O, to nawet nie wiedziałam,że takie jogurciki są . Dzięki Kasiu za pomysł .
kashira napisał/a:
ale po co?
Baśka mleka już nie pije, kaszki już też nie zawsze chce. Za to chętnie pałaszuje obiadki i deserki. Spróbuję te jogurciki. Mam nadzieję,że jej zasmakują.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 641 dni temu Posty: 2744 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-23, 18:34
Karoll, mysle ze mleczko jednak mimo wszystko powinnas dawac Basi, to w zasadze podstawa dla takiego malucha. Generalnie Hipp ma duzy wybor maja tez fajne kaszki w sloiczkach, wlasnie te jogurciki, moj Franek je uwielbia
Karoll, też dałabym jogurcik. Po zbyt dużej ilości warzyw lub owoców, może pojawić się biegunka, choć nie u wszystkich dzieci. Kubuś np. długo przyzwyczajał się do owoców, nawet mała ilość momentalnie działała na brzuszek, więc w jego wypadku większe porcje na poczatku by się nie sprawdziły. Z Patrykiem było podobnie.
Niestety z mleka już zrezygnowała, przynajmniej na razie.Zamiast mleka pije kaszki, ale czasami wykręca się i tym sposobem nie je nawet 6 godzin. Może i nie jest głodna, ale ja zaczynam dostawać wyrzutów sumienia,ze głodzę dziecko . Tak więc pomyślałam o dodatkowych owocach lub zupce. Dobrze ,że powiedziałyście mi i tych jogurtach. Wielkie dzięki
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 777 dni temu Posty: 1708 Skąd: Śrem
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-23, 21:04
My nie możemy jogurtów - nie możemy nic co jest na mleku modyfikowanym
Więc nie wyobrażam sobie jakby mała miała nie pić mleka. Jak na razie pije 3 razy mleko i do tego obiad i czasem owocki.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-23, 22:01
próbowałyśmy dzis na śniadanko chlebek i na kolację tez serkiem , takie mikro wagoniki, ogólnie slicznie wcinała, dużo też rozrzucała, a czasami miała odruch wymiotny.
potem skórkę spróbowałam, ale szybko jej zabrałam bo wpychała duży kawałek- boję się, bo często się krztusi jak na początek, lepiej miekkie.
u nas będzie mieszanka- obiadki gotuje prababcia, my z mamą kupujemy słoiczki, moja mama tez gotuje...ja w sumie nie muszę jak będzie trzeba to będę gotowac.
dzisiaj kupiłam potrawkę z warzywami z królika i kluseczki w czymś tam.zobaczymy jak się sprawdzi
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2012-01-24, 14:07
Beata, malami dobrze podpowiada, ugotuj jej rosołek na króliku z kluseczkami, marchewką, potem możesz przerobić na pomidorową, mój zajadał się w tym wieku takimi zupkami. też jadł już chlebek, parówki, jajecznicę. jak będziesz jej podawała tak często cyca to nigdy się nie nauczy jeść czegoś innego.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 745 dni temu Posty: 1451
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2012-04-03, 09:21
Mam pytanko: co mogę Agatce kłaść na kanapki? Bardzo lubi bułkę (tą długą) z masełkiem, ale to takie monotonne, a ja nie wiem co mogłabym jej dać. Jakieś podpowiedzi?
albo owoce ze sloiczka, wtedy bedzie bez cukru.
A szynka w drobne kawalki? A zolty ser moze byc starty, latwiej przejdzie chociaz ja z zoltym serem dlugo czekalam, bo mala miala 9m. jak sprobowala i byla wysypka.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 745 dni temu Posty: 1451
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2012-04-03, 16:20
Dzieki za podpowiedzi dziewczyny myslalam jeszcze o gotowanym miasku drobno pociachanym i wlasnie nad twarozkiem sie zastanawialam czy juz moge krowie mleczko w takiej postaci. Ale glupia jestem bo maslo tez z mleka przeciez i nic jej nie jest;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum