Jestem w 13 tc. (dokładnie 12+3). Wczoraj robiłam usg genetyczne i lekarz, z różnych względów, wydał mi się nieprofesjonalny, dlatego mam do Was pytanie; czy znacie dolną granicę przezierności karkowej? Wiem, że bardziej niepokojąca jest wysoka, ale lekarz bąknął coś, że wynik nie jest idealny, więc trochę się martwię. Uspokoił mnie, że od tego wyniku daleko do wad, jednak całość badania (pusta płytka, godzina oczekiwania mimo ustalonego wcześniej terminu, brak pomiaru kości nosowej) stawia jego słowa pod znakiem zapytania. Reasumując: przy CRL 68 mm, dzidziuś ma NT 0,9mm. Wiecie coś na ten temat? Ktoś miał podobnie? Jakie były Wasze wyniki?
Ostatnio zmieniony przez Laurel 2010-07-09, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1283 dni temu Posty: 1799 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-07-10, 00:05
Laurel, dokladnie, martwic to sie mozna jak jest wysokie NT, Twoje miesci sie w granicach, wiec jest OK. Ja mialam przy CRL 84 mm NT 1,6 mm. jesli byloby cos niepokojacego, to lekarz z pewnoscia wyslalby Cie na dalsze badania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum