Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1179 dni temu Posty: 1816 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-19, 09:28
calineczka, to plucz gardlo woda z sola, a na noc pij mleko z czosnkiem i maslem lub miodem
Mnie tez niestety nie ominelo przeziebienie. Najpierw mialam potworny bol gardla, to wlasnie lehzylam sie plukaniem woda z sola i mlekiem z czosnkiem i miodem, potem jak mi przeszlo to katar sie przyplatal to jakies herbatki z cytryna i miodem pilam, albo wode z cytryna i miodem. Na szczescie przeszlo. Nawet nie wiem skad sie to wzielo. A duzo wczesniej kolezanka z pokoju w pracy smarkala caly tydzien i nic mnie nie chwycilo. Niedawno maz tez byl przeziebiony i na szczescie tez na mnie nie przeszlo. Mam nadzieje, ze juz obedzie sie bez przeziebienia do porodu.
tabletki do ssania na gardło to można chyba jakieś brać,
można brać homeowox - tabletki homeopatyczne na chrypkę. Gardło płukać wodą z solą lub jak ktoś nie daje rady to solą emską. Ważne żeby nawilżać gardło. Zostało to skonsultowane z ginekologiem i laryngologiem u którego byłam z gardłem, gdyz sama bardzo chorowałam na początku ciąży.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-20, 17:04
Można pic jeszcze sok malinowy
Z leków bezreceptowych ogólnie homeopatyczne nie mają przeciwskazań i ziołowy Sinupret (ratował mnie przy zapaleniach zatok).
Mnie też gardło dopadło - tydzień temu, psikałam Tantum Verde.
calineczka - sterimar zwykły czy jakiś hipertoniczny? Sól hipertoniczna na katar lepsza, bo trochę zmniejsza produkcję. No i sam Sterimar ma dość mocny psik, bywa, że rozkrwawia wrażliwy nos.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 589 dni temu Posty: 1304
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-12, 13:47
no to i mnie chwyciło.
Czy tatntum verde w tabletce do ssania nie zaszkodzi?
W aptece polecono jakiś Homeagen do ssania, pani mowila ze mozna brac w ciazy.
no i wzielam jeden rutinoskorbin ale nie wiem czy mozna no i wieczorem herbatke malinowa sobie zrobię
do gina dzwonic w niedziele nie chcę...moze jutro...
mleko z czosnkiem odpada, nie przełknę...ani soli z wodą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum