Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 580 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-22, 14:00
ok wiec napisze tak, ze jak mala skonczyla 4 miesiac zaczelam jej dawc starte jabluszko, potem jakis banan.
A jezeli chodzi o to ze moje posty sa krotkie,to ja poprostu wole napisac krotko na temat.
postaram sie rozszezac moje wypowiedzi.
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 923 dni temu Posty: 2168
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-01, 14:09
jak malutka skończyła 3 miesiące podałam jej wodę z gotowanej marchewki na brzuszek, taki kubuś rzadszy - polecenie lekarki
3 mies 3 tygodnie - podałam butelkę kaszki mleczno-owocowej (bananowa od 4 miesięcy)
od pewnego czasu zauważyłam, że mała jakby się nie najadała, ciągnie z jednego, potem z drugiego (poza tym to moje mleko jakieś wątpilwe, a raczej jego ilosć, mam wrażenie, ze jest go mniej niż ze starszaczką)
małej bardzo posmakowało, 40ml zniknęło w ciągu kilku minut
dziś podam drugi raz
no i nie wiem czy dobrze robię
może lepiej było mleko na noc jej dawać, potem cycek juz tylko nie wiem
jak to teraz z tym rozszerzeniem diety jest? jakis nowy schemat podobno jest
kaszka z łyżeczki nie smakowała, choc była rzadziutka, ale z butelki to szło
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 2185
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2011-01-01, 16:41
słoneczko07 napisał/a:
jak to teraz z tym rozszerzeniem diety jest? jakis nowy schemat podobno jest
naczytałam sie wiele ale i tak nie wiele z tego pamiętam
My dzisiaj podalismy po raz pierwszy słoiczek (tzn nie cały )zupka jarzynowa dokładnie
w składzie marchewka ziemniaczki
Młody jak dostał to łykał aż sie kurzyło i wcinał jakby to nie był Jego pierwszy posiłek stały
Jak sie skończyło to co na pierwszy raz przygotowałam to był ryk i oczywiście butla bo głodny
Na razie czekamy na efekty (kupka) i czy brzuszek nie będzie bolal
W zyciu na zaden schemat nie spojrzalam. Intuicyjnie i to co kolezanki na tym samym etapie wiekowym dziecka. Pamietam, ze do 6 mies. podawalam malo nowosci i tylko tak na smaka, pozniej juz cale sloiczki.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1498 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-02, 17:17
Kiedy rozszerza się dietę to w jakich porcjach zaczynać podawać? Ile czekać żeby sprawdzić czy nie ma uczulenia
W połowie miesiąca planuję już zakupić coś dla dzieci po 4 miesiącu.
Jakieś jabłuszko, bananka, może zupkę marchwiową z ryżem.
I choć są z wami, do was nie należą.
LeeLoo rób jak Ci intuicja nakazuje.
Ja zaczęłam od słoiczka 2 warzywnego (cieżko było dostać samą marcheweczkę). I na poczatek dostał jakoś 4-5 łyżeczek (chciał to jadł ). Zrobiłam dzień przerwy (chyba-matko jak niewiele się pamięta). W każdym bądź razie reakcja alergiczna najczęściej jest szybka - kilka, kilkanaście godzin. Chyba, ze alergia jest baaaardzo poważna wówczas oganizm reaguje momentalnie.
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-03, 11:03
u nas kaszka mleczno-owocowa chyba się przyjęła, nie dałam wczoraj na noc i co dwie godziny się budziła i ciągle cyca i cyca, ciągnęła w nieskończoność
żadnych zmian nie widze, kupka nawet ładna żółciutka sie zrobiła no i nie "pachnie" juz tak mleczkiem mamy, bardziej śmierdząca
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-03, 18:45
No to ja za 2tyg spróbuję coś dodać.
Słoneczko a jaką kaszkę wybrałaś? Jaki smak i jakiej firmy?
W jaki sposób ją robisz? Tak jak na odwrocie pisze?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2011-01-03, 22:36
Krzyś po 3 miesiącu dostawał na smaka, 3, 4 łyżeczki. więcej zaczęłam mu podawać jak miał blisko 6 miesięcy, wtedy już zjadał cały słoiczek owocowy albo jarzynowy (oczywiście te małe).
ale chyba w tych schematach jest różnica między dzieckiem butelkowym a piersiowym, tzn. butelkowe chyba wcześniej ma dostawać pewne pokarmy.
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-04, 10:07
starszaczka pamiętam jeszcze nie siedziała dobrze (po 4 miesiącu) dostawała marchewkę, a potem jabłuszko i blizej 6 miesiąca właśnie słoiczkowe dania plus oczywiscie cycek
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-12, 09:33
Za nami już jabłko. Żeby nie zapeszać było ok. Chociaż krzywił się niesamowicie i mało kuma jedzenie z łyżeczki
Dzisiaj ruszamy z marchewką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum