Ankieta skierowana do mam, które będąc w ciąży musiały leżęć, lub oszczędzać się w powodu groźby przedwczesnego porodu.
Kiedy urodziłyście?
w ankiecie są 3 odp.
przed terminem - mam tu na myśli okres większego ryzyka czyli przed 36 tygodniem
terminowo - tu około terminu (nie dokładnie w dniu wyznaczonym przez lekarza)
po terminie - to po prostu po terminie
Tutaj proszę o wpisy w tygodniach ciąży.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2011-01-17, 17:10, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2011-01-01, 20:09
my nie możemy, nie mamy takiej opcji, nie wiem jak madzia.
ja od ok. 20 tygodnia miałam zalecany oszczędny tryb życia, dużo leżenia, odpoczywania. regularnie nospa, czasem więcej leków. Krzysio urodził się dokładnie w 41 tc.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1498 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-02, 17:12
A no 37tc i zaznaczyłam, że przed terminem, bo niestety widać ta różnicę 3tygodnio.
I choć są z wami, do was nie należą.
W ankiecie mozna wziac udzial tylko raz.
Za to zrobilam opcje wybrania wszystkich 3 glosow naraz. To tak, jesli kiedys ktos nowy zechce odpowiedziec np. za swoje 2 poprzednie porody, ktore mogly byc rozne.
od ok 6 miesiąca okazało się że mam mocno skróconą szyjkę i zalecenie oszczędnego trybu życia ( zakaz biegania na zajęcia, wyjazdów dłuższych itd ). Urodziłam 2 dni po wyznaczonym terminie
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-15, 13:39
w pierwszej i drugiej ciąży straszyli, martwili się abym do 36 donosiła i co i oba dzieciaki po terminie wyszły, jeden sam się zdecydował drugi został zmuszony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum