.Je¶li brzuch jest "rozlaz³y", bêdzie dziewczynka, je¶li kr±g³y jak pi³ka, bêdzie ch³opak.
ja czyta³am ze kszta³t brzucha zalezy od miednicy kobiety
kikut pepowiny to hit , nie s³ysza³am tego ale jest sie z czego posmiac
ja w te przesady nie wierze , jedyne co sama bym nie zrobi³a bedac w ciazy to kupno rzeczy dla dziecka , wiem ze ktos powie ze potem jest z tym problem ale w dobie kiedy wszytko jest w sklepie i jest internet to da sie to szybko za³atwic.
Informacje: Wiek: 22 Do³±czy³a 1279 dni temu Posty: 188 Sk±d: podlasie
Profil: Imiê: asia
Nastrój:
Wys³any: 2009-09-02, 19:55
Niby glupie te przesady ale jak np bedziemy nosic cos na szyi a potem cos sie stanie dla dziecka to bedziemy pluc se w twarz i zastanawiac sie ze to moze przez ten wisiorek. Ja wole nie kusic losu
Informacje: Wiek: 31 Do³±czy³a 874 dni temu Posty: 2681 Sk±d: Kraków
Profil: Imiê: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wys³any: 2010-03-27, 20:21
asiunia napisa³/a:
jak np bedziemy nosic cos na szyi a potem cos sie stanie dla dziecka to bedziemy pluc se w twarz i zastanawiac sie
I tak powstaj± przes±dy - ¿eby znale¼æ jak±¶ przyczynê inn± ni¿ los i przypadek...
:) napisa³/a:
S³ysza³y¶cie o podnoszeniu r±k?
Tak. Tu podstaw± jest wiêkszy wysi³ek serca potrzebny do pompowania krwi do r±k - i ³atwiej o omdlenie, co przy wieszaniu firanek oznacza upadek z krzes³a/drabiny i w najlepszym przypadku pot³uczenie siê.
tigraa84 napisa³/a:
W ci±¿y nie wolno nic robiæ z w³osami, a w szczególno¶ci nie mo¿na ich farbowaæ
Dawniej farbowanie w³osów oznacza³o siedzenie w smrodzie chemikaliów, co na dziecko dobrze nie wp³ywa.
magdaaa napisa³/a:
jedyne co sama bym nie zrobi³a bedac w ciazy to kupno rzeczy dla dziecka
Ból po stracie dziecka jest dla mnie niewyobra¿alny, przypominanie sobie ca³ej sytuacji patrz±c na przygotowane ubranka czy sprzêty...
Ale jednak nie powstrzyma³am siê i kupowa³am wcze¶niej rzeczy.
No i Zosia jaki¶ czas mia³a czerwon± wst±¿eczkê przy ubranku/wózku
_________________ "Bo istniej± gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie wiem szczerze mówi±c ale matka mi mówi³a ¿e "tylko w³osów teraz nie ¶cinaj" i jako¶ tak nie¶cina³am.
"Kobietom w ci±¿y i dzieci przed rokiem nie wolno ¶cinaæ w³osów, bo dziecko bêdzie mia³o krótki rozum"
no i s³yszlam jeszcze o zakazie ¶cinania wlosków dzieciom do 1 roczku, zeby nie skrociæ im zycia.
masakra jaka¶. Po co straszyæ ludzi?
Kuzynki córa ma 8 m-cy a wlosy zas³aniaj± jej pó³ twarzy, no ale do roczku nie zetn±. Ju¿ dawno opitoli³abym grzywkê, zeby nie narazac oczu dziecka.
Informacje: Wiek: 22 Do³±czy³a 552 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wys³any: 2011-01-12, 21:29
:) hehe i znów masz racjê ale ma³o mi siê zosta³o do koñca to ju¿ poczekam hehe
i co¶ tu podczyta³am o nienoszeniu nic na szyi. no i ja zdje³am ³añcuszek heh wiem wiem g³upie to ale no coz po co siê zamartwiaæ dodatkowo hehe
Informacje: Wiek: 21 Do³±czy³a 642 dni temu Posty: 2745 Sk±d: Górny ¦l±sk
Profil: Imiê: Kasia
Im. dziecka: Franu¶
Nastrój:
Wys³any: 2011-01-12, 21:33
No to ³adnie, bo ja juz dwa razy w ciazy scinalam wloski I lancuszki tez zdarza mi sie nosic
Ale ja tam w to raczej nie wierzê, wiele jest takich zabobonow, a jak juz ktorys sie sprawdza to jest chyba czysty przypadek
kochanie rozumiem obawy matki o zdrowie i ¿ycie dziecka, wiêc generalnie nie mam nic przeciwko osobom "dmuchaj±cym na zimne". Jednak osobi¶cie jako¶ tak robiê na przekór zabobonom, bo s± nieracjonalne i niepotrzebnie strasz±.
Informacje: Wiek: 25 Do³±czy³a 746 dni temu Posty: 1452
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wys³any: 2011-01-12, 21:44
Jedyne z tego wszystkiego w co naprawdê wierzê to z³e spojrzenia, które mog± dziecko "uroczyæ". Ja wiem, ¿e to mo¿e brzmieæ jak najwiêkszy zabobon ze ¶redniowiecza, ale nie raz siê przekona³am na w³asne oczy, ¿e co¶ w tym jest. Na szczê¶cie przelanie wosku zwykle pomaga³o
Informacje: Wiek: 28 Do³±czy³a 1420 dni temu Posty: 1787
Profil: Nastrój:
Wys³any: 2011-01-12, 22:18
kjujiczek napisa³/a:
Na szczê¶cie przelanie wosku zwykle pomaga³o
no,a jak wosku pod reka nie ma to osikana pielucha czolo przecieraja Ja w takie rzeczy nie wierze,ale moja mama to chdzacy zabobon i jak mi kiedys Dawidka takim mokrym pamperem po czole smyrla,to myslalam ze jej tak samo zrobie No ale wedlu niej pomoglo,bo przestal plakac
Informacje: Wiek: 29 Do³±czy³a 842 dni temu Posty: 2549 Sk±d: mazowieckie
Profil: Imiê: Jola
Nastrój:
Wys³any: 2011-01-12, 22:36
w urokach cos jest
wychodzi na to, ze moj± ma³± kole¿anka mi zauroczy³a, ale p³aka³a, wcale nie mog³a usn±æ, mama (która nie jest przes±dna, jak ja zreszt±) babcinym sposobem na nastêpny dzien "zdjê³a urok" dziecko usnê³o jak anio³ek, na ka¿d± nastêpn± wizyte zak³ada³am cos czerwonego, sytuacja siê nie powtórzy³a
cos w tym jest
Informacje: Wiek: 21 Do³±czy³a 642 dni temu Posty: 2745 Sk±d: Górny ¦l±sk
Im. dziecka: Franu¶
Nastrój:
Wys³any: 2011-01-13, 09:08
madzia, bo ktos je zauroczyl, zapatrzyl sie na nie Tak samo jak z kwiatkami - jak ktos pochwali to wiedna bo sa zauroczone, chyba o to chodzi
Czerwona wstazka na wozku ponoc pomaga
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum