Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 750 dni temu Posty: 433 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-28, 11:38 Przytulanki a małe dziecko w pokoju...
Pewnie część z was miała lub ma pokój z maleństwem. My jesteśmy w takiej sytuacji, że jeszcze przez jakiś rok będziemy go dzielić i mam takie pytanie: czy da się połączyć to z "miłością kochanków"? Czy nie jest wtedy jakoś dziwnie, że się ma opory? Jak do tego podchodziłyście? Jak podchodzili wasi mężowie/chłopacy?
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-03-28, 11:44
no to już piszę jak jest u nas z Małym od samego początku aż do dzisiaj jesteśmy razem w sypialni i to z własnego wyboru. i nie ma możliwości, żebyśmy kochali się w swoim małżeńskim łóżku. powód nie jest taki:
Go$ napisał/a:
Czy nie jest wtedy jakoś dziwnie, że się ma opory?
nie o opory chodzi, ale o hałas. po 1 - nasze łóżko skrzypi, po 2 - tak całkiem po cichu to nie lubimy a Krzyś ma bardzo delikatny sen i się po prostu budzi przy niewielkim hałasie. tak więc najczęściej lądujemy na podłodze w salonie, a rarytas taki jak łóżko zarezerwowany jest na takie wieczory, kiedy Krzyś nocuje u babci
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-28, 12:28
U nas Zosia się nie budzi No, zazwyczaj nie... Wieczorem prawie nigdy. Dość szybko nauczyliśmy się oceniać, kiedy śpi już wystarczająco głęboko, żeby puścić film - a że M. sobie upodobał Kompanię Braci, to wszelkie skrzypienia czy inne odgłosy są cichsze od strzelania i wybuchów
Na początku kupiliśmy parawanik, z zamiarem rozdzielania pokoju na połówki, ale bardziej zawadzał niż się przydawał. Na łóżeczku od naszej strony wisi zawsze w nocy kocyk, żeby jej światło za wcześnie nie budziło.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 750 dni temu Posty: 433 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-28, 19:27
No my niestety nie przeniesiemy się nigdzie bo w drugim pokoju moja mama mieszka, ale nam na szczęście łóżko nie skrzypi a łóżeczko będzie oddzielone od łóżka komodą, ale sama nie wiem jak to będzie już wystarczy że teraz nam trochę to życie seksualne podupadło bo ja się czuję gruba i aseksowna no i mam nadzieję że potem odrobimy te miesiące ale boję się jak to będzie więc może wasze opowieści podniosą mnie na duchu troszkę
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-28, 21:00
I tak czeka Was 4-6 tyg postu po porodzie, do tego czasu zdążycie już ochłonąć i poznać zwyczaje waszego dziecka i dopasować swój plan działań do jego faz snu
Owszem, średnio to wpływa na spontaniczność i odpadają zabawy, w których mama nie ma możliwości szybkiego zerwania się do dziecka, gdyby coś je wybudziło itp - ale lepszy rydz niż nic
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-29, 19:19
hmm za pierwszym razem maiłam lekkie opory- bo dziecko pół metra od nas śpi a my w łóżku baraszkujemy, ale zaraz nam przeszło . Mały dosyć mocno spał więc nic go nie budziło, baldachimem przysłonięte łóżeczko było i wsio . Teraz mały juz we własnym pokoju więc problemu nie ma, zreszta ostatnio i tak cześciej ladujemy w salonie niz w sypialni...
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-01-08, 23:18
My jako,ze Dawidek spi z nami w pokoju i do tego czesto z nami w lozku,przytulanki musielismy przeniesc do salonu i powiem wam,ze brakuje mi takiego normalnego lozkowego dzigi-dzigi
Niby mamy rozkladana sofe,ale nigdy nie chce nam sie bawic w rozkladanie jej i skladanie i tak sie "dzigujemy" jak jaskiniowcy na koldrze na podlodze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum