Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 2185
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2010-07-22, 17:01
Dopisuje sie do listy
raz , że gorąco
dwa stałe godziny na siusiu jakby moj pęcherz znał się na zegarku
trzy młody co wygina śmiało ciało
cztery cięzko znaleźć dobrą pozycję
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1284 dni temu Posty: 1799 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-07-22, 17:44
No u mnie tez sie zaczelo, przewracam sie z boku na bok i nie moge zasnac, zadna pozycja nie jest odpowiednia, jak juz uda mi sie zasnac,to zaraz i tak sie budze na siusiu , no i do tego upal. Maly kopie, ale to akurat najmniej mi przeszkadza w zasypianiu, przynajmniej na razie
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 718 dni temu Posty: 2120 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-22, 18:00
u mnie podobnie, chociaz teraz to mniej chodzę siusiu w nocy ale i tak albo nie moge zasnąć do 2 albo budze się o 4 i przez trzy godziny kombinuje jak tu zasnąc..niestety bez rezultatu poprawiła mi sie jakośc spania jak przed snem piłam melisę ale na usg w 15tc jakoś dziecko spało i pomyslałam, że to może meliska ma na to wpływ, że takie niemrawe i teraz nie piję znowu i tym samym znowu nie śpię
Aniusia, a ja myślę, że dziecko ogólnie było mało ruchliwe na usg, ale nie przez melisę. Nie powinna zaszkodzić bo jest ziołowa, a koro pomaga zasypiać to czemu nie... Dorośli też mają różne godziny aktywności w dzień, pewnie dzidzia akurat wtedy nie miała ochoty na figle
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 814 dni temu Posty: 1042 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-30, 22:45
Ja miałam kłopoty, gdy były te upały. Byliśmy wtedy nad morzem, to sobie okno otwierałam i chłodniej było, ale i tak ciężko mi było pozycję znaleźć. Teraz już nieco lepiej, bo sobie znalazłam pozycję.
Na boku, z poduszką między nogami, wyczytałam ją w jakimś poradniku.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 924 dni temu Posty: 2167
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-31, 09:07
Charlie.C, mi już poduszki nie pomagają od dłuższego czasu wszystkie mam spłaszczone:D mam problem ze spaniem na boku, bo bolą mnie plecy i kość udowa, więc co jakis czas zmiana boku. A że przewracanie sie na drugi bok wymaga nielada wyczynu przez ten ból pleców to się budzę mimowolnie;/
Ale to już niedługo pocieszam sie, ze w pierwszej ciąży też tak miałam i przetrwałam
Nie kłądę się dopóki nie poczuje zmęczenia, czyli ok 21 usypiam małą, potem wieczorna kolacja co by nie burczało w brzuchu, toaleta, internet i na koniec tv. Jak już czuje, że to dobry moment kładę się i jakoś zasypiam.Innego sposobu nie znam
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-31, 21:19
słoneczko07 to dobrze, że możesz zasnąć i masz opatentowany sposób na zasypianie. jeszcze tylko 6 tygodni. Jeżeli w poprzedniej ciązy wytrzymałaś, to w tej też dasz radę.
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 2185
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2010-08-01, 16:59
U mnie też zmiana pozycji powoduje przebudzenie o to jest średnio co 2 godziny
najdłużej sen mnie trzyma po godzinie 3 wtedy potrafie spac nawet do 7
zmiana pozycji bywa bolesna
nie wyobrażam sobie spania bez poduszki
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-01, 20:26
A ja coś nie mogę zasnąć, wczoraj siedziałam do 4 i oglądałam filmy, bo nie było szans na sen. Zasnęłam dopiero po 5. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe i już dzisiaj będzie normalnie.
43cm, 1900g
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 642 dni temu Posty: 2745 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-08, 08:00
U mnie problem polega na tym ze mnie najlepiej zasypialo i spalo sie na brzuchu, nie miaa zadnych problemow ze snem, spalam spokojnie cala noc, a teraz, mimo, ze to poczatek ciazy oduczam sie spania na brzuchu i przez to kazda nastepna noc jest niespokojna, krece sie i rano wstaje zmeczona
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1284 dni temu Posty: 1799 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-10-08, 11:50
U mnie teraz to tragedia , juz nawet na lewym boku nie wytrzymuje, albo nie spie, albo budze sie co chwile, w kazdej pozycji mi niewygodnie, do tego jak sie wierce, to maz sie tez budzi i potem taki niewyspany chodzi caly dzien . Przescieradlo mam cale skopane nad ranem od tego wiercenia i przesuwa mi sie ceratka, ktora mam pod przescieradlem w razie gdyby mi wody w nocy odeszly
U mnie problem polega na tym ze mnie najlepiej zasypialo i spalo sie na brzuchu, nie miaa zadnych problemow ze snem, spalam spokojnie cala noc, a teraz, mimo, ze to poczatek ciazy oduczam sie spania na brzuchu i przez to kazda nastepna noc jest niespokojna, krece sie i rano wstaje zmeczona
póki możesz to śpij na brzuchu, skoro to ulubiona pozycja. W końcu i tak brzuch zacznie Ci przeszkadzać to wtedy zrezygnujesz. Po co stwarzać sobie problemy ze spaniem? Wykorzystaj maxymalnie czas nocy, niedługo moze dopaść Cię bezsenność a jak juz dziecko się pojawi to już wogóle.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-08, 13:32
kashira, oj dokładnie, dopóki mozesz to śpij tak jak lubisz, potem bedzie tylko gorzej
u mnie katastrofa, zasypiam na jednym boku, jak wstaje do łazienki 1szy raz to wracam i kładę się na drugi rbok, za 2gą wizyta w łazience znowu zmiana, jak jest i 3 cia wizyta to kolejna, no i pomijam, że pół nocy to nie spie wcale, ale leże cichutko, bo szkoda mi A, bo rano wstaje, jak już się za bardzo wkurzam, to się przenosze na kanape przed tele...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum