ja na poczatku przez pierwszey 3 i 4 miesiac gotowalam malej zupki jarzynowe z ziemniakami lub ryzem, a potem juz jadla dokladnie to co my wiec nie podam wam przepisow bo caly czas zajada sie tym co gotuje dla nas nawet ostatnio nalesniki jadla.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-06-25, 13:15
MY LUBUJEMY SIĘ W DESERKACH- mały chyba wegeterjaninem będzie bo mięsem często pluje
DESEREK:
pół banana
pół słodkiego jabłka
3-4 maliny/ 3-4 truskawki/ mała garść jagód (w zalezności wybieramy jeden z owoców)
wszystko miksujemy i podajemy na świeżo
Obaiadek
kawałek żeberka cielęcego
2 średnie ziemnaki
2 marchewki
mały kawałek korzenia pietruszki i selera
gałązka koperku
wszystko razem gotujemy, ugotowane mięsko obieramy z kości i skórki, potem miksujemy razem na papkę i dodajemy łyżeczkę masła lub oliwy z oliwek, ja dodaję troszkę jarzynki i czasami pół łyżeczki cukru
Pożeczki przebrać, umyć, sparzyć wrzątkiem i przetrzeć przez sitko. Przecier zagotować z 2,5 szklaniami wody. Po zagotowaniu jeszcze raz przelać przez sitko. Zagotowac ponownie dodając cukier. Mąkę wymieszać z niwielką ilością wody i wlewać do gotującego się "soku", odstawić do wystygniecia.
Aneta, syper te przepisy niedługo wypróbujemy swoją drogą to brakuje mi takiego zestawienia z przepisami - przeszukałam troche portali dla mam i póki co nie ma tak wielu przepisow, a na pewno by się przydały..czytasz i wybierasz..taka ksiazka kucharska dla dzieciaków
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 230 dni temu Posty: 150 Skąd: Tarnowskie Góry
Profil: Im. dziecka: LENA
Nastrój:
Wysłany: 2012-04-16, 19:45
a ja jestem leniwa;pp moje dziecko zjada sloiczki bardzo je lubi (i taniej mnie wychodzi) po 1 roku zaczne wprowadzac rzeczy ktore my jemy) oczywiscie mnie przyprawione teraz jakos nie chce mi sie bawic w przecieranie gotowanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum