REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: madzia
2011-02-03, 11:50
Tytuł: Prezenty dla dzieci
Autor Wiadomość
tigraa84 

Informacje:
Dołączyła 1087 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-11-04, 11:08   

:) napisał/a:
a moze by tak stolik?

Wika kompletnie nie interesowała się stolikiem (kupiliśmy z fishera- za około 150 zł), pobawiła się nim kilka razy a później stał i się kurzył <bezradny> Ogólnie to, podobnie jak Szymkowi, najbardziej pasowały jej do zabawy sprzęty domowe. Z trafionych prezentów, które naprawdę jej się spodobały to były klocki- do dziś to jedna z najlepszych zabawek ;-)

:) 

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-04, 11:11   

myslałam o zwykłym stoliku - nie takim edukacyjnym. Taki zeby mógł usiąść przy nim (choc i tak za duzo to on nie siedzi).

Własnie, może klocki drewniane? na wcisk już ma i je lubi.

tigraa84 

Informacje:
Dołączyła 1087 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-11-04, 11:13   

:) napisał/a:
może klocki drewniane?

Czemu nie- myślę, że to byłby ciekawy pomysł i skoro Mały lubi bawić się klockami to może i te przypadły by mu do gustu.

A rysować lubi? może tablica?

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 923 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-11-04, 11:15   

:), a jaki stolik? my musimy swojej kupic do pokoiku, bo na razie ma z kompletu do karmienia,ktory nie dlugo sie przyda

u nas chomik Zhu ZHu jest na tapecie, chce takiego z zestawem... dobrze ze sama powiedziala ;-) w sumie to puzzle uwielbia i myslalam rowniez juz o jakiejs grze planszowej, mozeby sie sprawdzilo

a ja bym chciala sobie sprawic gre scrable, marzy mi się granie z mężem, dziecmi (one na razie tylko jako widzowie) w chlodne wieczory przy kubku herbaty

z kolei mąż zapragnął sterowanego helikoptera (ma byc w biedronce nie dlugo zreszta) trzeba napisac chyba list do mikołaja

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-04, 11:22   

nie rysowac nie lubi. ale dzieki
właśnie nie iwem jaki stolik - niedrogi :mrgreen:

Słoneczko my mamy scrable - mój mąz nie lubi w nie grać - tez marzyły mi sie takie wieczory :D

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-11-04, 11:49   

jak nie lubi rysowac i nie bdzie siedział to po co mu stoliczek??? :-/

może ksiązeczki z sreii Obrazki dla maluchów - my mamy juz parę ksiązeczek i na Mikołaja dokupie jeszczę pare do kolekcji, mały uwielbia pokazywać co jest na obrazkach a Szymeka akurat zaczyna gadać wic moga się przydac i niedrogie ok 6 zł jedna.

Albo takie puzzle derwniane- my mamy np misia któremu zmienia się ubranka i buźki, Natek siedzi nad nimi i siedzi- też chcę kupić tylko teraz takie z większej iloci elementów.

A jak lubi kuchenne rzeczy, to może zestaw do gotowania dla maluchów, jakies talerzyki, garnki, sa tez takie małe zestawy do sprzatania, własna szczotka, mop, wiaderko, zmiotka, szufelka itp.

Natek klocków nie lubi, ostatnio najlepsza zabawka to jego kołderka wszędzie z nią łazi <bezradny>

thumb_jpg.jpg
Plik ściągnięto 175 raz(y) 11,55 KB

dzikie-zwierzeta-obrazki.jpg
Plik ściągnięto 175 raz(y) 18,38 KB

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-04, 11:52   

książeczek ma sporo, puzzle takie jak te co pokazałas ma, a stoliczek bo lubi sam jeść :mrgreen:

a taki zestaw do sprzątania noo kto wie, musze sie rozejrzeć.

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1419 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-11-04, 11:53   

Ala moj maly ma ogromny zestaw drewnianych klockow,ale jeszcze za maly,sam nie chce z nich niczego ukladac,a jak my my cos zbudujemy to rozwala,za to uwielbia sie bawic plastykowymi i swietnie sobie z nimi radzi. Mamy taki zestaw jak ponizej

MegaBrands09MegaBloks80p.jpg
Plik ściągnięto 168 raz(y) 22,14 KB

tigraa84 

Informacje:
Dołączyła 1087 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-11-04, 11:54   

motylek napisał/a:
puzzle derwniane

Fajne :-D Może i mojej Wice by się spodobały, bo uwielbia tego typu zabawki. A gdzie można takie coś znaleźć, bo jakiś czas temu buszowałam po sklepie z zabawkami z drewna i nic podobnego nie rzuciło mi się w oczy

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-04, 11:57   

angik takie własnie już ma i je baaardzo lubi :)

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-11-04, 12:25   

my też się zastanawiamy nad prezentem :roll: i ma mętlik bo sama nie wiem co bym chciała jej dac na prezent zeby sie bawiła tym a zeby nie stało w kącie

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 923 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-11-04, 12:54   

:), to chyba same bedziemy w nie grac ;-) musze szybko w takim razie nauczyc starsza czytac ;-)

w tamtym roku kupilismy Julce zestaw sprzatajacy mop, wiaderko, szufelka, zmiotka, szczotka w lidlu była wyprzedaz, na poczatku cos sie pobawila ale chyba byla za mala, niedawno jej wyciagnelam i bawi sie znakomicie

zreszta duzo zabawek chowam i wyciagam po jakims czasie, ne nudza jej sie w ten sposob, no i nie walaja sie po pokoju porozciagane :mrgreen:

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-04, 14:19   

dzisiaj już drugi raz rozglądałam się za zabawkami w Auchan, niby dużo mi się podoba, a decyzja będzie trudna <bezradny> bo wydaje mi się, że to moje dziecko wszystko już ma.

ale póki co podpowiadam.

Aluś, pytałaś o stolik. my go dostaliśmy, ale zerknęłam na allegro, z przesyłką w okolicy 110 zł. wrzucam fotkę, bo nie wszyscy wiedzą o czym mowa. Krzyś go uwielbia. przy nim je, maluje, przybija pieczątki, bawimy się plasteliną, czasem ogląda gazetkę, a krzesełka targa ze sobą wszędzie gdzie popadnie ;-)

jeśli chodzi o klocki, to możesz kupić drewniane z obrazkami i z wózkiem. mamy takie i spełniają teraz wiele funkcji. układamy z nich wieże razem, które Krzyś namiętnie burzy i się chichra przy tym na całego, oglądamy obrazki, Krzyś je nazywa, odszukuje to, o co go poproszę. układa je w wózku, zajmuje mu to sporo czasu, wozi je po całym mieszkaniu, naprawdę fajna rzecz. mamy takie u dziadków i zastanawiam się czy czasem nie kupić drugich do nas do domu.

o tablicy znikopis kiedyś już wspominałam, u nas się sprawdza, ale jak Szymek nie lubi malować <hmm> to może będzie przybijał pieczątki??

motylkowa dobrze podpowiada: książeczki z obrazkami, sprzęty domowe, kuchenne. my szalejemy z blenderem. Krzysio oczywiście na niby robi w nim soczki, każe mi pić, sam pije, pokazuje jakie pyszne zrobił itp ;-)

klocki-literki-cyfry-obr_2063.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 48,3 KB

wwozku02.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 55,82 KB

tablica.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 37,24 KB

1303002564.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 113,63 KB

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-11-04, 15:38   

tak włśnie to jest to pieczątki <jupi> kupie jescze małemu pieczątki, gdzie takie cos sie kupuje??? madzia81 a plastelina ładnie się bawi- szczerze mówiąc nie próbowałam z Natkiem bo miał okres że wszystko w buzi lądowało więc się bałam <bezradny> mały lubi gumy rozpuszczane, myślisz że nie pomyli :-P , choć ostatnio patrzyłam na takie te cistoliny z reklamy tv jakaś lodziarnia czy coś <co>

tigraa
na allegro są i w smyku ostatnio widziałam te puzzle, no i w hurtowni dla dzieci też powinny być, u nas są

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-04, 15:51   

motylek napisał/a:
pieczątki, gdzie takie cos sie kupuje???

my mamy te przy tablicy i jeszcze jedne z Pioruna dołączone były do jakiejś gazety, ale może w jakimś papierniczym będą? albo po prostu w markecie <hmm>

a plasteliną to tylko ze mną, każe sobie robić autko albo pieska, rozwala to, naśladuje mnie jak lepię kulki albo wężyki, takie proste, ale trzeba pilnować, żeby cała plastelina nie została rozgnieciona na dywanie ;-) chwilę się zajmie. spróbuj Kasiu, jak się nie spodoba, to schowasz wysoko do szafki i wyjmiesz za rok.

Odpowiedz do tematu