Ja byłam w górach - w Bieszczadach. W poniedziałek wróciłam z urlopu. Niby Pani doktor mówiła, że samopoczucie kobiet w ciąży w górach jest gorsze, ale ja nie odczułam tego. Czułam się świetnie. Jestem w 11 tygodniu ciąży i chodziłam dużo i wszystko było ok. Fakt, nie przemęczałam się, ale zdobyłam jeden szczyt o wysokości 1200m.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 693 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-29, 00:30
dzisiaj tańczyłam i śpiewałam, bo szkolenie muzyczne miałam.
Fajnie było, ale myślę że dzidzia pomyśleć mogła że jej mama oszalała, bo przez 2 miesiące wakacji ciagle spała a tu nagle 7 godzin szaleństw ( takich w miarę delikatnych)
Jednak odkąd wróciłam to boli mnie głowa i jakoś mi niedobrze, więc spać poszłam, ale obudziłam sie teraz i do Was piszę.
A ja z kolei jak np spaceruję dłuższy czas to czuję taki jakby ucisk w okolicy kości ogonowej... Nie wiem czy to normalne. moze i tak We wtorek wybieram się do lekarza więc zapytam przy okazji...
Ja byłam w górach - w Bieszczadach. W poniedziałek wróciłam z urlopu. Niby Pani doktor mówiła, że samopoczucie kobiet w ciąży w górach jest gorsze, ale ja nie odczułam tego. Czułam się świetnie. Jestem w 11 tygodniu ciąży i chodziłam dużo i wszystko było ok. Fakt, nie przemęczałam się, ale zdobyłam jeden szczyt o wysokości 1200m.
zależy gdzie mieszkasz na co dzień. Jesli w podgórskich okolicach to organizm nie odczuwa tak zmiany.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 641 dni temu Posty: 2744 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-23, 16:10
Ja wszelka aktywność fizyczną (no może poza spacerami) odpuściłam sobie, ale mam ogromną ochotę na basen Tylko mam lekkie obawy, ze względu na infekcje, tym bardziej, że raczej mam do takowych sklonnosci Czy jest na to jakiś sposob?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 2064
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-29, 13:39
ostatnio ogladałam na dd tvn o ruchu w ciąży, kobiety specjalisty tak nazwe wypowiadały się ze jak najbardziej ruch jest wskazany o ile to ciąza nie jest zagrozona,
taki ruch powoduje że dziecko kołysze się w brzuszku,
spacery, basen nawet tańczyć można oczywiscie w granicach rozsądku
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 636 dni temu Posty: 3508 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Gabrysia
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-15, 13:19
Ja od samego początku mojej drugiej ciąży jestem w ruchy cały czas co każda niedzilelę obowiązkowo spacer ja nie jest za zimno bo ostatnio to mrozi i to bardzo co dzień chodzę po synka do zerówki więc mam trochę tego ruchu ale już zaczynają mnie czasami nogi boleć , mam trudności przy wchodzeniu na schody a obecnie jestem w 21 tygodniu ciąży nawet czasami w żartach śmieję się że niedługo taczką będą mnie zawozić
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 745 dni temu Posty: 1451
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-15, 13:34
Ja niestety muszę leżeć i nawet dłuższe spacery odpadają, bo zaraz mnie podbrzusze boli i zdarzają się plamienia. marzę o spacerku albo zajęciach z aqua aerobiku, które przed ciążą uwielbiałam. Mam nadzieję, że jak się skończy 1 trymestr, to będę mogła chociaż spacerować, bo po pierwsze tęsknię za ruchem, a po drugie chciałabym móc pooddychać świeżym powietrzem (mieszkam blisko lasu), no i nie mogę się tak totalnie rozleniwić, bo potem przeżyję szok jak mi przyjdzie krzątać się przy dziecku
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 595 dni temu Posty: 347
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maksymilian Piotr
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-03, 22:10
dziewczyny jak to jest z tym tancem
juz tyle roznych opinii slyszalam i zglupialam
jedni mowia ze absulutnie nie inni ze mozna potanczyc
nie wiem co robic w sobote bierzemy slub i nie wiem czy na weselu moge sobie pozwolic na potanczenie czy raczej sobie odposcic
doradzcie cos
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2011-01-04, 22:19
jeśli ciąża prawidłowa, nie zagrożona, to przeciwwskazań nie ma, oczywiście bez jakiś wielkich szaleństw na parkiecie. w 20 tc jeszcze bawiłam się na weselu znajomych, oczywiście z umiarem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum