REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: Problem z zasypianiem w ciąży
Autor Wiadomość
:) 

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-10-23, 09:27   

Mam mały problem. Codziennie w nocy wstaję do toalety przynajmniej 1 raz, ale później nie mogę zasnąć. Dziś np. wstałam ok 2:30 i do 4 nie spałam. Tzn. napewno do 4 bo taką h widziałam po raz ostatni a kiedy zasnęłam to nie wiem;) Rano wstaję do pracy, więc jest to dla mnie dość uciążliwe. Staram sie nie opijać na noc, więc melisa odpada. Jakieś rady?

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-10-23, 11:28   

wietrzyć sypialnię przed snem, kłaść się spać dopiero kiedy poczujesz się zmęczona, senna, może znaleźć inną, wygodniejszą pozycję do snu. też nie tak dawno miałam ten sam problem, o którym piszesz. staram się stosować do wyżej wymienionych zasad i jest nieco lepiej :)

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1226 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-11-11, 21:08   

mnie tez to meczylo jeszcze jakis miesiac temu, ale jakos przeszlo na szczescie :-) nie wiem co to powoduje, wiadomo ze w trakcie ciazy parcie na mocz jest duze i czasem w nocy tez sie wstaje ;-) moze Tobie tez to przejdzie z czasem, mi przeszlo, ale w ciagu dnia odwiedzam toalete b. czesto. :-P

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2008-12-04, 10:49   

Ja tez mam problem z zasypianiem,wstawaniem w nocy do toalety i do tego wszystkiego rano budze sie bardzo wczesnie i juz nie moge zasnac. Dziwi mnie to troszke bo bylam przekonana,ze kobieta w ciazy potrzebuje wiecej snu i czesto chodzi taka niewyspana,a tymczasem ja spie teraz mniej niz kiedykolwiek w zyciu i wcale nie odczuwam zmeczenia.Martwie sie tylko tym,czy ten niedosyt snu nie wplynie niekorzystnie na rozwoj mojej dzidzi :-/

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-04, 11:04   

Nie martw się,nie wpłynie. kobiety w pierwszych miesiącach ciąży są bardzo senne (oczywiscie nie wszystkie), a później wraca się do normy. A jak sie wcześnie kładziesz, i wstajesz w nocy do toalety, to normalne jest to, że już nie zasypiasz w minutę, bo trochę zdażyłaś pospać. No i brzuch przeszkadza.

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2008-12-04, 11:08   

Alicja,rzecz w tym,ze ja sie klade bardzo pozno,zazwyczaj tak o 24ej,w nocy wstaje 2 razy do toalety a rano o 8 juz jestm wyspana <bezradny>
No ale zastosuje sie do waszych rad i zaczne mniej pic na wieczor i bede sobie sypialnie dobrze przed spankiem wietrzyc,mam nadzieje ze pomoze .

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-04, 11:13   

Odkąd ograniczam picie - choć czasem bardzo mi się chce - przed snem, i po 2 -3 razy idę do toalety przed połozeniem się do łóżka (mimo że właściwie ledwo sikam) to wytrzymuję do rana. Ale moja dzidzi jest jeszcze mała. Tobie trudniej utrzymac mocz.

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2008-12-04, 11:23   

Alicja przeciez ja dopiero w 10tyg,a ty juz w 15tym,to chyba u ciebie wieksze parcie na pecherz - czy sie myle?

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-04, 12:02   

ale ze mnie osioł, nie doczytałam, zobaczyłam 30 tyg na suwaku i uznałam że jesteś w 30 tc. Teraz u Ciebie parcie jest dość konkretne bo dzidzia jest jeszcze nisko, później ucieka w górę i odblokowuje pęcherz, a jeszcze później jest tak duża, że znowu uciska.

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2008-12-04, 12:12   

he he,tak myslalam ze zle spojrzalas poprostu.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-04, 14:12   

no, to u mnie nadszedł czas ponownego uciskania na pęcherz. w ciągu dnia co pół godziny toaleta. w nocy co godzinę, czasem co dwie. masakra. zasypianie trwa u mnie ok. godzinki, to pierwsze. położę się i tak leżę. z jednej strony chrapie mąż, z drugiej pies, więc koncert mam urozmaicony ;-) muszę poczekać, aż nos mi się odetka, bo to moja ciążowa dolegliwość, potem czekam aż Mała się uspokoi i przestanie mi w żebra walić ;-) i dopiero zaczynam układać się do snu, więc trochę czasu schodzi.

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-12-04, 14:27   

No to masz przeboje, odsypiaj w dzień :D

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2008-12-04, 22:28   

o Madzia to ja juz nie bede marudzic,ty masz o wiele gorzej :-?

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1226 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-12-19, 08:07   

ostatnio mi tez gorzej sie zasypia leze z pol godziny albo godzine a potem nagle zachciewa mi sie siku (choc tuz przed snem szlam do toalety) i kiedy potem wracam do lozka od razu zasypiam ;-) ale rano i tak mam b. pelny pecherz jak sie budze, tak ze az boli

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2009-01-18, 23:40   

moje siusianie w nocy juz sie uspokoilo,teraz jak juz to ide tylko raz,a nie tak jak kilka tygodni temu 3-4 razy - tak wiec spie coraz lepiej,a z zasypianiem juz nie mam problemow :-D

Odpowiedz do tematu