Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1331 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-08, 20:00
ja karmie w pozycji krzyzowej tak mi i malemu wygodniej bo trzymam go pewnie na kolanach i jego glowke w reku dzieki czemu nie 'ucieknie' mi ona na bok. na lezaco od poczatku nam nie wychodzilo strasznie niewygodnie zreszta zeby ulozyc siebie i malego odpowiednio mijalo duzo czasu.
jesli chodzi o odbijanie to bardzso czesto sie tego 'domaga' w czasie karmienia - puszcza sutek odsuwa sie od piersi placze i musze go wziac na ramie az mu sie beknie i prawie zawsze mu sie odbija a jacy zadoweoleni wtedy jestesmy
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 1043 dni temu Posty: 11 Skąd: Kraków
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-07-19, 20:55
Witam, jeśli chodzi o nocne karmienie- oczywiście na leżąco, bo rzeczywiście można sobie choć troszkę przysnąć, chociaż tak prawdę mówiąc, na początku jest strach, że się "przyleży" maluszka Na kołyskę jest chyba najfajniej- wygodnie, czujesz całe ciałko dziecka, no i jak ładnie, klasycznie to wygląda
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-17, 19:47
Próbowałam różnych przystawiań, ale zawsze kończyło się na "spod pachy". Położna z por laktacyjnej twierdziła, że nie mam szans karmic w innej (duży biust) - ale czasem się udawało krzyżową, czasem kołyskową - póki używałam rożka sztywnego
Co do trzymania - zawsze podkładałam poduszkę, żeby się nie męczyć
A odbijac trzeba - jak dziecko je łapczywie albo wypuszcza brodawkę, to nawet częściej niż co pierś.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1420 dni temu Posty: 1787
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-01-20, 13:46
Nam sie obecnie najlepiej karmi na lezaco,a to dlatego ze Dawidoski sie najmniej w tej pozycji wierci. W pozycji kolyskowej dlugo nie wytrzymuje bo chcialby zaraz siedziec (tak mu sie siedzenie podoba ),a niestety tak sie nie da
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 855 dni temu Posty: 430 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-24, 12:54
nam bardzo miła położna doradziła w szpitalu pozycję spod pachy i jest najlepsza chyba... podobno podobnie jak Tri pisze, ta pozycja jest dobra jak się ma duży biust, w nocy tylko na leżąco bo się boje że usnę ( i się sprawdziło) i poprostu przebudziłam się i Mały smacznie spał obok
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 581 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-22, 13:31
ja karmiłam mała na siedziąco w wygodnym fotelu,albo na leżąco.
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum