a ja właśnie kończę opakowanie tabletek i nie kupuję kolejnego ale jeszcze przez jakiś czas będziemy się zabezpieczać - nie wiem jaki to jest taki bezpieczny okres, myślę około 3 miesięcy? żeby czasem nie zajść w ciążę zaraz po odstawieniu.
co do tego kwasu foliowego, to kiedy powinno się go brać? jak się zacznie starania o dzidziusia?
Magdaru, no wiem. tylko właśnie zawaliłam z tym lekarzem. byłam niedawno i jakoś tak...nie zapytałam....no ale nic. pójdę po nowym roku jeszcze raz i o wszystko wypytam
monisiaMD-witam na forum siostrzyczko
Ja staralam sie 3 tyg bardzo szybko zaszlam w ciaze
A kwas foliowy bralam przez cala ciaze,dlatego dziwilam sie,ze lekarz mojej siostry powiedzial,ze nie musi juz brac
Co do kwasu foliowego, to tak czy owak nie ma możliwości nie zapytania o niego lekarza, bo można go dostać tylko na receptę Moja siostra rodzi za miesiąc i nadal nie wie czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka, a nie wie dla tego, bo nie chciała wiedzieć
mi lekarz kazal brac cala ciaze witaminki gdzie byla zawartosc kwasu foliowego
no właśnie, chyba we wszystkich witaminach dla ciężarnych jest kwas foliowy i jeżeli ktoś je zażywa, to nie ma już potrzeby brania dodatkowych tabletek z tym kwasem bo wiadomo, że nadmiar też może zaszkodzić
Kwas foliowy nie jest na receptę ( Folik czy Folovit) Przecież to witamina( B9 + inne jak dobrze pamiętam)
Niektórzy nie chcą Ja bym bardzo chciała ze względu na kolor ścian w pokoiku, wózka itd. nie wiemy czy iść w róż czy w błękit
hmm.. ja kiedys chciałam kupić kwas foliowy bo jest dobry na cos tam ( bodajze na uklad krwionosny )dla starszych kobiet i babka w aptece powiedziala mi , ze jest tylko na recepte i nie moze mi sprzedac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum