Ja też lubię nasze a chyba wszystkim dzieciom smakuje właśnie gryczany. Ale ten nowozelandzki też mamy - słoiczek tak w razie przeziębień na jesień i zimę.
A kiedy zaczynacie podawac podawać miód by wzmocnić dziecko? Już teraz czy dopiero jesienią?
Na pewno Madziu nie zaszkodzi a może pomóc.
No i sok malinkowy i cytrynka!
Profil:
Wysłany: 2011-09-06, 16:17
sok malinowy już w użyciu, bo mały lubi.
naprzemiennie będziemy z miodem. tylko wydaje mi się, że słyszałam, że miód wlany do gorącego traci swoje właściwości. mieszam czy coś w tym jest?
do kataru dołączył dzisiaj kaszel, myślę, że to katar spływa i stąd odkasływanie. Mucosolvan poszedł też w ruch.
I cytryna również.
Zabijamy wtedy wszystkie "pozytywy"
Lepiej odczekać chwilkę żeby nie była taka gorąca.
Przynajmniej tak słyszałam
Profil:
Wysłany: 2011-09-11, 22:30
udało się wyjść z przeziębienia obronną ręką na noc podawałam małemu Ibum, w dzień wit. c, wapno, tantum verde, dużo gorącej herbaty z cytryną i sokiem malinowym i dzisiaj ju zdrowy jak ryba
Kobitki ale pamiętajcie, że jak miodzik do herbaty to nie gorącej ewentualnie letniej. W wyższej temperaturze traci część swoich cennych właściwości. Mnie coś chciało złamać w tym tygodniu ale zrobiłam sobie czosnkowo-miodowy-cytrynowy syrop i poszło precz. Tylko dzieci nie chcą tego pić bo im "śmierdzi". Na gardło kupiłam jesio lizaki i cukierki też z tym manukowym specjałem. Lizaki na szczęście przeszły test smaku. A i zapomniałam, sok z aroni do herbaty - polecam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum