Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-02, 17:30
Jedyne co jest potwierdzone odnośnie zachodzenia w ciążę po odstawieniu tabletek, to nieco większy odsetek ciąż mnogich. Dlatego przy problemach z zajściem czasem ginekolodzy zalecają próby zaraz po odstawieniu, żeby zwiększyć szanse.
Tylko tabletki z octanem cyproteronu (Diane, Cyprest itp) odkładają się w tk. tłuszczowej, ale nikt nie zbadał dokładnie ile sie odkłada i na jak długo, więc też nie ma oficjalnego zalecenia czekania.
Kwas foliowy lepiej brać jeszcze przed odstawieniem tabletek, bo upośledzają jego wchłanianie.
Ja przygotowuję się Prenatalem, bo mi został z czasu karmienia, teraz kupię jakies inne witaminy, bo w tych nie ma jodu, a jod też jest w ciąży bardzo potrzebnpoczątku ciąży, bo i w zimie ciężej o świeże, zdrowe warzywa, i w pierwszym trymestrze, przy wymiotach sie czasem dużo traci.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
W kwestii żywieniowej - kwas foliowy. To jedyne, co poleciłabym zdrowym kobietom, nie mającym żadnego problemu z zajściem w ciążę. No i oczywiście... seks Bo bez tego dzidziusia nie będzie
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-12, 20:31
Ja używałam i muszę przyznać, że u mnie działał w trzecim cyklu stosowania udało się nam nawet zajść w ciąże czy to dzięki wiesiołkowi nie wiem, ale nie zażywałam wtedy nic innego.
Wysłany: 2011-01-06, 16:33
Ja juz o tym rozmawiałam z moim ginekologiem. Postanowiłam,ze jeszcze ten rok bede brała tabletki a zaraz po nowym roku odstawię. Bardzo chcielibyśmy mieć sierpniowe dziecko wiec będę miała dużo czasu miedzy odstawieniem tabletek a ciążą. Teoretycznie pod koniec roku 2012 powinniśmy zaciążyć. A jak sie uda wczesniej to tez super
Pod koniec tego roku planuję USG macicy. Mój ginekolog robi jakieś takie od wewnątrz. Troche sie tego boje, ale chce też miec pewność, ze wszystko tam jest ok.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 641 dni temu Posty: 1362
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-06, 17:30
San napisał/a:
Pod koniec tego roku planuję USG macicy. Mój ginekolog robi jakieś takie od wewnątrz. Troche sie tego boje, ale chce też miec pewność, ze wszystko tam jest ok.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 315 dni temu Posty: 263 Skąd: wieś
Profil: Im. dziecka: Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2011-04-08, 08:06
San napisał/a:
Nie ma się czego bać...nie boli....a wygląda to tak, że wsadza Ci między nogi taki długi pręt (trochę wibrator przypomina) i obraca nim potem coby wszystko dokładnie obejrzeć. Pokarze Ci pewnie jajniki (chociaż ja tam nic nie widziałam )
Ja też poszłam na coś takiego przed planowaniem ciąży
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum