Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1283 dni temu Posty: 1799 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-09-12, 21:21
Beata napisał/a:
mleko z czosnkiem odpada, nie przełknę...ani soli z wodą.
soli z woda nie przelyka sie, tylko pluczesz i wypluwasz.
Mi chyba przeszlo, dzisiaj juz gardlo nie boli, oby bol nie wrocil jutro. Mleko z czosnkiem i miodem i plukanie gardla woda z sola poki co zdalo egzamin, no i ciepla woda przegotowana z miodem i cytryna.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 775 dni temu Posty: 304 Skąd: pomorskie
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dominik i Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-13, 12:31
Na bol gardla polecam pastylki tantum verde,syrop drosetux no i herbatka z cytrynka. Mi pomaga,tylko z katarem mam problem bo tak juz mam ze sobie nic w niego nie psikne;)
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-13, 13:54
no herbatka z miodkiem jakby pomogła troche mi lepiej.
a do nosa też się boję psikać jak aniafull to chyba zrażenie z dzieciństwa, jaka mama mi wlewała krople to wpadły mi do gardła, od tamtej pory nie umiem sobie nic wlać do nosa
a do nosa też się boję psikać jak aniafull to chyba zrażenie z dzieciństwa, jaka mama mi wlewała krople to wpadły mi do gardła, od tamtej pory nie umiem sobie nic wlać do nosa
ja polecam na katar maść borną do kupienia w aptece, smaruje się nią pod nosem, pachnie mentolowo i naprawdę działa. Ja też nie lubię kropli do nosa
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-25, 14:44
no to mamy przeziębienie z kaszlem...mini gorączke i podejrzenie anginki lub czegoś innego...kości mnie bolą...wziełam tydzień zwolnienia zeby się nie rozwinęło.
lekarka gin mówi ze jak dadzą antybiotyk z penicyliną to trzeba go brać...
ale moze zabiję to czosnkiem i herbatkami z cytrynką?
ważne żeby nie dostać zapalenia oskrzeli lub płuc.
ile tego czosnku dziennie można zjeść? dwa ząbki to nie zadużo?
Przy jedzeniu czosnku jedyne ograniczenie, to chyba możliwości Twojego żołądka
Wszystkie moje koleżanki leczyły się czosnkiem i narzekać mogli tylko ich współdomownicy - bo zapaszek uuuch
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-04, 19:20
Przypomniało mi się, jak rano po ślubie moim i M. mój ojciec objeżdżał apteki szukając Sinupretu, bo mi się skończył :DDD
Tak, tez brałam ślub z zapaleniem zatok i w ciąży.
Zamiast maści bornej polecam majerankową, dla dzidziusia zostanie (borna może drażnić).
Tranu lepiej nie nadużywać, zwłaszcza jak się bierze komplet witamin - uzupełnia przede wszystkim wit. D, którą można przedawkować.
Na gesty katar czasem pomaga Mucosolvan - ogólnie rozrzedza wydzielinę, więc i tą w nosie też. Niestety nie zmniejsza napuchnięcia śluzówek = zatkania nosa... Na to tylko krople znam, mój hit - sól hipertoniczna.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 659 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-21, 09:53
i ja tez od dwóch dni leżę<goraczkowo> piję dużo herbaty z cytryna i jakoś lepiej, ale gorączka z porannymi nudnościami nie idą w parze a akurat wróciły wrrrr!.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 659 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-21, 18:37
Tri jeśli mówisz o wymiotach raz imbiru próbowałam..... u mnie się nie sprawdza !! :akie Gevil: I gorzkie wymioty miałam że jak to czułam to jeszcze gorzej mi było hehe (ah.. przepraszam za te wylewności) najlepiej na to mi pomaga herbatka zwykła ....:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum