REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: pusty pęcherzyk ciążowy?
Autor Wiadomość
mousme 

Informacje:
Dołączyła 896 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-08-27, 20:05   pusty pęcherzyk ciążowy?

witam,
mam pewien problem, bylam 20 sierpnia u lekrza aby stwierdzic ciaze, lekarka zlecila badania hcg poniewaz na usg nie bylo jeszcze nic widac, poszlam na badanie hcg i na nastepnej wizycie bylo widac na usg malutka kropeczke, jednak hcg bylo 0,1. lekarka powiedziala, ze moze to byc pusty pecherzyk ciazowy, ze zarodek jak sie pojawil to hcg wzrastalo i dlatego min testy ciazowe wychodzily na tak, pozniej okazalo sie, ze zarodek jest pusty i hcg spadlo.. jednak czy to mozliwe zeby spadlo do takiego poziomu? czy ta ciaza w ogole jest/byla? moze ktos byl w podobnej sytuacji?

asiunia 

Informacje:
Dołączyła 1174 dni temu

Profil:
Imię: asia
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-11-17, 12:41   

ja mialam puste jajo plodowe. miesiac temu mialam zabieg (łyżeczkowanie)

pomoc 

Informacje:
Dołączyła 5 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-04, 20:18   Pusta ciąża

Błagam niech mi ktoś pomoże..
Wiem dobrze kiedy zaszłam z narzeczonym w ciążę i jestem w 100% pewna, że to 5 tydzień. Na początku ciąży po tygodniu poszłam prywatnie do lekarza, by się upewnić, czy jestem w ciąży i potwierdził ten fakt.. Lecz po padaniu dopochwowym na noc miałam plamienia krwi na majtkach, ginekolog mi poradził bym jechała do szpitala, tam zrobiłam badanie beta gdzie potwierdziło ciążę z wynikiem 6943,0 mIU/mL i że nie poroniłam. Po kilku godzinach czekania w szpitalu dostałam się do ginekologa który zdiagnozował w macicy widoczny pęcherzy ciążowy, mGS=0,7 cm , niewidoczne echo zarodka, kosmówka - bez cech oddzielania. Zalecono mi kontrolę u lekarza prowadzącego ciąże. Na kolejnej wizycie u ginekologa nawet lekarz nie obejrzał wyników ze szpitala tylko kazał mi się położyć od razu do badania i po kilku sekundach stwierdził brak echa płodu i puste jajo płodu.. Wypisał mi skierowanie do szpitala na czyszczenie. Nawet nie zdążyłam mu powiedzieć, że mam wadę serca (dwupłatkową zastawkę aortalną i podejrzenie koarktacji wstępującej) przez całe życie mam zwolnienie z wf i osłabiony organizm zdatny na choroby.. Najgorsze jest to, że ja nie umiem się pogodzić z tym, że są problemy bo w mojej rodzinie żadna kobieta nie miała problemów z ciążą.. Czy jest jakieś prawdopodobieństwo że lekarz się mylił i mógł źle stwierdzić puste jajo w 5 tyg? Czy czyszczenie może mi zagrozić zajście ponownie w ciąże (to miała być moja pierwsza ciąża)? Cała rodzina mnie namawia bym po prostu weszła do gorącej wody by poronić i uniknąć szpitala.. A ja mam cały czas nadzieję, że ja mam dziecko.. Błagam niech mi ktoś poradzi co mam robić bo już tracę siły i nerwy na to wszystko.. Mam wszystkie objawy ciąży .. wymioty, senność, bolący i większy biust oraz pogorszony metabolizm..

koralina 
Dogonić marzenia...

Informacje:
Dołączyła 947 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Wysłany: 2012-02-04, 20:22   

Pomoc straciłam dwie ciąże - obie w 7 tygodniu. Żaden z lekarzy nie pozwolił wykonać zabiegu oczyszczenia bo na tym etapie organizm sam jest w stanie to zrobić. Jestem w szoku, że tak Twoj lekarz zadecydował. Proponowałabym w poniedziałek iść prywatnie do innego na konsultacje.

Z doświadczenia wiem, że objawy nie ustąpią od razu po poronieniu.
Nie wiem też czy lekarz mógł się pomylić ale według HCG serduszko już powinno bić i w jaju powinno być widać dzieciątko.

Trzymaj się dzielnie.

Kwiecień 2011, Listopad 2011
Dwa aniołki w niebie piszą list do siebie...

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 265 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2012-02-04, 20:27   

Ja bym to skonsultowała z jeszcze jednym lekarzem, ludzie nie są nieomylni <bezradny>

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1126 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-04, 20:28   

pomoc napisał/a:
Cała rodzina mnie namawia bym po prostu weszła do gorącej wody by poronić i uniknąć szpitala.
bardzo pomysłowe <bezradny> <bezradny> <bezradny> pomoc poczekaj , jak karolina pisze skonsultuj to z innym lekarzem . moze sie tamten pomylił, moze nie , ale warto zawalczyc.
pomoc napisał/a:
Czy czyszczenie może mi zagrozić zajście ponownie w ciąże
nie wydaje mi sie, moze gdyby to była bardziej zaawansowana wiekiem ciaza , to moga cos spaprać.
koralina napisał/a:
Żaden z lekarzy nie pozwolił wykonać zabiegu oczyszczenia bo na tym etapie organizm sam jest w stanie to zrobić.
tez mi sie tak wydaje , ze nie ma sensu zabiegu.

koralina 
Dogonić marzenia...

Informacje:
Dołączyła 947 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-04, 20:38   

Absolutnie sama nie kombinuj. Żadnej gorącej wody. Przecież możesz dostać silnego krwotoku i może się to źle skończyć.
Fatalny pomysł. Naprawdę.

pomoc 

Informacje:
Dołączyła 5 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-04, 20:42   

Wiem.. Pomimo tego, że rodzina naciska (bo boją się, że jak będzie cud i dziecko będzie tylko że upośledzone) nie zamierzam nic robić wysłuchałam rad i doszłam do wniosku że w poniedziałek pojadę do szpitala i zrobię ponownie badania beta chociaż nie wiem czy to coś da bo ciąża jest.. Tylko że pusta ..
:'(

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1126 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-04, 20:46   

pomoc napisał/a:
doszłam do wniosku że w poniedziałek pojadę do szpitala i zrobię ponownie badania beta chociaż nie wiem czy to coś da bo ciąża jest.. Tylko że pusta ..
ja nie wiem czy to badanie tylko ciazy nie potwierdza i czy wyjdzie czy jest puste czy pelne jajo , a moze jakies prywatne usg , moze któras z dziewczyn poradzi jakie badanie moze to potwierdzic.
pomoc napisał/a:
bo boją się, że jak będzie cud i dziecko będzie tylko że upośledzone)
rodziny nie zadroszcze

dobra_duszyczka 
czekamy na cud

Informacje:
Dołączyła 466 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2012-02-04, 20:51   

pomoc podpisuje się pod tym co piszą forumki, idź i skonsultuj to z jakimś innym ginekologiem. dzisiejsi lekarze nie są nieomylni <bezradny>

koralina 
Dogonić marzenia...

Informacje:
Dołączyła 947 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-04, 20:59   

Pomoc a plamisz dalej? Jezeli HCG będzie spadać a zobaczysz to po wyniku to organizm sam się wyreguluje a jeżeli nie spadnie to konieczne będzie usg i wtedy wszystko sie wyjaśni.

pomoc 

Informacje:
Dołączyła 5 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-02-04, 21:07   

Nie nie plamię już ale mam silne bóle jajników (przed zajściem w ciążę nie wyleczyłam zapalenia jajników) więc zapewne te bóle..

snowy 

Informacje:
Dołączyła 333 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-02-04, 21:38   

pomoc, jak na moje lekarz mogl sie pomylic, bo w 5 tygodniu ciazy serduszko moze byc jeszcze nieslyszalne, nie zalezy to od poziomu bety

poza tym skoro tylko lekko plamilas, to nie znaczy jeszcze, ze stracilas dziecko

wybierz sie do innego lekarza i nie mow mu ze ten ginekolog powiedzial Ci, ze masz puste jajo, bo on moze sie ta wypowiedzia zasugerowac i koniecznie powtorz badanie beta hcg jesli wynik bedzie nizszy od poprzedniego to niestety stracilas dziecko, jesli bedzie wyzszy to nadal jestes w ciazy! i powinnas sie udac do ginekologa zeby dal Ci leki na podtrzymanie ciazy

jesli chodzi o to, ze zadna kobieta w Twojej rodzinie nie miala problemow z zajciem i utrzymaniem ciazy nie znaczy to, ze Tobie sie to nie trafi, mi sie przytrafilo i to w pierwszym dniu drugiego trymestru, a zadnej kobiecie u mnie w rodzinie wczesniej nic takiego sie nie przydarzylo

jesli znajdziesz gdzies laboratorium otwarte w niedziele to sie wybierz i bron boze nie sluchaj rodziny o braniu goracych kapieli!!!!!

LeeLoo 
Nie taka straszna...

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2012-02-04, 21:43   

Obowiązkowo kontrola z innym ginem.
Nic sama nie kombinuj.
Nawet jeżeli inny gin potwierdzi brak ciąży (chociaż myślę, że jest inaczej, u mnie w 5tc na złym sprzęcie nawet jaja płodowego nie wypatrzyli, a u innej ginki było widać już jajo z malutkim zarodkiem jeszcze nie do zmierzenia nawet) to w szpitalu zanim podejmą czyszczenie, podają środki wczesnoporonne, żeby macica sama się oczyściła. Bynajmniej tak było w przypadku mojej kumpeli.
28.09.2010r. g.19:12, 3770g, 54cm

Kochani prosimy o Wasz 1% podatku na rehabilitację Wiktorka:
Fundacja "Promyk Słońca"
Nr KRS 000090215
Z dopiskiem "Dla Wiktora Kabały"

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 613 dni temu

Profil:
Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-02-04, 22:30   

u mnie w 5tyg i 5 dniu był pecherzyk nie bylo zarodka i gin mi powiedział zebym przygotowała siwe ze to puste jajo i do usuniecia ale kazał mi za 2 tyg przyjść powiedziałam ze przyjde za tydzień...plamiłam i strasznie bolał mnie brzuch...w 6tyg i 6 dniu na usg było widac juz zarodek i słyszałam prace serduszka <hura> lekarzx mógł zle wyliczzyć termin i na starym usg moze zarodek byc nie widoczny...głowa do góry jak ma byc to bedzie i sie znajdzie...zrób bete i zobacz czy przyrasta <pocieszacz>

Odpowiedz do tematu