Oczywiście lepiej jest zacząć brać go jak najwcześniej, conajmniej 3 miesiace przed zajściem, żeby uzupełnić niedobory, ale jets mnostwo kobiet które zaczęły brac i w 2 czy 3 miesau ciązy i nic złego się nie stało. Urodziły zdrowe bobasy.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-04, 10:19
ja na kilka miesiecy przed odstawiłam tabletki, lekarz mówiła że jak nie chce bliźniakó to żeby odczekac 3 miesiące bo zaraz po tabletkach wieksze prawdopodobieństwo , zaczęłam brac kwas foliowy, porobiłam badania na toksoplazmoze bo kota mamy, umówiłam się do gina ten zrobił usg żeby sprawdzić czy jajeczkuje.Nna usg wyszło że jajeczko za 2-3 dni dojrzeje więc lekarz powiedział że możemy dokazywać ile wlezie jak się nie uda to po miesiączce zrobić badania- badań nie zdążyłam zrobić ... bo maluch już się zagnieździł w brzuszku
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1014 dni temu Posty: 1 Skąd: Gliwice
Profil: Imię: Asia
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-01, 16:04
Witam Was! Ja tu nowa jestem ale na dlużej na pewno . Właśnie kończe ostatnie opakowanie tabletek po kuracji-bo to było leczenia tabsami bo operacji usunięcia torbieli z jajnika...Mam endomentrioze i pco razem, no i moj lekarz stwierdził, że jesli chcemy dzidzie to powinniśmy sie zacząć starać już od razu po odstawieniu tabsów...Bo tak do 3-4 miesiecy jest największa szansa na zajscie w ciąże...A ja własnie czytalam,ze powinno sie odczekać bo odstawieniu tabletek. I nie wiem juz sama co mam robic...Starać sie juz czy czekać?? Macie jakieś doświadczenia z tym związane??
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-02, 14:05
Witaj aniołek :-D Jak nie jesteś pewna to na Twoim miejscu poszła bym na konsultację do innego ginekologa . Zobaczyła bym co powie ten drugi ale pewnie bym nie wytrzymała i zaczęła staranka od razu po tabletkach . Zaglądaj do nas często i zapraszam na pogaduchy
Przy kłopotach z zajściem często lekarze każą brac tabsy antykoncepc, żeby wykorzystac miesiąć tzw odbicia, czyli wzmorzonej produkcji hormonów po odstawieniu. Ja bym słuchala lekarza, zwłaszcza że masz nie tylko PCO ale i endometrium. Trzymam kciuki
Hej przyszłe mamuśki dołączam do ważnego grona bo postanowiliśmy starać się o bobasa. Łykam codziennie folika od kilku dni ale chciałabym się jeszcze was porazić na co powinna zwrócić jeszcze uwagę w życiu codziennym??
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2009-05-28, 20:12
niektórzy sugerują, żeby już w czasie starań odstawić alkohol, aczkolwiek ja nie widzę potrzeby.
rzucić palenie - jeśli palisz
zgubić kilogramy - jeśli masz nadwagę
i do dzieła
irenn4, dobrze, ze lykasz kwas foliowy, jesli jestes zdrowa, to ja mysle, ze juz tylko "te przyjemnsci" wam zostaja no a przede wszystkim to relaks.
no i zapraszamy do tematu o starankach tam wiecej mozemy pogadac.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 948 dni temu Posty: 6 Skąd: Częstochowa
Profil: Imię: Małgorzata
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-06, 15:10
Ja miałam szczepionkę na różyczkę robioną dawno temu czy muszę ją robić ponownie?Kwas foliowy biorę od od miesiąca ale ostatnio odstawiłam ponieważ straciłam nadzieję że jestem w ciąży.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum