W maju mam komunię córki kuzynki, nie jestem chrzestną. CO tera zkupuje sie dzieciakom? Ona oczywiście chciałaby laptopa . CHodzi mi oo normalne, nie rozpieszczające prezenty. Myslalam o zestawie fajnych ksiązek np. przyrodniczych, ale cos takiego kupie swojemu chrzesniakowi który bardzo lubi sie uczyć. A co dla dziewczynki, która od nauki woli racezj strojenie się?
eh...wymyslanie coraz to lepszych i drozszych prezentow.....glupota niedlugo hehe....auta beda chcieli no bo juz o skuterach ,motorach na komunie slyszalam
Kiedyś kupowało się rower czy zegarek... Jednak teraz dzieci mają większe wymagania. Jeśli chodzi o książki przyrodnicze, to może jest to inteligentny pomysł, jednak dziecku może się nie spodobać. Dzieci teraz są strasznie wybredne.
Najpierw sprawdź czy już takiej nie ma A nie lepiej coś za złota? Kolczyki albo łańcuszek? (nie musi być przecież za hoho, nie wiadomo jakie pieniądze)
Ja do dziś mam kolczyki od chrzestnej i dostanie je moja córa
Jaśka, to zależy ile pieniędzy chcesz wydać. Chrześniaczce kupiłam zegarek, fakt był z tych droższych, (przynajmniej dla mnie). Można kupić przyzwoity zegarek za mniejszą kwotę. Drugiej chrześniaczce kupiłam sprzęt grający.
kochanie1305199 napisał/a:
Biblię tako dla dzieci???
Można kupić biblię, ale biblia pasuje mi bardziej na chrzciny.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3069 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-13, 19:55
Ja tam dostałam biblię na komunię.
Teraz realia są nieco inne, ale u nas najczęściej wkładało się kasę do koperty i po sprawie.
Nawet głupie 50zł, a zawsze to radocha dla dzieciaka. A nóż zabraknie te 50zł, do jakiejś wymarzonej rzeczy?
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 552 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-04-13, 22:16
kasa i złoto nie wchodzą w grę matka jej zabierze i nawet dzieciak nie zobaczy.
Pochodzę i popatrzę co by jej kupić ale jak narazie biblia na 1 miejscu
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-14, 08:28
Może rolki? U mnie widzę, że do tej pory są na fali, bo małolaty jeszcze w albach zakładają i jeżdżą. Tylko nie wiem jaka jest cena na chwilę obecną i czy to nie za duży wydatek.
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-14, 16:27
No to jest niezły pomysł. Albo pendrive jakiś ciekawy jeśli ma dziecko kompa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum