Mam mały problem. Codziennie w nocy wstaję do toalety przynajmniej 1 raz, ale później nie mogę zasnąć. Dziś np. wstałam ok 2:30 i do 4 nie spałam. Tzn. napewno do 4 bo taką h widziałam po raz ostatni a kiedy zasnęłam to nie wiem;) Rano wstaję do pracy, więc jest to dla mnie dość uciążliwe. Staram sie nie opijać na noc, więc melisa odpada. Jakieś rady?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2008-10-23, 12:28
wietrzyć sypialnię przed snem, kłaść się spać dopiero kiedy poczujesz się zmęczona, senna, może znaleźć inną, wygodniejszą pozycję do snu. też nie tak dawno miałam ten sam problem, o którym piszesz. staram się stosować do wyżej wymienionych zasad i jest nieco lepiej
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1331 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-11, 21:08
mnie tez to meczylo jeszcze jakis miesiac temu, ale jakos przeszlo na szczescie nie wiem co to powoduje, wiadomo ze w trakcie ciazy parcie na mocz jest duze i czasem w nocy tez sie wstaje moze Tobie tez to przejdzie z czasem, mi przeszlo, ale w ciagu dnia odwiedzam toalete b. czesto.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1420 dni temu Posty: 1787
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2008-12-04, 10:49
Ja tez mam problem z zasypianiem,wstawaniem w nocy do toalety i do tego wszystkiego rano budze sie bardzo wczesnie i juz nie moge zasnac. Dziwi mnie to troszke bo bylam przekonana,ze kobieta w ciazy potrzebuje wiecej snu i czesto chodzi taka niewyspana,a tymczasem ja spie teraz mniej niz kiedykolwiek w zyciu i wcale nie odczuwam zmeczenia.Martwie sie tylko tym,czy ten niedosyt snu nie wplynie niekorzystnie na rozwoj mojej dzidzi
Nie martw się,nie wpłynie. kobiety w pierwszych miesiącach ciąży są bardzo senne (oczywiscie nie wszystkie), a później wraca się do normy. A jak sie wcześnie kładziesz, i wstajesz w nocy do toalety, to normalne jest to, że już nie zasypiasz w minutę, bo trochę zdażyłaś pospać. No i brzuch przeszkadza.
Wysłany: 2008-12-04, 11:08
Alicja,rzecz w tym,ze ja sie klade bardzo pozno,zazwyczaj tak o 24ej,w nocy wstaje 2 razy do toalety a rano o 8 juz jestm wyspana
No ale zastosuje sie do waszych rad i zaczne mniej pic na wieczor i bede sobie sypialnie dobrze przed spankiem wietrzyc,mam nadzieje ze pomoze .
Odkąd ograniczam picie - choć czasem bardzo mi się chce - przed snem, i po 2 -3 razy idę do toalety przed połozeniem się do łóżka (mimo że właściwie ledwo sikam) to wytrzymuję do rana. Ale moja dzidzi jest jeszcze mała. Tobie trudniej utrzymac mocz.
ale ze mnie osioł, nie doczytałam, zobaczyłam 30 tyg na suwaku i uznałam że jesteś w 30 tc. Teraz u Ciebie parcie jest dość konkretne bo dzidzia jest jeszcze nisko, później ucieka w górę i odblokowuje pęcherz, a jeszcze później jest tak duża, że znowu uciska.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2008-12-04, 14:12
no, to u mnie nadszedł czas ponownego uciskania na pęcherz. w ciągu dnia co pół godziny toaleta. w nocy co godzinę, czasem co dwie. masakra. zasypianie trwa u mnie ok. godzinki, to pierwsze. położę się i tak leżę. z jednej strony chrapie mąż, z drugiej pies, więc koncert mam urozmaicony muszę poczekać, aż nos mi się odetka, bo to moja ciążowa dolegliwość, potem czekam aż Mała się uspokoi i przestanie mi w żebra walić i dopiero zaczynam układać się do snu, więc trochę czasu schodzi.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1331 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-19, 08:07
ostatnio mi tez gorzej sie zasypia leze z pol godziny albo godzine a potem nagle zachciewa mi sie siku (choc tuz przed snem szlam do toalety) i kiedy potem wracam do lozka od razu zasypiam ale rano i tak mam b. pelny pecherz jak sie budze, tak ze az boli
Wysłany: 2009-01-18, 23:40
moje siusianie w nocy juz sie uspokoilo,teraz jak juz to ide tylko raz,a nie tak jak kilka tygodni temu 3-4 razy - tak wiec spie coraz lepiej,a z zasypianiem juz nie mam problemow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum