"Torcik" wspanialy, moze kiedys wykorzystam taki pomysl, ja na chrzciny zawsze kupowalam ksiazeczki do wypelnienia przez rodzicow, tylko zawsze musialam sie niezle naszukac, aby byly dobrej jakosci , ale bylo warto, a do tego zawsze jakas pamiatke np obrazek posrebrzany Aniolka z wygrawerowanymi zyczeniami , szkoda, ze kiedys nie bylo takich ladnych rzeczy
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-02, 17:48
Do sakramentów i ja, i większość rodziny podchodzimy niematerialnie.
Nie było gotówki.
Zosia dostała medalik, krzyżyk, posrebrzany obrazek na drewnie i ryngrafik. Od pradziadka biżuterię - i tylko to jest schowane, reszta stoi/wisi przy łóżeczku.
Od chrzestnej dostała jeszcze misia, a od cioci kocyk i jakieś ciuszki - ale to niejako dodatkowo, pierwszy raz ja dopiero w dniu chrztu widziały
Pamiątkowa książka to ciekawy pomysł
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-28, 19:12
Olenka dostała pieniążki i to na porządne zakupy. Oprócz tego od chrzestnej szczeniaczka uczniaczka zamówionego, sukienusie i piękną ramkę ze zdjęciami i pieniązki (sporo tego ), a od chrzestnego krzesełko uczydełko, tez zamówione i pamiątkę jakaś, jeszcze nie wiem, bo wygrawerowali źle imię i odsyłali do poprawki (zamiast Olenka -Oleńka, toć ja na to uczulona)
ale najbardziej wzruszyła mnie ta kartka od chrzestnej
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-28, 19:25
oj to chrzciny udane nie ma co i kartka piękna
a ja właśnie myślę co mały ma sostać w sumie chrzestnej powiedziałam aby kupiła krzesełko samochodowe od 9kg a chrzestny chyba bym chciała dla małego takiego skoczka - potem wkleję zdjęcie. Tak jak w przypadku natka nie chce dla dzieciaków łańcuszkó łyżeczek itp bo i tak w szafie będzie leżeć maja byc zabwaki bo do małego święto!!!
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-28, 19:31
ja jestem tego samego zdania,
wiem chyba jaki skoczek, fajny jest. Ty to za bardzo nie masz pola manewru, bo pewnie mase zabawek masz po Natuśku. MY A. chrzesnicy proponowaliśmy fotelik od 9kg, ale skończyło się wtedy na macie i zabawkach
Mi sie wydaje ze fajne sa prezenty praktyczne, mi kolezanki kupily zabawki i dostalam 10 paczek pampersów. Taki żart ale nie powiem- przydały się. Za to babcie były oburzone, że taka poważna okazja a one taki prezent..Eh ja tam nie mam zadęcia.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 877 dni temu Posty: 1938 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-14, 12:45
Ja za dwa tygodnie będę chrzestną i szukam prezentu. Koleżanka powiedziała że mogę kupić małemu rowerek taki trójkołowy. Możecie mi polecić jakiś solidny? Na wiosnę Gabryś będzie miał ok. 10 miesięcy więc potrzebuję czegoś z pasami bezpieczeństwa. Jednoczesnie musi byc wytrzymałe bo mały teraz w wieku 3 miesięcy waży 7 kg i jest dośc wysoki, a do wiosny jeszcze długo
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 718 dni temu Posty: 2120 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-14, 16:54
jak solidny to smart też na wiosne dla juniora planuje kupić,ma pasy,boczne barjerki,baldachim,koszyk z tyłu ,malutki koszyczek z przodu,torbe i jest już od 6msc.można w miare jak dziec robi się samodzielny demontowac niepotrzebne elementy i jest sam trojkolowiec.wydatek ok 350zl widziałam na necie.
nasz dostał na chrzest kasiure,chodzik i krzesełko do karmienia
my taki kupimy
9d18341d4e99704e.jpg
Plik ściągnięto 97 raz(y) 14,11 KB
Ostatnio zmieniony przez Aniusia 2011-09-14, 17:08, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum