REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Samorealizacja mamusiek
Autor Wiadomość
motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-02-09, 13:08   Samorealizacja mamusiek

macie jakieś marzenia odnośnie waszej osoby, poza oczywiście byciem najlepsza mamą na świecie?? No nie wiem jakieś kursy, studia, wyjazdy, nowa praca a może takie zupełnie zwkłe rzeczy sport, kosmetyczka, dieta itd, kupno nowego auta, remont mieszkania itd??

Ja od marca chcę iść na mój ukochany aquaaerobik, głównie przez wzgląd na kregosłup, no i może naciągnę skórkę trochę tu i ówdzie :mrgreen: , no i zaczełam realizcje jeszcze jednego przedsięwzięcia ale tym pochwalę sie jak i o ile będzie czym <tancze>

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 923 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-02-09, 15:16   

motylek napisał/a:
no i zaczełam realizcje jeszcze jednego przedsięwzięcia ale tym pochwalę sie jak i o ile będzie czym <tancze>

jaka tajemnicza ;>

a ja jak się wykuruję, biorę się za swój ostry trening i cwiczę sześciopak na brzuchu ;-)
do tego podszkalam angielski
chciałabym jeszcze się pouczyć, ale poczekam az mała podrośnie i może we wrześniu coś poszukam, popytam...

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-02-09, 21:54   

ale jak sama podszkalasz czy jakiś kurs, szkoła językowa?? Spodziewałam się że napiszesz coś o treningach- podziwiam chęci, ja bym tak w domku nie umiała <bezradny> no do września jeszcze sporo czasu choc już teraz szkoły mają już oferty na nowy rok

malami 

Informacje:
Dołączyła 841 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2011-02-09, 22:00   

oj i ja mam plana, ale nie wiem jak będzie z jedgo realizacją,
chciałabym w końcu zdać egzamin z francuskiego, DELF'a min na poziomie C1, ale jakoś mi pod góre, miałam w ciąży siąść do książek i jakoś tak nie poszło, moje lenistwo się odezwało :oops: książki leżą, materiały wszystkie, testy jest wsio, tylko ja taka jakaś rozlazła :oops:

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1419 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2011-02-09, 23:40   

Oj,duzo bym chciala ale jakos ciezko mi sie zabrac za cokolwiek.
W planach 2-letni kurs na manager'a kliniki,chcialabym tez isc na jakis kurs angielskiego i zdobyc certyfikat.
W tej chwili jestem w trakcie robienia kursu na pobieranie krwi.
Poza tym chcialabym sie zapisac na silownie i konkretni wziasc sie za siebie,bo zle sie czuje w swoim ciele,ale ... leniwa jestem i chyb potrzebuje porzadnego kopa w d*** na zaped :-P

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 923 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-02-10, 08:53   

motylek napisał/a:
ale jak sama podszkalasz czy jakiś kurs, szkoła językowa?

na razie sama się podszkalam, przypominam sobie, bo pierwsza myśl to studia licencjackie filologia angielska (translatorska specjalizacja)

z urzędu pracy chciałam sobie zrobić jakiś kurs, najchętniej instruktor fitness (to dla mnie bardziej, ale mogłabym i pracować jako pani instruktor, uwielbiam się ruszac 8-) ) albo jakiś inny kurs w lecie w zależności co będzie w danym kwartale i czy będe mogła zorganizowac sobie opiekę nad maluchami

albo trzecia opcja od września mogę iść do szkoły policealnej, 3 semestry, nauka za darmo i cos tam wybrać, jakiegoś technika, bardzo silną mam potrzebę nauki dalszej, większą niz pracowanie :-P

co do treningu mojego ciała to mam swoją siłownię, zamierzam ćwiczyć 4 razy w tygodniu, ćwiczenia na brzuch, na nogi, pośladki, ręce plus zamiennie ćwiczenia aerobowe: jazda na orbiterku, boksowanie worka albo bieganie po osiedlu

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 684 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2011-02-10, 09:26   

A ja już powoli myślę o budowie domku. Co prawda, w całym zamieszaniu z maluchami, trzeba się jeszcze przez chwilę wstrzymać, ale myślę, że jak Kubuś skończy pół roczku, zabierzemy się ostro za sprawę. Póki co, oglądam projekty, szukam działki... I marzę jak to będzie :)

yanka 

Informacje:
Dołączyła 476 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-02-10, 10:33   

Plany? Obiecałam sobie, że do końca roku nauczę się podstaw czeskiego. No zobaczymy. A kurs jakiś bym zrobiła ale najchętniej online.

:) 

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-02-10, 12:53   

:arrow: chcialabym zaliczyć podstawy księgowości małych firm oraz kadr (to na pewno)
:arrow: językowo: podstawy hiszpańskiego w związku z planowanym wyjazdem wakacyjnym
:arrow: popracować nad brzuchem w związku z wyjazdem wakacyjnym ;-)
:arrow: naturalnie wykończenie swojego miejsca na ziemi

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 684 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2011-02-10, 14:24   

Jeszcze sobie przypomniałam przemeblowanie w szafie :) W najbliższym czasie wyrzucę połowę starej garderoby, a zakupy nowych rzeczy juz trwają. zamierzam odrodzić się na wiosnę :mrgreen: Ubranie, makijaż :)

Charlie.C 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 813 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-02-10, 16:49   

:arrow: Nauka języka francuskiego
:arrow: Poprawienie kondycji
:arrow: Zapisanie się na basen i na siłownie
:arrow: Powrót na studia
:arrow: a poootem powrót do pracy
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-02-10, 18:06   

oj to widzę dziewczynki że nie spoczywacie na laurach i dobrze
Ala a gdzie planujecie jechać na wakacje?? oj tez mi się takie marzą zagramanaiczne ale nie wtym roku iestety pewnie nad morzem wyladujemy bo w góry za daleko <bezradny>

Co do jezyków to ciekawe macie plany ty francuski, tam czeski hiszpański no ja myślę coś o niemieckim ale czy uda się <bezradny> w szkole miałam francuski i angielski

:) 

Informacje:
Dołączyła 1395 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-02-10, 21:35   

Motylek Malaga. Z tym jezykiem to ja tylko podstawy nic ponad to.
Widzisz, Ty być chciała w góry a ja nad morze. W zeszłym roku byliśmy, ale podróż mega męcząca.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-02-10, 21:58   

tak Was czytam i zazdroszczę. u mnie to te plany takie nijakie. chciałabym i planuję zmiany w sposobie odżywiania się, gł. ze względu na M. żeby nie wrócił do wagi sprzed szkoły, mniej tłuszczu, słodkiego, smażonego, więcej owoców, warzyw, pieczonego chudego mięsa itd. ale coś mozolnie to idzie :roll:
więcej ruchu - na aerobik to się nie zmobilizuję, ale muszę wyjąć steper i wrócić do brzuszków
za kilka lat - studia podyplomowe zarządzanie w oświacie
w planach na przyszły rok zakup auta - więc już teraz hasło: oszczędzamy. i właśnie w ramach tego hasła wybrałam nową lampę do salonu za 400 zł :roll:

plany to ja mam, z realizacją to już gorzej

Sabina 

Informacje:
Dołączyła 610 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-02-11, 08:43   

No to ja chyba będę nieco inna :) Ale to może z racji mojego wieku? <hmm>

Ja puki co nie mam żadnych planów, poza moją rodzinką chwilowo nic mnie nie interesuje :-) Zanim poznałam męża zdążyłam skończyć studia, studia podyplomowe, przez kilka lat uczyłam sie angielskiego (a zaczynałam od podstaw - bo wcześniej tylko niemiecki miałam). Potem nawet na prawo jeszcze chciałam iść, ale mi przeszło :) Wyremontowałam łazienkę, zrobiłam prawo jazdy, kupiłam samochód (matiz, ale wciąż nim pędzę po świecie :lol: ) Zapisałam się na naukę pływania, umiem pływać kraulem i skakać na główkę do wody! Dla mnie wyczyn! No i Pojeździłam sobie troszkę po świecie i Polsce, miałam czas, zero zobowiązań...
Na razie mam dość. teraz czas na rodzinę :)
Teraz planuję sobie, jak pozmieniamy nasz domek :) Chcę huśtawkę - taką dużą do siedzenia na podwórzu, może przystosujemy sobie poddasze? Może przerobimy kuchnie?

Może... Jak bedziemy mieć fundusze :) Jeśli marzę, to tylko o czymś takim :)

Pewnie - za jakiś czas mi się to zmieni, może znów zacznę myśleć bardziej o sobie, ale przez 30 lat tylko o sobie myślałam :) Wystarczy mi na razie tego "egoizmu" :)

Odpowiedz do tematu