Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1532 dni temu Posty: 2117
Profil: Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-09, 08:06
Dzisiaj bylam na pobraniu krwi ktore mają wykazać ile mam przeciwcial przeciwko rozyczce i zobaczymy bo jak bedzie duzo to nie beda mnie szczepic bo kilkanascie lat temu raz juz szczepionke mialam
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 840 dni temu Posty: 29
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-10-27, 10:54
Moje przygotowanie do zajjścia w ciąże trrwało długo, bo długo czekałam na tę cudowną wiadomość.
!. Odstawiłam tabletki anty
2. Zaczęłam bardziej o siebie dbać- więcej nabiału w diecie, więcej warzyw i owoców.
3. Zaczęłam brać kwas foliowy.
4. Zaszczepiłam sie przeciwko żółtaczce typu B.
Nie piłam i nie paliłam, więc nie musiałam z tym walczyć.
Mogłam zrobić więcej, jak teraz o tym myślę, no ale nie dajmy się zwariować. Pozdrawiam
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 876 dni temu Posty: 135 Skąd: okolice Krakowa
Profil: Imię: Gosia
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-28, 14:59
Hej dziewczyny, to i ja dołączam się do tych przygotowań. Staramy się z mężem od 2-3cykli. Narazie nic, ale nie poddajemy się. Foliku narazie nie zażywałam, ale już się zaopatrzyłam i będę łykać, mąż też dostał witaminki na wzmocnienie. I poza tym to nic innego nie robimy.No oczywiście oprócz przytulania . I mam jeszcze pytanie, bo ja nie chorowałam na różyczkę, to chyba powinnam się zaszczepić? A czy po szczepionce od razu można się starać czy trzeba odczekać?
Acha wybieram się jeszcze na badanie na toxo, tak dla pewności.
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-29, 22:10
malporzata, zrobilam badanie na przeciwciała które stwierdziło , że te przeciwciala posiadam a więc w przychodni powiedzieli , że nie trzeba szczepic bo to dodatkowe obciązenie dla organizmu i trzeba po nim min 3 miesiące odczekać zanim zajdziesz w ciąze
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 876 dni temu Posty: 135 Skąd: okolice Krakowa
Profil: Imię: Gosia
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-30, 10:13
motylek starasz się o drugą dzidzie?
calineczka czyli logiczniej będzie zrobić najpierw badanie na przeciwciała przeciw różyczce, a potem ewentualnie, jeśli będzie ich za mało, się zaszczepić?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 4112
Profil:
Wysłany: 2009-10-30, 14:16
motylek napisał/a:
zaczynam kwas foliowy łykać
ale że już? pisałaś, że chcecie zacząć staranka jak Mały będzie miał ok. 1,5 roczku. coś się zmieniło? czy po prostu gin zalecił o tyle wcześniej łykać kwas?
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-30, 22:12
malporzata napisał/a:
calineczka czyli logiczniej będzie zrobić najpierw badanie na przeciwciała przeciw różyczce, a potem ewentualnie, jeśli będzie ich za mało, się zaszczepić?
dokładnie tak . Wynik powyżej 10 jest juz bardzo dobry a mnie wyszedł 71.1 więc tym bardziej ok
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-31, 20:07
madzia gdzież bym śmiała czekam na Ciebie, może znów różnica między bobasami będzie taka mała . A tak na poważnie ginek powiedział że bez problemów nawet zalecił kwas bo wolno się wchłania zwłaszcza że tabletki biorę, więc nie zaszkodzi, jak zacznę nawet pół roku wcześniej łykać
hm...co do zachodzenia w ciaze zdania sa podzielone ,jedni mowia ze trzeba czekac inni ze nie jezeli zaraz po odstawieniu tabletek anty bedziee sie bralo folio i to najlepiej forte:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum