Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 369 dni temu Posty: 289 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-01, 13:46 Pozycja do spania a zniekształcenie główki
W jakiej pozycji układacie dziecko do spania? Ja od pewnego czasu staram się synka kłaść na boku, aby miał zgrabną główkę, ale walczymy ze sobą, bo on strasznei nie lubi na boczku spać. Nawet jak juz zasnie i się przebudzi, to tak kombinuje aby się przekręcić, że w końcu i tak kładę go na pleckach.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 777 dni temu Posty: 1708 Skąd: Śrem
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-01, 18:02
Moja ma z jednej strony główkę bardziej spłaszczoną. Ale nie da rady jej kłaść na boku bo się obraca na plecki. Jak ją czymś podeprę to wyje jakbym jej krzywdę robiła. Tak więc chyba pozostanie nam niekształtna główka
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2895 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-01, 18:12
Kurcze wydaje mi się że ten temat już gdzieś jest bo pisałam kiedyś o główce Dominika .
U nas było tak że mały kładł głowę tylko na jednym boku . Głowa była tak krzywa że tylko usiąść i płakać . Lekarka kazała nam robić takie wałeczki po bokach główki żeby mały spał i leżał na drugim boku i plecach . Po tych wałeczkach głowa się trochę polepszyła ale tylko trochę . Jak mały zaczął siadać i sam zaczął obracać głowę to ona sama wróciła do normalności .
Biedronka160, podkładaj małej pod plecki kocyk czy jaśki żeby chociaż troszkę poleżała na boczku . I nie martw się jak mała zacznie siadać to główka będzie się prostować . Tylko musisz troszkę z nią poćwiczyć te leżenie na boczku .
Aneta, chyba mi pisałaś
Ja też niedawno panikowałam, że moja Mała ma spłaszczoną główkę Ale na szczęście teraz jest piękna i kształtna. Jak Milenka była malutka podkładałam jej wałeczki z pieluszek, potem była za silna i sama je odsuwała głową - ale trochę pomogło Potem zaczęła więcej główką ruszać, już nie leży cały czas i samo się naprawiło Biedronka160, u dziewczynki to nie problem - pod włoskami i tak nie bedzie widać A Madzi wszystko się wyrówna - zobaczysz
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 876 dni temu Posty: 1936 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-02, 18:58
Moja Martynka też miała głowkę podobnie jak u Milenki Sabinki spłaszczoną po bokach, a z tyłu takąś mocno odstającą. Ja jej nic nie podkładałam mimo że spała na bokach jak na złość, ale teraz sama śpi sobie na prosto , poza tym te ciemiączka już zarastają i kształt się zmienia i jest już prawie równiutko
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 595 dni temu Posty: 347
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maksymilian Piotr
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-02, 20:52
Anuśka napisał/a:
ale walczymy ze sobą, bo on strasznei nie lubi na boczku spać
Ja Maksymilianka kladlam na poczatku na zmiane na jednym i drugim boczku (tylko nie pamietam do jakiego wieku ) pozniej bylo podobnie jak u ciebie ale nie walczylam z nim po prostu jak sie obrocil to spal tak jak chcial i nie bylo problemu do tej pory z glowka i nie ma. teraz sam sie przewraca na boczki kiedy chce wiec juz sie samo wyrownuje
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 369 dni temu Posty: 289 Skąd: mazowieckie
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-06, 10:29
karmen85 napisał/a:
jak sie obrocil to spal tak jak chcial
Szymek jak się przekręci, to ja też go już nie obracam, bo inaczej go obudzę, ale w dzień staram się usypiać go na boczkach -raz jednym raz drugim.
A poza tym,jak byliśmy u okulistki, to powiedziała, że mały ma asymetryczną twarzyczkę, bo częściej leży na jednym boczku. Więc teraz częściej kłade go na tym drugim...... idzie zwariowac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum