Wysłany: 2008-02-13, 22:32 Brak energii - przesilenie wiosenne?
Jak sobie radzicie z przedwiosennym zmeczeniem? ja to bym najchetniej caly czas spala:D Ale poniewaz zwlec sie musze do pracy, to staram sie przynajmniej troszke wiecej ruchu na swiezym (w miare;) powietrzu zazyc-dzis na przyklad wracalam piechota z pracy! I faktycznie czuje, ze po takim spacerku mam wiecej energii Jeszcze wazne jest trzymanie zdrowej diety, zeby duzo warzyw i owocow bylo, ja sie zajadam ostatnio mieszankami warzywnymi frosty Nie moge sie juz doczekac az sie naprawde cieplo i wiosennie zrobi!
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2011-02-18, 14:31, w całości zmieniany 1 raz
Początek wiosny aż mnie napawa strachem. Zawsze nie ma roku, aby nie czuła się zmęczona. Odechciewa mi się wszystkiego, nawet wychodzenia z domu.
Wtedy wychodzę często na dwór, nawet jak jest zła pogoda. Dotleniam się. Emocje jakoś tak opadają w duchu. Staram się przede wszystkim myślec pozytywnie choć nie zawsze to wychodzi.
_________________ No dalej, wynoście się!
Karol Marks
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-03-10, 12:32
Wiosna tuż tuż! dziś jest pięknie i słonecznie, co sprawia, że od razu czuję się lepiej. Słońce sprawia, że mam lepszy humor. Raczej nie odczuwam przedwiosennego zmecznia ( prędziej to przedjesienne), jedyne zmęczenie, to brzuchol jak bębenek, troszkę ciężko zaczyna się chodzić..i plecy trochę bolą. No ale czekam do maja:)
pozdrawiam
Jak sobie radzicie ze spadkiem formy?
od tygodnia chcodzę jak zombi, na nic nie mam siły ani ochoty. Moze to już przesilenie wiosenne? Ponoć wiosna ma być wczesna.
Nas zasypało śniegiem Skąd on się wziął? Oprócz tego,że z nieba.
Niestety w tej chwili nie radzę sobie kompletnie ze spadkiem energii.
Jedyne co mogę zrobić to usiąść, napić się zielonej herbaty (kawa mi nie wchodzi) lub po prostu pospać.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 497 dni temu Posty: 2393
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 14:02
Tez sobie nie radzę, zupełnie nic mi się nie chce, w pracy zamiast pracować siedzę na bajbiku a jak wracam do domu to się słaniam, zamiast wziąć się za robotę.
Ale jak juz się zmobilizuję do pracy to potem sama się nakręcam i robie więcej i więcej a mój mąż musi mnie stopować. Niestety z tą mobilizacją ciężko. Od tygodnia chodzę ciągle zaspana. Dzisiaj sie położę wcześniej. I obiecuję sobie, że w ten weekend w końcu odpocznę. Może złapię troche energii na kolejny tydzień.
Kawa nie pomaga. Już od dawna na mnie nie działa. Piję ją bo lubię.
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2011-02-18, 14:33
był podobny temat więc połączyłam
odpukać, ale narazie nie czuję się źle. to pewnie zasługa ferii i powrotu M. nie muszę rano zwlekać się z łóżka, szybko szykować się do pracy, codziennie jestem z Krzyniem na spacerze i jest ok
zobaczymy co będzie w marcu.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 842 dni temu Posty: 2549 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-18, 22:48
dzisiaj nawet z mamą o tym gadałam, od tygodnia jestem na diecie i to takiej "na poważnie" odstawiłam pieczywo, masło, słodycze, cukier, a waga stoi w miejscu jak zakleta, nawet 20dag nie spadło, mama moja która równiez jest na diecie w tym tygodniu jej waga stoi tak samo jak zaklęta, stwierdziła, że to już przesilenie wiosenne i dlatego
Malami, podziwiam Cię,że zdecydowałaś sie na tak drastyczną dietę.
Z dietami to tak już jest,że czasami trzeba poczekać na efekty. Najlepiej przez pierwszy miesiąc nie wchodzić na wagę .
Malami a ja uwazam, ze źle robisz decydując się na drastyczną dietę w 3 miesiące po porodzie,po karmieniu piersią i to w okresie wysokiej zachorowalności. Nie lepiej pójść na basen, i po prostu zastosowac dietę MŻ?
Co do przesilenia wiosennego, skoro nas dopadło znaczy ze wiosna blisko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum