Informacje: Dołączyła 1087 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 11:08
:) napisał/a:
a moze by tak stolik?
Wika kompletnie nie interesowała się stolikiem (kupiliśmy z fishera- za około 150 zł), pobawiła się nim kilka razy a później stał i się kurzył Ogólnie to, podobnie jak Szymkowi, najbardziej pasowały jej do zabawy sprzęty domowe. Z trafionych prezentów, które naprawdę jej się spodobały to były klocki- do dziś to jedna z najlepszych zabawek
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2168
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 11:15
:), a jaki stolik? my musimy swojej kupic do pokoiku, bo na razie ma z kompletu do karmienia,ktory nie dlugo sie przyda
u nas chomik Zhu ZHu jest na tapecie, chce takiego z zestawem... dobrze ze sama powiedziala w sumie to puzzle uwielbia i myslalam rowniez juz o jakiejs grze planszowej, mozeby sie sprawdzilo
a ja bym chciala sobie sprawic gre scrable, marzy mi się granie z mężem, dziecmi (one na razie tylko jako widzowie) w chlodne wieczory przy kubku herbaty
z kolei mąż zapragnął sterowanego helikoptera (ma byc w biedronce nie dlugo zreszta) trzeba napisac chyba list do mikołaja
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 11:49
jak nie lubi rysowac i nie bdzie siedział to po co mu stoliczek???
może ksiązeczki z sreii Obrazki dla maluchów - my mamy juz parę ksiązeczek i na Mikołaja dokupie jeszczę pare do kolekcji, mały uwielbia pokazywać co jest na obrazkach a Szymeka akurat zaczyna gadać wic moga się przydac i niedrogie ok 6 zł jedna.
Albo takie puzzle derwniane- my mamy np misia któremu zmienia się ubranka i buźki, Natek siedzi nad nimi i siedzi- też chcę kupić tylko teraz takie z większej iloci elementów.
A jak lubi kuchenne rzeczy, to może zestaw do gotowania dla maluchów, jakies talerzyki, garnki, sa tez takie małe zestawy do sprzatania, własna szczotka, mop, wiaderko, zmiotka, szufelka itp.
Natek klocków nie lubi, ostatnio najlepsza zabawka to jego kołderka wszędzie z nią łazi
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1419 dni temu Posty: 1780
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 11:53
Ala moj maly ma ogromny zestaw drewnianych klockow,ale jeszcze za maly,sam nie chce z nich niczego ukladac,a jak my my cos zbudujemy to rozwala,za to uwielbia sie bawic plastykowymi i swietnie sobie z nimi radzi. Mamy taki zestaw jak ponizej
Informacje: Dołączyła 1087 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 11:54
motylek napisał/a:
puzzle derwniane
Fajne Może i mojej Wice by się spodobały, bo uwielbia tego typu zabawki. A gdzie można takie coś znaleźć, bo jakiś czas temu buszowałam po sklepie z zabawkami z drewna i nic podobnego nie rzuciło mi się w oczy
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2168
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 12:54
:), to chyba same bedziemy w nie grac musze szybko w takim razie nauczyc starsza czytac
w tamtym roku kupilismy Julce zestaw sprzatajacy mop, wiaderko, szufelka, zmiotka, szczotka w lidlu była wyprzedaz, na poczatku cos sie pobawila ale chyba byla za mala, niedawno jej wyciagnelam i bawi sie znakomicie
zreszta duzo zabawek chowam i wyciagam po jakims czasie, ne nudza jej sie w ten sposob, no i nie walaja sie po pokoju porozciagane
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2010-11-04, 14:19
dzisiaj już drugi raz rozglądałam się za zabawkami w Auchan, niby dużo mi się podoba, a decyzja będzie trudna bo wydaje mi się, że to moje dziecko wszystko już ma.
ale póki co podpowiadam.
Aluś, pytałaś o stolik. my go dostaliśmy, ale zerknęłam na allegro, z przesyłką w okolicy 110 zł. wrzucam fotkę, bo nie wszyscy wiedzą o czym mowa. Krzyś go uwielbia. przy nim je, maluje, przybija pieczątki, bawimy się plasteliną, czasem ogląda gazetkę, a krzesełka targa ze sobą wszędzie gdzie popadnie
jeśli chodzi o klocki, to możesz kupić drewniane z obrazkami i z wózkiem. mamy takie i spełniają teraz wiele funkcji. układamy z nich wieże razem, które Krzyś namiętnie burzy i się chichra przy tym na całego, oglądamy obrazki, Krzyś je nazywa, odszukuje to, o co go poproszę. układa je w wózku, zajmuje mu to sporo czasu, wozi je po całym mieszkaniu, naprawdę fajna rzecz. mamy takie u dziadków i zastanawiam się czy czasem nie kupić drugich do nas do domu.
o tablicy znikopis kiedyś już wspominałam, u nas się sprawdza, ale jak Szymek nie lubi malować to może będzie przybijał pieczątki??
motylkowa dobrze podpowiada: książeczki z obrazkami, sprzęty domowe, kuchenne. my szalejemy z blenderem. Krzysio oczywiście na niby robi w nim soczki, każe mi pić, sam pije, pokazuje jakie pyszne zrobił itp
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-04, 15:38
tak włśnie to jest to pieczątki kupie jescze małemu pieczątki, gdzie takie cos sie kupuje??? madzia81 a plastelina ładnie się bawi- szczerze mówiąc nie próbowałam z Natkiem bo miał okres że wszystko w buzi lądowało więc się bałam mały lubi gumy rozpuszczane, myślisz że nie pomyli , choć ostatnio patrzyłam na takie te cistoliny z reklamy tv jakaś lodziarnia czy coś
tigraa na allegro są i w smyku ostatnio widziałam te puzzle, no i w hurtowni dla dzieci też powinny być, u nas są
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2010-11-04, 15:51
motylek napisał/a:
pieczątki, gdzie takie cos sie kupuje???
my mamy te przy tablicy i jeszcze jedne z Pioruna dołączone były do jakiejś gazety, ale może w jakimś papierniczym będą? albo po prostu w markecie
a plasteliną to tylko ze mną, każe sobie robić autko albo pieska, rozwala to, naśladuje mnie jak lepię kulki albo wężyki, takie proste, ale trzeba pilnować, żeby cała plastelina nie została rozgnieciona na dywanie chwilę się zajmie. spróbuj Kasiu, jak się nie spodoba, to schowasz wysoko do szafki i wyjmiesz za rok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum