Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-01-16, 19:04 Przeziębienie
Witam dziewczyny jak tam Wasze dzieciaczki zdrowe? Bo u mnie nie za ciekawie , mały kaszle i z nosa leci. Najgorsze jest to że ten kaszlel utrzymuje się już dłuższy czas. Najpierw dawałam mu syrop Eurespal potem Flegamine a teraz lekarz przepisał mi Bactrim. A do tego jest tak marudny że głowa boli bo płacze. Jakie Wy syropy dajecie swoim dzieciom i czy pomagają?
mój też kaszle od dłuzszego czasu i niby to tylko przeziębienie mam przepisany actifed, a do tego rano na mokry kaszel daję mu teraz flavamed i codziennie tabletka rutinacea czasem jest cały dzień spokój a pod wieczór zaczyna kaszleć, chyba wpływ kaloryferów
Dziewczyny, jak podawać Eurespal... Maja dzidzi tego nie chce przełknąć... Co za histeria... pomóżcie, bo ja już cierpliwość tracę, a jej z nosa płyną świeczki wciąż
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1314 dni temu Posty: 65 Skąd: bydgoszcz
Profil: Im. dziecka: jagoda i oluś
Wysłany: 2008-11-07, 11:06
moje puki co dobrze,ale ostatnio półtora miesiaca chorowały na zmiane raz jedno raz drugie, a jak mąż wrócil zlondynu,to oba zdrowe .
oby mi sie teraz niepochorowali.
Co do podawania lekarst niemam problemu,w syropku wszystko przełkną
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1282 dni temu Posty: 28 Skąd: warszawa
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-30, 22:08 zdrówko maluszków
Jak się mają Wasze niemowlaczki? Udaje się Wam przetrwać chłody bez katarku? U nas niestety już drugi raz tej zimy walczymy z katarem i za każdym razem obie
Informacje: Dołączyła 1264 dni temu Posty: 123 Skąd: śląskie
Profil: Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-01, 20:39
My końcówkę starego roku mieliśmy strasznie "zasmarkaną", ale na szczęście w Nowym Roku jesteśmy zdrowe obie...Amelia bez katarku, a ja ze zdrowym gardłem. Oby tak jak najdłużej... Ja niestety jestem narażona dodatkowo na takie atrakcje katarowo-przeziębieniowe i tym samym Amelka również. Pracując w przedszkolu praktycznie cały czas mam kontakt z chorymi dziećmi, ponieważ niektórzy rodzice przyprowadzają notorycznie chore niedoleczone dzieci Swoją drogą to nie rozumiem jak mozna nie mieć litości dla własnego dziecka i chore narażać dodatkowo na jakieś powikłania. O litosci dla zdrowych dzieci i personelu przedszkola to juz nawet nie wspomnę...
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-01-04, 19:08
my tez zdrowi z Natanielkiem, odpukać, no może troche ja gardło czuje ale dzielnie walczę, za to tata małego nam sie rozchorował i się złości bo od 2 dni synka nie dotyka prawie- smarkacz jeden
Informacje: Dołączyła 1051 dni temu Posty: 41 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Profil:
Wysłany: 2009-07-08, 20:21
u nas od urodzenia małego- 1 przeziębienie, lekkie- inhalacje i po sprawie a poza tym dziecko zdrowe No prawie zdrowe, bo niestety ma skazę białkową ... ale miejmy nadzieję że szybko z niej wyrośnie
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2009-11-07, 13:13
Krzysia dorwało pierwsze przeziębienie. Na kaszel mamy syropek: Lipomal. Nosek zakrapiam mu wodą morską i smaruję maścią majerankową pod noskiem. Syrop pije chętnie, od wczoraj. Chyba trzeba dać trochę czasu na poprawę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum