Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-07, 20:46
To my Oczka ma po tatusiu... ach, te oczka
Oczywiście nie zjadła całej gruszki, ale co sobie naskrobała to jej. Od tamtej pory moje jedzenie już nigdy nie było bezpieczne.
A, mam słabość do zielonych gruszek, im twardsze tym lepsze - ta nie była wyjątkiem.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 970 dni temu Posty: 42 Skąd: okolice nysy
Profil: Imię: marta
Im. dziecka: mariusz
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-29, 14:31
Witam. Mój synek za 2 dni skończy 3 miesiące. I zaczełam mu dawać ziemniaczka i marchewke i bardzo mu smakuje. Ostatnio spróbowałam mu dać zupkę jarzynową ale zwymiotował po niej, wiec na razie sie boje dawać mu taką zupkę. Też miałyście może tak że wasz skarbek zwymiotował po czymś oprócz mleka? I jakie kąkretnie warzywa dawałyście na początku rozmaicenia jedzenia.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-29, 15:00
marta, ja nie pomogę bo mi dzieci nie wymiotowały . Ale ja czekałam na pierwsze pokarmy do 4 miesiąca . Dopiero potem dostał jabłuszko i marchewkę tartą .
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 874 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-29, 17:09
Już wprowadzasz? Strasznie wcześnie, ma wszelkie prawo wymiotować...
Jeśli już powinno sie zaczynać po skończeniu 4 miesiąca, a obecnie zaleca się nawet czekać, ąz dziecko skończy pół roku.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
ja tez uwazam, ze za wczesnie malucha faszerujesz warzywkami.
moja mala kilka dni temu posmakowala marchew z ziemniakiem, i dostala jakichs krostek na buzce. odpuszczam sobie jeszcze na jakis czas.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1640 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2010-07-12, 22:02
3 miesięczniakowi to ja próbowałam dawać na łyżeczce utartego jabłuszka i to tyle. zupki i inne przecierki jarzynowe to dopiero w okolicy 6 miesiąca. marta, daj małemu narazie spokój, zdąży jeszcze się w życiu nasmakować
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 581 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-22, 13:42
Ja zaczelam dawac malej przecier z jabłek, po 4 miesiacu.
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Ja zaczelam dawac malej przecier z jabłek, po 4 miesiacu.
moniak przepraszam ze zapytam, nie chcę zeby zabrzmiało to jak czepianie się. Ale twoje posty sa tak krótkie, zwięzłe, ze na dobrą sprawę nie wiele informacji mozna z nich wyciągnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum