałam o jakichś ćwiczeniach rozciągających krocze przed porodem. Nie bardzo wiem na czym one polegają, ale chyba warto byłoby nieco się porozciągać, żeby uniknać pęknięcia. Tylko jak ćwiczyć mając wielki brzuch? Słyszałyscie coś o tym?

Izabela 

Informacje:
Dołączyła 1638 dni temu

Profil:
Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-10-07, 09:52   

Nacinanie krocza nie boli, ponieważ robią to wtedy kiedy masz skurcz, nawet nie wiesz kiedy:)

Dzięki temu rodzi sie lepiej, dzidzia ma więcej miejsca na wyjście wiadomo...

Szycie- nie jest jakieś to super miłe uczucie, ale nic takiego, ponieważ właśnie przed sekundą minęły bóle skurczowe, potem parte , a twoja dzidzia od kilku minut juz jest na świecie, i to jest tyle emocji i szczęścia że wogóle o tym nie myślisz czy to boli czy nie.
trwa 3min i już sa założone szwy. Szwy sie rozpuszzczają- nie trzeba na szczescie ich zdejmować- przynajmniej ja tak mialam.

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1330 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-10-07, 11:27   

kurcze no to ja chce tez takie co sie same rozpuszczaja :mrgreen:

Izabela 

Informacje:
Dołączyła 1638 dni temu

Profil:
Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-10-07, 11:48   

Mnie wzięło o 21:45 równo tydzień przed terminem.

rodziłam 12 godzin :-( i nie powiem że nie bolało. Dodatkowo to była noc i chciało mi sie straaaszniieeee spać, co było koszmarne, bo jak nie czułam chwilę bólu oczy mi się same zamykały, do momentu jak znów mnie nie wziął skurcz i tak kilka godzin:(

Dostałam równiez znieczulenie przy 4cm czyli ok 7 rano. BOl ustapił na 1h 10min i wtedy powinnam była dosytac drugi zastrzyk, ale wszyscy byli na sali obok gdzie rodziła juz dziewczyna, więc czekałam i czekałam znieczulenie zeszło na dobre i czułam potworny ból. po 30min przyszli a ja krzyczę, ze potrzebuje ten drugi zastrzyk znieczulenia bo oszaleje, położna sprawdza rozwarcie i mówi mi ze mam 10cm i juz rodzimy...to było po 9.
20min bólów partych i o 9:45 rodzi się Hanna a ja leżę i becze jak dziecko ze szczęścia koleny kwadrans bo ona jest taka piękna a ja jestem najszczesliwszym człowiekiem na Ziemi. <jupi>

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-09, 14:20   

warto sobie robic samej masaz scianek, czytalam o tym w mojej ksiazce , masowac scianki, rozciagac na boki , do gory do dolu :oops: hehe , oczywiscie wczesniej uzyc czegos na poslizg :-P
poza tym cwiczenia miesni kegla ;-)

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-10-09, 14:22   

Alexa a Ty ćwiczyłaś? Teraz z dużym brzuchem to już chyba nie jest to łatwe. Kurde nie lubię sobie wkładać tam paluchów ;P

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-09, 14:39   

:) napisał/a:
Alexa a Ty ćwiczyłaś? Teraz z dużym brzuchem to już chyba nie jest to łatwe. Kurde nie lubię sobie wkładać tam paluchów

nie mam problemow , tam siegam spokojnie ( masuje sobie od czasu do czsu- jak mi sie przypomni , a miesnie kegla cwicze juz od dawna ;-) )
Co innego ze nic nie widze :shock: , a ja lubie miec ogolone :oops: takze moj Misio musial to zrobic :mrgreen: ale mial stresa!

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-24, 19:10   

hehe ja ostatnio z lusterkiem się goliłam, trochę śmiechu przy tym miałam :) , nie mówie już o nogach bo te na raty najpierw jedna potem przerwa i za 2 h druga byłam tak padnięta

Odpowiedz do tematu